Сергій Конюшенко: “Кожен в команді повинен ставити перед собою найвищі цілі!”

Головний тренер СК “Чайка” Сергій Конюшенко відповів на декілька запитань клубній прес-службі, розповівши про підготовку команди до чемпіонату України, останню перемогу у київському дербі та загальні плани на сезон.

Почався новий сезон, ви прийняли команду і фактично відразу в бій. Які враження після першого місяця роботи з колективом?

Поки що команда комплектується, збирається. Потрібен час на те, щоб команда зігралася. Потрібно відчути впевненість. Щоб футболісти притерлися один до одного. Знаєте, велика кількість футболістів – це ще не означає що це є команда. Команда повинна зігратись – перш за все.

Що скажете про своїх футболістів? Чи потрібно вам посилення?

Посилення завжди потрібні. Не залежно від того які зараз футболісти зібрані в “Чайці”. Вважаю у нас футболісти непогані. Є група гравців, які повинні скласти кістяк і грати першу скрипку в команді. Навколо них і будемо вибудовувати гру, формувати команду. Звичайно будемо проводити селекцію в міру можливості. Поки що команда ще створюється.

Ми будемо робити акцент на атакуючий футбол. На агресивний футбол. Футбол який перш за все подобається глядачам. Тому що команда завджи грає для глядачів. Коли буде гра, прийде результат, я впевнений, що глядачі будуть ходити і отримувати задоволення від перегляду матчів “Чайки”.

Часу було не так багато, але яким чином команда готувалася до сезону?

Команда тренується майже кожен день. 1 вихідний на тиждень. Тренування є різні і на тактику і на фізику і на техніку. У всіх різна школа підготовки. Не всі футболісти мають технічну оснащеність для того щоб виконувати те що від них вимагають на полі. На все потрібен час.

Як прокоментуєте останній матч з “Рубіконом”, у якому ваша команда програючі за рахунком 0:3, зуміла вибороти перемогу забивши 4 м’ячі?

Звичайно я не задоволений грою команди. Перш за все в обороні. Будемо працювати над помилками. Завжди зі слабкими суперниками грати складно, в плані настрою на гру. Психологічно не всі футболісти можуть налаштувати себе на суперника.

Мені сподобалося те, що програючи 3-0, та не забивши пенальті, команда знайшла в собі сили і вирвала перемогу. Але скажу так – поки що тренерський штаб не задоволений грою.

Плани на найближчий місяць, чи будуть якісь спаринг матчі під час перерви у чемпіонаті?

Спаринги поки не плануємо. У нас 10-го числа гра на Кубок. Далі виїзд до “Агробізнесу”. Подивимося далі після результатів цих матчів. Ну поки що не плануємо.

Які завдання на сезон у “Чайки”?

Я коли тільки прийшов в команду, я сказав, що ми повинні в кожній грі працювати тільки на перемогу. При цьому показувати хорошу і змістовну гру. І звичайно ж давати результат. Потрібно ставити перед собою максимальні цілі. Кожен повинен ставити високі цілі перед самим собою. І ми як тренери ставимо перед собою ці завдання.

Прес-служба СК Чайка