ЧУ серед аматорів: “Чайка” поступається на виїзді (ВІДЕО)

Чемпіонат України серед аматорів. Група 1. Тур 19.

ОДЕК 3:1 СК “Чайка”

У двадцятому турі Чемпіонату України серед аматорських команд оржівський “ОДЕК” приймав фіналіста Кубку України серед аматорів, столичну “Чайку”. Суперники з різним настроєм підійшли до матчу. “ОДЕК” після трьох поспіль поразок майже втратив шанси поборотися за медалі, а от “Чайка”, навпаки, набрала ходи, і у випадку перемоги в цьому матчі взагалі виходила на друге місце турнірної таблиці. Незважаючи на відносно невелику відстань та якісну дорогу, київські футболісти прибули до Оржева напередодні, провели тренування і налаштовувалися на перемогу. “ОДЕКу” ж відступати було вже нікуди.

Зі стартових хвилин, ігрову перевагу мали саме оржівці, і створили декілька гольових моментів, але відкрити рахунок ніяк не вдавалося. Традиційно в лінії нападу активним був Павло Таргоній, але, на відміну від Чемпіонату області у всеукраїнських змаганнях йому не так щастить. “Чайка” відповідала контратаками, але до справжньої “пожежі” біля воріт Юрія Кособуцького не доходило.

У другому таймі господарі продовжували тиснути, але все найцікавіше розпочалося під завісу гри. Тренер оржівців на 64 хвилині замінив центрфорварда Таргонія на Апанчука, і вже через десять хвилин на полі, той вміло втік від штучного офсайду, вийшов сам на сам з воротарем та відкрив рахунок в матчі. На 83 хвилині традиційно надактивний Микола Коляда, обікрав оборонця та вбіг з м’ячем у штрафний майданчик. Захисник завалив оржівця на землю, і це пенальті, який сам потерпілий ефектно реалізував – 2:0. Здавалося, що перемога в кишені, але до кінця матчу глядачі ще побачили по одному голу у кожних воротах. На 90 хвилині, оборонці “ОДЕКа”, як то кажуть, самі собі “наварили” і з нічого “Чайка” відквитала один гол. Але, це ще був не кінець. Кияни “обрізались” на своїй половині поля, Віктор Каращенко прострілив з лівого флангу, де на лінії воротарського майданчика вже чекав Віктор Газицький – 3:1. Майже відразу після цього пролунав фінальний свисток матчу.