ТОП-5 подій року: Героїчна звитяга на Закарпатті (відео)

13 квітня 2019 року Спортивний клуб «Чайка» здобув одну із найяскравіших перемог за час виступів у Другій лізі

Цієї суботи команда Тараса Ільницького гостювала на Закарпатті у невеличкому селі Минай біля Ужгорода. Це був матч 19 туру сезону 2018/19 р.р, а перемога була примітна тим, що «жовто-сині» здолали лідера змагань на його полі, зробивши гучну сенсацію.

«Минай» на той час був серед лідерів Другої ліги, маючи завдання підвищитися у класі (наразі закарпатці перебувають у трійці найкращих вже у Першій лізі чемпіонату України). Втім, це не завадило «Чайці» дати бій фавориту матчу та здобути героїчну звитягу у гостях.

З перших хвилин гри господарі обрушили на ворота «жовто-синіх» купу атак, але блискуче у рамці діяв Антон Мусієнко. Голкіпер нашої команди піймав справжній кураж, витягуючи майже усе, що летіло у ворота. А коли і він був безсилим, на допомогу прийшов капітан команди Сергій Пономаренко, вибивши м’яча з самісінької лінії. З часом підопічні Ільницького змогли відповісти нагодою Тименка, але Володимир зовсім трохи не влучив в кут після удару головою.

А вже у другому таймі «жовто-сині» заграли сміливіше, та це дало користь. В одному з епізодів ледве не влучив у ближній кут Артем Цурупін. За кілька хвилин активні дії Сергія Шевчука на лівому фланзі призвели до того, що гравець «Минаю» отримав друге попередження, яке перетворилося у червону картку. Майже одразу Володимир Тименко заробив пенальті, який чітко реалізував капітан «Чайки» Сергій Пономаренко. Гра неминуче складалася вже на користь нашої команди. А коли Ренат Мірошніков перехопив м’яча у центрі поля, пройшов до карного майданчика та смачно поцілив у кут – запахло справжньою сенсацією.

В кінці матчу у гравців «Минаю» не витримували нерви. В одному з епізодів грубо обійшлися з Андрієм Бартошуком. На полі виникла сутичка. Гравців заспокоювали навіть головні тренери обох команд. Такою болючою для закарпатців була поразка від нашої команди.

В компенсований час господарі забили гол зі стандарту, але гравці «Чайки» стримали переможний рахунок. Ця перемога залишається на цей час однією з п’яти гостьових для нашої команди у Другій лізі. Але сто відсотків найяскравішою, адже скальп був знятий з лідера змагань.

Прес-служба СК «Чайка»