“Колос” утретє став переможцем Меморіалу Макарова

28 січня, у манежі НТБ “Динамо” у Конча-Заспі завершився двадцять третій за ліком всеукраїнський  традиційний зимовий турнір пам’яті легендарного воротаря, заслуженого майстра спорту і заслуженого тренера України Олега Олександровича Макарова, який свої кращі роки присвятив київському «Динамо».

Після виснажливого турнірного шляху у фіналі зустрілися найбільш рейтингові учасники – першолігові “Десна” (Чернігів) і “Колос” (Ковалівка).

Обслуговувала матч бригада на чолі з арбітром першої ліги України Олександром Сахно.

Доволі довго гра була відносно рівною і без особливої гостроти поблизу воріт.

Проте під завісу першого тайму гравці з Ковалівка спромоглися відкрити рахунок: гол у ворота чернігівців після стандарту забив Владислав Охрончук.

Ближче до середини другої 45-ти хвилинки винахідливий Євген Задоя подвоїв перевагу “Колоса”. Співтворцями переломного голу варто назвати ще й Олександра Поздєєва та Володимира Лисенка. Капітан, який, до речі, відіграв увесь матч, виконав якісну фірмову передачу, а нападник обманув опонентів тим, що раптово пропустив м’яча на партнера, який знаходився в особливо зручній позиції.

А вже в компенсований арбітром Олександром Сахном ігровий час рідкісний за красою гол провів Вадим Мілько. Прийнявши технічну передачу за спинами оборонців, екс-динамівець віртуозним ударом з повітря спрямував м’яча у верхній кут чужих воріт.

У підсумку 3:0 на користь “Колоса”, і це вже третій кубок Макарова для команди із Ковалівки.

Найкращим воротарем турніру визнано Антона Яшкова, найкращим гравцем — Олексадра Поздєєва, найвлучнішим стрільцем став Тимофій Листопад, а Костянтин Махновський отримав заохочувальну відзнаку родини Макарових.

ХХІІІ Меморіал Макарова

Фінал

28 січня

“Колос” (Ковалівка) – “Десна” (Чернігів) – 3:0

Голи: Охрончук (44), Задоя (62), Мілько (90 + 2)

Попередження: Масалов (16), Сахневич (90), Семенко (90 + 1) – Волков (23), Медведь (87)

Зазначимо, що “Колос” (Ковалівка) досяг фіналу втретє в історії, причому обидва попередніх рази підопічні Руслана Костишина виграли. У 2015-му в серії пенальті був переможений київський “Арсенал” (в основний час нічия – 2:2), а в минулому році команда впевнено переграла ФК “Тернопіль” (3:0).

Чернігівчани, у свою чергу, зіграли у вирішальному матчі Меморіалу Макарова вже вшосте, що робить їх абсолютним рекордсменом турніру за цим показником. Правда, переможцем Меморіалу Макарова “Десна” ставала лише один раз. У 2014-му році підопічні Олександра Рябоконя з рахунком 2:1 переграли “Динамо-2” (Київ).

Вперше ж до фіналу турніру команда із Чернігова вийшла понад 20 років тому: в 1997-му вони з рахунком 0:1 поступилися київській “Оболоні”. У 2010-му отримали поразку в серії пенальті від молодіжної команди “Динамо” (основний час завершився внічию – 1:1), у 2013-му знову програли “Динамо-2″ (1:3), а в 2015-му – донецькому ” Олімпіку ” (2:5).

Цікаво, що головний тренер “Десни” Олександр Рябоконь уже двічі вигравав турнір. У 2003-му він привів до успіху “Борисфен” (Бориспіль), ну а в 2014-му – власне, “Десну”.