Представляємо суперника: ФК “Авангард” (Бзів)

“Авангард” із Бзова заснований меценатом українського футболу Андрієм Коротковим. Колектив став абсолютним чемпіоном регіону за підсумками минулого сезону. Нинішнього року він готується до старту в Київському обласному чемпіонаті. Першим етапом підготовки до історичної прем’єри став для команди виступ на Меморіалі Макарова. Авангардівці з групи не вийшли, але запам’яталися двома перемогами — над “Агродомом” з Бахмача, переможцем Суперкубка Чернігівщини, та професійним “Арсеналом-Київщини” з Білої Церкви.

В заявці “Авангарду” на меморіал Макарова були навіть колишні гравці національної Прем’єр-ліги, зокрема Кондратюк, Карпенко, Смалько та Костюк. Поки що остаточний склад команди на меморіалі Щанова невідомий, але в заявці є декілька відомих на Київщині прізвищ.

Зокрема, новачок із Бзова заявив на турнір досвідченого екс-професіонала та колишнього збірника країни, 30-річного Сергія Зелді. Минулий сезон яскравий бомбардир аматорського футболу починав у «Чайці» з Петропавлівської Борщагівки, але потім перебрався до «Сокола» з Михайлівки-Рубежівки. На жаль, важка травма перешкодила Сергієві продемонструвати сповна непересічний талант. Зелді зіграв за «Сокіл» три вищолігові матчі й забив в них три м’ячі. А позаторік він став обласним чемпіоном і князем стрільців у складі «Чайки».

Також в складі “Авангарду” заявлений 32-річний хавбек Денис Маринчук. Він уже кільканадцять днів тренується з аматорами Баришівського району і навіть взяв участь в контрольних матчах. Минулий сезон Маринчук, як відомо, відіграв у «Джуніорсі», а позаторік представляв «Чайку». Обидві команди з яскравим футболістом у складі завоювали в підсумку титул обласного чемпіона.

Нещодавно “Авангард” також отримав і нового тренера. Ним став Сергій Карпенко, який замінив на цій посаді Павла Єрмоленка, який минулого року виграв з колективом чемпіонат і кубкові турніри в Баришівському районі.

Сергій Карпенко є вихованцем Щасливської футбольної школи. Він зробив яскраву професійну кар’єру, виступав у багатьох авторитетних українських клубах, зокрема зіграв 39 календарних матчів у національній прем’єр-лізі за «Нафтовик» з Охтирки та «Кривбас» з Кривого Рогу. Три роки тому Карпенко став обласним віце-чемпіоном у складі «Чайки» з Петропавлівської Борщагівки.

За матеріалами МФК “Житомир”