ФК “Буковина ” Чернівці

Цієї суботи, 22 вересня 2018 о 16 00.
ФК “Чайка” Петропавлівська Борщагівка – ФК “Буковина ” Чернівці.

10 ТУР
22.09.2018 16:00
“Центральний ім. М.Х. Бруквенка” смт. Макарів

АрбітрБакулін В.А.Cпостерігач арбітражу /делегат ФФУ
Александренко В.В.
Асистент 1Ялов А.В.
Асистент 2Петрова І.В.
4-ий арбітрГаліцин Р.В.

Сайт fcbukovyna.com

Рік заснування -1958
(0372) 57 18 08
президент: Гринюк Сергій Миколайович
адреса: м. Чернівці, вул. О.Гузар 1

тренер: МГЛИНЕЦЬ ВІКТОР ІВАНОВИЧ

3 січня 1963 року

Коли очолив команду: серпень 2017 року
Виступав на позиціях нападника та півзахисника за “Буковину”, а також “Поділля”, запорізький “Металург”, “Чорноморець” та клуби Ізраїлю. Один із рекордсменів та легенд клубу.
Неоднорозово ставав на чолі “Буковини” як головний тренер, цього разу – з 25 серпня 2017 року

Команда

Склад
СКЛАД КОМАНДИАмплуаНомер
Батрак
Антон
Сергійович
півзахисник17
Боженко
Олександр
Миколайович
нападник16
Віксич
Олександр
Ярославович
захисник3
Герасимчук
Владислав
Володимирович
захисник21
Гуцул
Костянтин
Вікторович
воротар12
Жумига
Олександр
Андрійович
півзахисник6
Заїченко
Євген
Сергійович
півзахисник8
Кузів
Роман
Васильович
півзахисник11
Кузів
Віталій
Васильович
захисник77
Луцик
Руслан
Тарасович
півзахисник9
Масікевич
Віктор
Васильович
нападник19
Мєлконян
Ладік
Артурович
півзахисник10
Мунтян
Александру-Васілє
Віталійовичу
півзахисник20
Нікифоряк
Василь
Костянтинович
захисник15
Павлюк
Микола
Іванович
захисник4
Пилишатий
Вячеслав
Юрійович
захисник14
Понєдєльнік
Андрій
Валерійович
нападник7
Раулюк
Даніел
Іванович
півзахисник5
Рудич
Валентин
Геннадьевич
захисник2
Степаненко
Богдан
Іванович
воротар1
Ткаченко
Денис
Ігорович
півзахисник22

 

Історія ФСК “Буковина”

У 1958 році у Чернівцях створили футбольну команду «Авангард». З того часу розпочинає свій відлік історія нашої «Буковини», яка неодноразово радувала своїх прихильників блискучими здобутками.

Гравець «Авангарду» Архангельський забивав «Челсі»

У чемпіонаті України чернівецький «Авангард» дебютував у 1958 році. Буковинська команда, набравши 22 очка, опинилася на 2 сходинці у п’ятій зоні. Переможцем змагань став колектив «Нафтовик»(Дрогобич) – 25 очок. У 1958 році кольори «Авангарду» захищав відомий радянський футболіст Євген Архангельський, який виступав у ленінградському «Динамо».

