Віктор ЯЇчник: вдома потрібно вигравати будь якою ціною!

Головний тренер СК ЧАЙКА Віктор Яїчник розповів про перший матч своєї команди проти соснівського Гірника:

Як оцінюєте старт чемпіонату для вашої команди?
Ми дуже чекали старту цього чемпіонату України серед аматорів. Так, в нас були деякі труднощі. Десь 2/3 складу у нас було зміненіо. Враховуючі статус команди, в київському регіоні і вибрати було особливо ні з чого. Саме тому комплектація в нас відбулася частково. Як результат, до першого туру виявився один недозаявленний гравець. Він опинився по за складу, так як його трансфер знаходиться в Німеччині.

Що це за гравець? 
Це Скляренко Іван – захисник. Також хочеться додати, що в нас йде тенденція по омолодженню команди. У нас обойму складають гравці 1995, 1996, 1997 років народження. Та декілька досвідчених гравців, в особливості також граючий тренер команди Рома Баранович, та інші. Це великий плюс, що Рома повернувся до нас з Ковалівки, де провів частину своєї кар’єри.

Що можете сказати в особливості про перший матч з Гірником? 
Цей матч носив бойовий характер. Моментами ми бачили дуже відкритий футбол. На гру прийшло чимало глядачів – 850 осіб. Ррівень організації був на дуже високому рівні. Якість поля. Атмосфера свята і таке інше.
З іншого боку, якщо брати результат першої гри. 1-0 – мінімальна поразка. Може з наших гравців хтось перенервував. На комусь залишив свій відбиток довгий переїзд. Тому деякі і не змогли показати якісну гру. Деякі гравці зіграли на своєму рівні – деякі нижче свого рівня.

Чого саме забракло Чайці для досягнення результату? 
Сказати що їх команда зіграла краще – ні. Просто вони реалізували свої моменти. А ми ні. Хоча в нас було декілька дуже серйозних. Хочеться відзначити досить хорошу гру нашого воротаря. Так, він пропустив гол, але там був дуже хороший удар. Його звинувачувати нема в чому.
Що ж, будемо готуватися до наступного туру. Гра домашня. Нам потрібно вигравати будь якою ціною. Ми напрацьовуємо якісну структуру взаємодії, ігрові зв’язки між лініями, але як вже це виходить у грі – це інша річ. Тут відіграє роль виконавська майстерність та інші нюанси.
Звичайно засмучені. Є певне незадоволення. Особливо у тих гравців, які не дуже добре зіграли. Але ми рухатимемося далі.
В нас є ідея обкатування цього складу з перспективою на підвищення в класі і ми це тримаємо у голові. Хотіти – це одне, але як все це виходить реалізувати на поле – це зовсім інше.

Як вам гостинність приймаючої сторони ФК Гірник?

Треба відзначити організацію у Соснівці. Святкова атмосфера. Мабуть рекордна кількість глядачів. Музична підтримка. Виїзний буфет. Як для такого рівня змагань – дуже пристойна організація. Команда суперника також дуже непогана – лідер львівської області. Володар Кубка України серед аматорів минулого сезону. Зіграна команда. Є трохи вікових хлопців в них. Але ми не відчували себе хлопчиками для биття.
Що ж, чекаємо наступного туру з нетерпінням, щоб реабілітуватися перед нашими уболівальниками.

Leave a Reply