Віктор Яїчник: “Ця гра достойна рівня матчу майстрів”

Головний тренер “Чайки” Віктор Яїчник прокоментував матч з “Агробізнесом”.

– Напруга матчу була дуже велика. Ще таких ігор в цій групі по великому рахунку не було. Суперник показав себе командою організованою, добре навченою. Немаленький плюс, що ми напередодні бачили передматчеве тренування. Зрозуміло, що на такому тренуванні не все показується, але все одно, коли тренери недурні, то можна щось почерпнути. Ми бачили на чому акцентується увага. До того ж, все таки, інформацію збираємо. Хоч ми і не суперпрофесійні клуби, але тим не менше певною інформацією між футбольними фахівцями обмінюємось. Тому певну контргру на основі вищесказаного намагались протиставити супернику.

Шкода, що ми не змогли вийти оптимальним складом. У нас три людини в гіпсі на сьогоднішній день. При цьому це гравці основного складу. Особливо не хватало центрального нападника Богдана Січкарука, який забезпечив нам, хоч і не тільки він один, вихід у фінал Кубку України (серед аматорів).

Через це сьогодні прийшлось робити перестановки. Деякі гравці з опорної зони грали крайніх захисників.

Хоч ми знаходимось в центральному київському регіоні, але нам приходиться стикатися з недостатком кадрів. «Лавки» не хватає, тим більше, як я казав, три гравці в гіпсі і ще два травмованих. В нас навіть повної заявки немає в протоколі. Це не скарга,  а просто констатація фактів.

Щодо сьогоднішнього матчу, то хоч матч пройшов під егідою аматорського статусу, ця гра достойна рівня матчу майстрів, матчу професійних команд. В обох командах відсотків 70 гравців пограли в командах майстрів. Єдине, що в нас більш молода команда.

Будемо працювати далі, а там побачимо, як наші керівники «с чаяния и надеяния» підтримають наші прагнення перейти в професійний статус.

– Досить велика різниця в очках була перед матчем сьогоднішніх суперників. Але по суті розігрувалось шість очок. Чи робили на сьогодні ставку зачепитися за шанс поборотись за перше місце в групі 1?

– Ні. Загалом все було зрозуміло ще перед матчем. Що  Агробізнес вже навряд чи упустить першу сходинку. Просто сьогодні реально оцінювали ці шанси і не ставились завдання отримати перемогу будь-яким чином. А все-таки зберегти людей. Звісно, це не значить, що ми економили сили, але намагались зіграти максимально акуратно, щоб можна було зберегти склад  для наступних турів і особливо для фінальних матчів на Кубок України.

Все-таки, що б там не говорили, але штучне поле досить травмонебезпечне. Якщо вмикати високі оберти, можна травмуватись на рівному місці.

– Дякуємо за цікаву гру сьогодні і бажаємо успіху у фіналі Кубка України.

– Взаємно, і вам успіхів у чемпіонаті.

Джерело