До цього Архангельський виступав у чернівецькому «Буревіснику». Восени 1945 року Євген у складі іншого «Динамо» – московського вирушив на матчі у Британію. У першому ж поєдинку Євген Григорович забив гол на Stamford Bridge у ворота лондонського «Челсі» (3:3). Також Архангельський зіграв проти лондонського «Арсеналу» (4:3), «Кардіфф Сіті» (10:1) та «Глазго Рейнджерс» (2:2). Під час футбольного турне Євген Архангельський забив 4 м’ячі. У сезоні – 59 чернівчани замкнули трійку кращих – 19 очок. Таку ж кількість набрала команда міста Луцька (перше місце) та колектив «Авангард» (Мукачеве). Однак, за різницею м’ячів наші земляки опинилися на 3 місці.1960 рік виявився дебютним для «Авангарду» у класі «Б» (перша зона УРСР). Напередодні цього сезону старшим тренером чернівецької команди став одесит Йосип Ліфшиць, який виступав за київське «Динамо» та тренував полтавський «Колгоспник». У Чернівцях з’явилися одеські футболісти – Осадчук, Цереков (обидва – «Чорноморець», Одеса), Сулима (СКВО, Одеса), Також дебютував у «Буковині» голкіпер Авербух, який свого часу пограв у вільнюському «Жальгірісі» та московському «Спартаку». За підсумками чемпіонату буковинці посіли 8 місце. Серед гравців відзначимо воротаря Пантеля, а також Осадчука, Менькова, Церекова, Бронштейна, Маркова, Флейшера, Сулиму, Лаутнера та Сайка. Саме Сайка включили у список 33 – кращих футболістів України.

Після завершення сезону – 60 «Авангард» залишили воротарі Пантель і Авербух, нападники Сік, Лаутнер, а Йосип Ліфщиць очолив чернігівську «Десну». Старшим тренером чернівчан став Анатолій Савицький, який до цього допомагав Ліфшицю. У «Авангарді» дебютували воротар Микола Чепурський, захисник Роман Гаврилець та півзахисник Валерій Семенов. Чемпіонат – 61 (перша зона УРСР) «Авангард» завершив на 9 сходинці. Цікаво, що чернівчани зуміли переграти на виїзді чернігівську «Десну» (6:1), яку тренував Йосип Ліфшиць. У стикових матчах за 17 – 18 місця чернівчани зіграли з полтавським «Колгоспником» (0:1, 3:2).

У чемпіонаті – 62 чернівецький «Авангард» посів 10 місце серед 13 команд. Тож нашим землякам довелося боротися за 29-39 місця. У підсумку буковинці опинилися на 29 сходинці. У цьому сезоні у «Авангарді» дебютував 19 – річний нападник Володимир Воронюк, який зробив вагомий внесок в успіхи буковинської команди. Також виступав у «Авангарді» Анатолій Азаренков, який спромігся забити 7 м’ячів. Пізніше пан Азаренков працював тренером у Сирії, Кувейті, Катарі, а також очолював одеський «Чорноморець».

У 1963 році чернівецький колектив знову виступив невдало – 15 місце серед 20 команд. У стикових матчах за 29 – 30 місця буковинці виявилися сильнішими за сімферопольську «Таврію» – 6:0, 0:1. У матчі з «Таврією» хет – триком відзначився новачок «Авангарду» Іван Пинзар. Результативно у сезоні зіграли захисники Мурат Цереков і Віктор Осадчук, півзахисник Валерій Семенов.

Сезон – 64 буковинці завершили на 11 місці у другій зоні УРСР. Потім «Авангард» виступав у стикових іграх за 25 – 30 місця. У підсумку наші земляки посіли 28 місце. У серпні 1964 року «Авангард» очолив заслужений тренер СРСР Михайло Корсунський, який очолював юнацьку збірну України. Серед вихованців Михайла Борисовича – Володимир Мунтян, Семен Альтман… Допомагав Корсунському у роботі з «Авангардом» Павло Сочнєв.

З 1965 року наша команда отримала назву «Буковина». У команду прийшли вправний воротар Чоба Кахлик і кваліфікований захисник Федір Чорба. На жаль, залишили Чернівці Валерій Семенов та Іван Пинзар. Замість Сочнєва посаду тренера обійняв Микола Брєєв – відомий у СРСР футбольний арбітр. За підсумками чемпіонату «Авангард» зайняв 7 місце у класі «Б» другої зони УРСР. У стикових іграх за 19 – 24 місця буковинці опинилися на 20 сходинці. Сезон – 65 виявився останнім у футболці чернівецької команди для вправних захисників Віктора Осадчука та Мурата Церекова.

