Вадим Новиков: Жив у одній кімнаті з “Українським Бекхемом”

Знайомимось ближче: опорний півзахисник, який перекваліфікувався у нападника, гравець СК «Чайка», Вадим Новиков, розповідає про свої перші кроки у футболі, мрію дитинства та найближчі особисті футбольні плани та плани команди:

Вадим, вітаємо! Розкажи, як ти взагалі опинився у футболі?

У футбол привів мене батько, у віці 6 років в “сусідню школу”, команду “Юніор”, через рік-півтора нам порадили прийти на перегляд до київського «Динамо», де я вдало і закріпився до 15 років, після чого перейшов в київський «Арсенал». В «Арсеналі» після того як випустився з дитячої школи потрапив в команду U-21 (дубль). Потім був «Гірник-Спорт». Після чого тренувався в РВУФК. А коли Яїчник Віктор Сергійович прийняв СК «Чайку», я попросився знову разом з ним співпрацювати. Ми, до речі, працювали з ним разом як і в «Арсеналі» U-19 так і в РВУФК.

hvDHxLVwBXI

З ким вдалося пограти пліч-о-пліч за час професійної кар’єри, з ким із тренерів вдалося попрацювати?

Бувало, що у «Арсеналі»  запрошували на тренування з першою командою. Після розпаду «Арсеналу», поїхав на той момент в Другу лігу, у «Гірник-Спорт», з ними виграли Другу лігу і підвищилися в класі, де я зіграв ще десь пів року і, за обопільною згодою, покинув клуб. За цей час вдалося попрацювати з такими людьми як Кучук Леонід Станіславович, Бакалов Юрій Михайлович, в «Гірнику» пограли разом з Єгором Лугачовим (за призвиськом Український Бекхем – прим. ред.), ми жили з ним в одній кімнаті, товаришували й до сих пір підтримуємо з зв’язок.

72KewijLY44

За яких обставин перебрався в «Чайку»?

У «Чайку» я прийшов на початку року, коли дізнався що її очолив Сергєїч (В. С. Яїчник – прим. ред.). Як я вже казав, ми з ним працювали разом ще в «Арсеналі» і РВУФК. Це хороша людина і високоякісний тренер, мені хотілося знову з ним попрацювати, спасибі йому за те, що дав мені цей шанс.

Яка в тебе була мрія в дитинстві? І яка вона тепер?

Грати в Прем’єр лізі України, особливо нічого не змінилося.

Можеш порівняти рівень команд що виступають на чемпіонаті Києва і на всеукраїнську першість серед аматорів? Як сильно відрізняється рівень?

Звичайно ж рівень аматорів, набагато вище. Відрізняється всім, як настроєм, мотивацією, так і командами. Думаю, Чемпіонат України серед аматорів на даний момент нічим не слабше ніж Друга ліга.

Припустимо, «Чайка» опинилася б з цим складом зараз у Першій лізі України, як думаєш, не загубилися б?

Не будемо забігати наперед, зараз у нас завдання одне –  перемагати в кожній грі, награвати склад, ставати ще сильнішими як командою так і у індивідуальному плані.

На твій погляд, що наразі найважливіше для вашої команди для здобуття перемог? Над чим потрібно максимально сконцентруватися і зробити акцент?

Важливим завданням для команди є реалізація моментів, в кожній грі у нас по 5-6 стопроцентних моментів, нам потрібно забивати! Для цього зараз нам необхідно викладатися на кожному тренуванні, працювати, працювати і ще раз працювати, ну і звичайно ж виконувати установку тренера.

Які у тебе плани на найближче футбольне життя?

Перемогти у чемпіонаті України серед аматорів з «Чайкою». А для себе ставлю за мету – виграти гонку бомбардирів.

Прес-служба СК “Чайка”