На Меморіалі Кирсанова відбувся передостанній тур у групових перегонах

«Межигір’я», вигравши з мінімальним рахунком у «Фортуни», достроково стало переможцем групи «Б» і найпершим оформило перепустку до стикового раунду. Переможний м’яч у середині першого тайму забив Возний. Протистояння відносно рівних за силами суперників особливою видовищністю не відзначилося, а реальних нагод у чужих володіннях виявилось обмаль. Хіба що Пахолюк міг подвоїти результат наприкінці поєдинку, але наважитися на блискавичний удар не зміг і змарнував хорошу можливість.

Попри поразку від «Авангарда», стала чвертьфіналістом і «Чайка». До перерви перевага чинного чемпіона Київщини була беззаперечною. Дивовижну за красою багатоходову комбінацію, що завершилася першим голом, — Гаді, Дорофеєв, Кондратюк і Сомов — увінчав невідпорним ударом Панфілов. М’яч після його пострілу — в один дотик! — напнув сітку ледь не в дев’ятці. І решта м’ячів «Авангарда» виявилася дуже красивою. Кушнір ударом із штрафного поцілив у поперечку, від неї рикошетом од газону — в стража воріт, і лише потім шкіряний заспокоївся в сітці. А Балацький,також одним дотиком, розстріляв ціль після діагоналі від Кушніра.

По перерві Анатолій Кретов долучив до гри кількох старожилів — і «Чайка» перехопила ініціативу. Натиск господарів обернувся двома голами, однак, незважаючи на солідну територіальну, а моментами й ігрову перевагу, на більше футболісти з Петропавлівської Борщагівки не спромоглися.

Винятково важливий з огляду на турнірні перспективи матч у групі «В» завершився перемогою минулорічного тріумфатора Меморіалу Кирсанова. Крайовий вистрілив дуплетом. «Полісся» домінувало до перерви, а в другому таймі грало по результату і, здається, свідомо спрощувало гру. Трійка фаворитів групових змагань визначилася чітко, але чи всі вони вийдуть до стикового раунду, чи хтось стане третім зайвим, з’ясується лише наступної суботи.

«Джуніорс», обігравши команду з Денихівки, долучився до гонки лідерів, і, за певних обставин, може навіть виграти групу «А». Звичайно, якщо віце-чемпіон області візьме гору над чинним чемпіоном з перевагою в два та більше м’ячів і не сфальшивить в зустрічі з юніорами Ставища. Цікаво, що обидва голи у ворота новачка вищої ліги з Денихівки провів Бамба. Обидва випадки стали свідченням того, як важливо в сучасному футболі бомбардирові діяти на випередження за безпосередньої близькості від чужих воріт. Другий м’яч Бамба забив головою після подачі кутового. Денихівська команда могла принаймні забити м’яч престижу, але Гаврилюк програв очну дуель голкіперу Прокопенку, виконуючи пенальті.

А тим часом інші недільні поєдинки найбільше хвилювали турнірних аутсайдерів. У матчі носівців з яготинцями склалася парадоксальна ситуація: краще грав ІМК — організовано, технічно, моментами взагалі вишукано, але гостроту на чужій половині нагнітав передусім «Кристал». Він і повів лік голам, коли старший з братів Стовбчатих матеріалізував у гол вихід сам на сам з голкіпером. Але молодший з синів наставника яготинців Юрія Стовбчатого підвів одноклубників, не реалізувавши пенальті наприкінці матчу: м’яч пролетів повз ціль. ІМК зрівняв рахунок незадовго до цього. Простріл з флангу замкнув яскравий ватажок колективу Буглак, широко знаний в столичному регіоні як арбітр Київської обласної федерації футболу. Грюкнув наостанок дверима й честолюбний клуб СНД Анатолія Клименка. Він упевнено — хай не за результатом, але за грою — взяв гору над першоліговим ФК «Бородянка», попри те, що суперник відкрив рахунок уже в дебюті динамічної зустрічі.

МЕМОРІАЛ МИКОЛИ КИРСАНОВА-2018. ЧЕТВЕРТИЙ ТУР. 18 березня, неділя

ГРУПА «А». ДГ ШЕВЧЕНКІВСЬКЕ — ДЖУНІОРС (Шпитьки) — 0:2 (Бамба, 8, 40). Нереалізований пенальті: Гаврилюк (Шевченківське, 44).

ЧАЙКА (Петропавлівська Борщагівка) — АВАНГАРД (Бзів) — 2:3 (Степанчук, 64, Дорош, 74 — Панфілов, 12, Кушнір, 43, Балацький, 56).

ГРУПА «А»ВНПМО
1. ЧАЙКА30111-59
2. АВАНГАРД2008-46
3. ДЖУНІОРС1014-33
4. ЛЮБОМИР-U190123-71
5. ДГ ШЕВЧЕНКІВСЬКЕ0121-81

Наступні матчі. 24 березня, субота: Авангард — ДГ Шевченківське, Джуніорс — Любомир-U19.

ГРУПА «Б». ФОРТУНА (Андрушівка) — МЕЖИГІР’Я (Нові Петрівці) — 0:1 (Возний, 26). Вилучення:Важкий (Межигір’я, 85).

СНД (Нижча Дубечня) — ФК БОРОДЯНКА — 3:2 (Савчук. 12, Іванов, 19, пн, Григоращенко, 28, у свої ворота — Ващенко, 6, Титенко, 62, пн).

ГРУПА «Б»ВНПМО
1. МЕЖИГІР’Я30013-49
2. ФОРТУНА2019-36
3. УНІВЕРСИТЕТ ІМ.ГРІНЧЕНКА2019-46
4. СНД1036-193
5. ФК БОРОДЯНКА0032-90

Наступні матчі. 24 березня, субота: Межигір’я — ФК Бородянка, Фортуна — Університет ім.Грінченка.

ГРУПА «В». ІМК (Носівка) — КРИСТАЛ (Яготин) — 1:1 (Буглак, 80 — Д.Стовбчатий, 42). Нереалізований пенальті: А.Стовбчатий (Кристал, 83).

ПОЛІССЯ (Ставки) — МЕРКУРІЙ (Київ) — 3:1 (Д.Крайовий, 11, 90+3, Ярощук, 20 — Демур, 73).

ГРУПА «В»ВНПМО
1. ПАТРІОТ21013-27
2. ПОЛІССЯ2106-17
3. МЕРКУРІЙ20112-46
4. КРИСТАЛ0123-121
5. ІМК0132-171

Наступні матчі. 24 березня, субота: Кристал — Полісся, Меркурій — Патріот.

Найвлучніші: Владислав Никоненко (Університет ім.Грінченка) — 5 м’ячів, Семен Дорош (Чайка-U21) — 4.