Напередодні сезону – 66 «Буковину» поповнили голкіпер Олександр Пронін, захисники Олександр Павленко (виступав у вінницькому «Локомотиві»), Олександр Рабич, Олександр Томах – старший. Цікаво, що вихованець тернопільського футболу Олександр Павленко провів у чемпіонаті усі 38 матчів, у яких забив 2 голи. У другій українській зоні буковинці посіли 10 місце. У стикових іграх за 19 – 20 місця чернівчани переграли житомирське «Полісся» – 3:2, 1:1.

Свій виступ у чемпіонаті – 67 чернівчани розпочали без Михайла Корсунського. Замість нього «Буковину» очолив Віктор Лебедєв. На жаль, чернівчани стабільної гри не продемонстрували. Тому наші земляки фінішували на 14 місці. У «Буковині» дебютував захисник Леон Гросс. Повернувся в Чернівці Валерій Семенов, який продемонстрував результативну гру. Також проявили себе з найкращого боку Анатолій Рабич і Володимир Воронюк.

У сезоні – 68 чернівчан обійшов лише тернопільський «Авангард»

Найкращий сезон у класі «Б» чернівецька «Буковина» провела у 1968 році. Наша команда під керівництвом Віктора Лебедєва зуміла посісти другу сходинку. Великий внесок в успіх «Буковини» зробив тренер Анатолій Савицький, який у 1961 – 1962 роках працював старшим тренером «Авангарду».

Упродовж сезону – 68 на провідних ролях перебували команди «Буковина» та «Авангард» із Тернополя. У підсумку на першій сходинці опинилися представники Тернополя – 66 очок, а на другому – «Буковина» – 60. Фінальний турнір за 1- 8 місця проходив у Чернівцях і Тернополі. На вирішальному етапі змагалися по чотири кращі команди з двох українських зон. Чернівецькі та тернопільські футболісти набрали по 11 очок. Додатковий матч за звання чемпіона України відбувався у Тернополі. Перемогла команда «Авангард» – 2:0. Тож чемпіонське звання здобули гравці з Тернополя, а наші земляки опинилися на другій сходинці.

Хто ж допоміг «Буковині» вибороти срібні нагороди ? Ворота захищали Чоба Кахлик та Олександр Пронін. До приїзду в Чернівці Кахлик пограв у командах «Колгоспник» (Полтава), «Нафтовик» (Дрогобич), «Авангард» (Харків) і «Чорноморець» (Одеса). Однак, кращі роки своєї кар’єри гравця Чоба провів саме у чернівецькій «Буковині», де виступав до 1972 року. Цікаво, що Чоба Кахлик запам’ятався також тим, що пробивав одинадцятиметрові удари. Щодо Олександра Проніна, то він захищав кольори «Буковини» аж до 1978 року. Зрештою, Кахлик і Пронін – одні з найкращих голкіперів в історії буковинського футболу.

1990 рік. Ця команда здобула путівку у першу союзну лігуОсь хто грав за «Буковину» у чемпіонському сезоні – 90: воротарі – Володимир Циткін (33 гри), Віктор Жук (8), Олександр Сабадаш (3), захисники – Валерій Сарафінчан (42), Сергій Соботюк (42), Микола Литвин (41 – 9), Олександр Бобарико (35 – 1), Іван Руснак (29 – 2), Юрій Черенков (12), півзахисники – Валерій Алістаров (42 – 9), Віктор Будник (40), Олег Бурчак (40 – 1), Василь Задорожняк (35 – 10), Леонід Федоров (31 – 4), Сергій Шелест (16), нападники – Віктор Мглинець (40 – 13), Андрій Гузієнко (37 – 6), Володимир Коман (36), Володимир Цап (32 – 1), Валерій Королянчук (19 – 8), Борис Фінкель (11 – 2), Олександр Іванов (5 – 2). Головний тренер – Юхим Школьников, начальник команди – Ярослав Герасимович, тренер – Валерій Богуславський, адміністратор команди – Володимир Воронюк.

