СК “Чайка” перемагає “Ниву” з Теребовлі з рахунком 3:2

27 серпня на Козак-Арені відбувся матч в рамках чемпіонату України серед аматорських команд між “Чайкою” з Петропавлівської Борщагівки та “Нивою” з Теребовлі. Активно почала гру борщагівська команда, перші десять хвилин зустрічі повністю контролюючи м’яч, і зустрічаючи суперника пресингом. “Нива”, граючи без м’яча, виглядала незібрано, і багато фолила. І вже на 15-й хвилині у Едуарда Григоренка була можливість відкрити рахунок – після прострілу з лівого флангу він залишився один, але не зміг в дотик вразити ворота “Ниви”.

До середини першого тайму підопічні Козака трошки прийшли в себе, стали частіше контратакувати, але їм заважала велика кількість неточних передач, м’яч не хотів триматись внизу. І, нарешті кількість перетворилась на якість. На 28-ій хвилині, після затяжної позиційної атаки “Чайки”, Владислав Юзифович виконав бездоганну навісну передачу, яку замкнув головою Максим Тищенко – 1:0.

Не встигли теребовляни оговтатись, як вже через хвилину рахунок подвоївся – Роман Баранович виконав простріл, Григоренко в дотик пробивав, попавши в голкіпера, але на добиванні був швидше захисників, 2:0.

Ще через декілька хвилин можливість оформити дубль змарнував Тищенко. Розгублені гравці “Ниви” ледве оборонялись, середня лінія “Чайки” руйнувала більшість контратак теребовлян. Під кінець першого тайму спромігся на удар здалеку Тарас Мороз, але в руки голкіперу “Чайки”.

Другий тайм почався знову з переважного контролю “Чайки”, без особливих загострень. На 60-й хвилині, після розіграшу кутового, Вадим Новіков відправляє м’яч головою у ворота Андрія Северина, який вже вкотре помиляється на виході – 3:0. Жорстко почали грати гравці “Ниви”, які почали виражати невдоволення суддівством матчу. Є питання щодо прямого видалення форварда “Чайки”, Вадима Новікова. У вже відіграному епізоді, Вадим пробігав повз Руслана Луцика, і останній раптом впав із несамовитим криком, апелюючи, мов неспортивна поведінка. Головний арбітр бачив дотик краєм ока, бокові судді були зайняті заміною, що готувалась. Куди дивились усі інші – не зрозуміло. Але червона є червона, як зазначив головний тренер “Чайки”, і вже немає чого сперечатись. У будь-якому разі, на протязі хвилин двадцяти, “Ниві” ніяк не вдавалось використати численну перевагу. Лише в середині другого тайму вони змогли завдати удару по воротах Артема Мусієнка. Все ж на 77-й хвилині “Ниві” вдалось скоротити різницю, передачу вийшовшого на заміну Андрія Бойчука замкнув головою Ігор Сороцький – 3:1.

Забитий м’яч надихнув гравців “Ниви”, і борщагівці змушені були захищатись.В доданий час, на останній доданій хвилині, Луцик виконував простріл зі штрафного, і в метушні Сороцький переправив м’яч у ворота – 3:2. Після цього взяття воріт і пролунав фінальний свисток. “Чайка” перемогла з перевагою в один гол, більш менш впевнено. Значну частину поєдинку контролюючі м’яч, і хто знає, як би все закінчилось, якби не вилучення Новікова.

Олександр Буковський

“Чайка” Петропавлівська Борщагівка – “Нива” Теребовля – 3:2
Стадіон “Козак-Арена”, Петропавлівська Борщагівка
Голи: 28′ Тищенко, 29′ Григоренко, 60′ Новіков – 77′ Сороцький, 90+4′ Сороцький
“Чайка”:
Основний склад: Мусієнко – Скляренко, Курята, Юзифович – Степанчук, Жмакін (Яременко), Дорошенко (Важкий), Григоренко (Бартощук), Баранович – Новіков, Тищенко (Дорот)
Запасні: Вонюков, Бартощук, Дорот, Яременко, Іващенко, Таран, Важкий.
“Нива”:
Основний склад:
Северин – Кормило, Ковалик, Лівіцький, Куріцький – Стриєшин, Мороз (Когут), Гарібяк (Бодак), Луцик, Штанкевич (Бойчук) – Сороцький
Запасні: Слободянюк, Бодак, Никеруй, Никеруй, Бойчук, Когут, Коник.