Вдалий дебют у першій союзній лізі

У 1991 році чернівецькій «Буковині» належало дебютувати у першій союзній лізі. Для того, щоби дебют виявився вдалим, Юхиму Школьникову та його помічникам необхідно було підсилити склад команди. Зокрема, у Чернівці повернулися Юрій Гій, Віктор Олійник («Карпати», Львів), Юрій Махіня («Хемлон», Словаччина), Валерій Королянчук («Чорноморець», Одеса). Також стали гравцями «Буковини» лідери команди «Галичина» (Дрогобич) Олександр Войтюк і Василь Бондарчук. А ось Олександр Кисляков приїхав до нашого міста з Санкт – Петербурга, де виступав у місцевому «Динамо». Конкуренцію серед воротарів підсилив прихід Ігоря Крапивкіна («Чорноморець», Одеса). З’явилися у «Буковині» нападники Віктор Рудий («Десна», Чернігів) та Євген Крячик («Амур», Комсомольськ – на – Амурі). Залишили «Буковину» Андрій Гузієнко (ФК «Бечей», Югославія), Олег Бурчак, Іван Руснак (обидва – «Лада», Чернівці), Володимир Цап, Борис Фінкель (обидва – «Галичина», Дрогобич), Сергій Шелест («Пахтакор», Ташкент).

Суперником «Буковини» у стартовому матчі став колектив «Шинник» (Ярославль). Наша команда впевнено перемогла суперника – 3:0. Два м’ячі на свій рахунок записав Олександр Кисляков. Ще одного влучного удару завдав Валерій Королянчук.

У першому колі чернівчани зуміли переграти тюменський «Геолог», «Уралмаш» із Єкатеринбурга, «Кайрат» із Алма – Ати, сімферопольську «Таврію», а також одного з лідерів змагань – команду «Тілігул» (Тирасполь). Також буковинці зіграли унічию з волгоградським «Ротором» (1:1), де виступали такі сильні гравці, як Юрій Калитвинцев, Ігор Ледяхов, Володимир Геращенко, Юрій Гудименко. До речі, у 1991 році на чернівецькому стадіоні зіграло багато популярних футболістів. Серед них – Віктор Леоненко («Геолог», Тюмень), Олег Веретенников («Уралмаш», Єкатеринбург), Сергій Гусєв («Тілігул», Тирасполь), Велі Касумов («Нефтчі», Баку), а також чемпіони СРСР – 84 Михайло Бірюков і Микола Ларіонов («Зеніт», Санкт – Петербург).

Перше коло «Буковина» завершила на 4 місці. На жаль, у другій половині чемпіонату чернівчани програли багато поєдинків на полях суперників. Хоча у рідних стінах підопічні Юхима Школьникова очок майже не втрачали. У підсумку наші земляки завершили останній чемпіонат СРСР на 5 сходинці. Це, звісно, є вагомим успіхом чернівецької команди.

Суттєвий внесок у вдалий виступ «Буковини» зробили Віктор Мглинець (знову став кращим бомбардиром команди – 11 м’ячів), Валерій Алістаров, Валерій Королянчук, Валерій Сарафінчан, Юрій Гій, Василь Бондарчук, Олександр Войтюк, Віктор Будник, Василь Задорожняк…

У сезоні – 91 за «Буковину» виступали: воротарі – Володимир Циткін (21), Ігор Крапивкін (20), захисники – Валерій Сарафінчан (39), Олександр Войтюк (37), Юрій Гій (33 – 1), Микола Литвин (32), Юрій Махіня (31), Сергій Соботюк (28 – 1), Олександр Бобарико (5), півзахисники – Валерій Алістаров (40 – 8), Василь Бондарчук (39 – 8), Віктор Будник (38 – 1), Леонід Федоров (37 – 6), Олександр Кисляков (33 – 3), Василь Задорожняк (29 – 7), нападники – Валерій Королянчук (39 – 7), Віктор Мглинець (36 – 11), Євген Крячик (13 – 1), Віктор Олійник (13 – 2), Віктор Рудий (3), Олександр Іванов (2). Головний тренер – Юхим Школьников, начальник команди – Володимир Воронюк, тренери – Валерій Богуславський, Олександр Бобарико, адміністратор команди – Віктор Сіроус.

«Буковина» грала на рівних із «Динамо» та «Дніпром»

Після розпаду СРСР чернівецька «Буковина» потрапила у другу підгрупу вищої ліги чемпіонату Незалежної України. Нашим землякам належало зіграти проти київського «Динамо», дніпропетровського «Дніпра», харківського «Металіста», тернопільської «Ниви», луцької «Волині», луганської «Зорі – МАЛС», охтирського «Нафтовика», івано – франківського «Прикарпаття» та СК «Одеса».

Стартувати у чемпіонаті України буковинцям довелося у ослабленому складі. Гравцями інших команд стали Віктор Мглинець («Гакоах», Рамат – Ган, Ізраїль), Валерій Королянчук («Хапоель, Кфар – Саба, Ізраїль), Василь Бондарчук («Карпати», Львів), Микола Литвин («Нива», Вінниця). Також завершив виступи у «Буковині» досвідчений захисник Валерій Сарафінчан, який з’явився у складі чернівецької «Лади». Прийшли у «Буковину» Віталій Марков («Динамо», Санкт – Петербург), Віталій Мінтенко (дубль київського «Динамо»), Іван Руснак («Лада», Чернівці), Борис Фінкель («Галичина», Дрогобич). Поповнили «Буковину» одразу троє гравця з сухумського «Динамо» – Асан Мустафаєв, Лев Березнер та Андрій Жиров. У Чернівцях затримався лише Мустафаєв. А ось Березнер і Жиров згодом перейшли у колектив «Гекріс» (Новоросійськ).

Упродовж дев’яти турів підопічні Юхима Школьникова виступали без поразок. Наші земляки зуміли обіграти дніпропетровський «Дніпро», тернопільську «Ниву», луцьку «Волинь», зіграти унічию з київським «Динамо». На жаль, у другій частині чемпіонату буковинці виступили невдало. У підсумку «Буковина» опиналася у другій підгрупі на 6 місці.

Кращим бомбардиром команди став Віталій Мінтенко, який забив 4 м’ячі. Також голи забивали: Валерій Алістаров, Василь Задорожняк – по 3, Борис Фінкель – 2, Юрія Махіня, Віктор Будник, Леонід Федоров, Віктор Олійник, Лев Березнер – по 1.

Після прем’єрного чемпіонату України чернівецьку «Буковину» залишив головний тренер Юхим Школьников, який повернувся у вінницьку «Ниву». Командою розпочав керувати Олександр Павленко. Олександр Григорович повернувся у «Буковину» в 1992 році. Розпочинати чемпіонат «Буковині» довелося без Юрія Махіні («Кремінь», Кременчук), Віталія Мінтенка (повернувся у київське «Динамо»), Євгена Крячика (потім також опинився у команді «Кремінь»). Натомість повернулися у «Буковину» Василь Бондарчук («Карпати», Львів), Дмитро Бідулька («Нива», Тернопіль). З тих же «Карпат» прийшов у чернівецький клуб Роман Лаба. Також поповнив склад «Буковини» нападник Павло Ірічук («Кристал», Чортків).

У першому колі чернівчани порадували своїх прихильників. Наші земляки майже не втрачали очки на власному полі та грали на рівних з такими командами, як «Шахтар» (Донецьк) та київське «Динамо». Блискуче діяли на полі Володимир Циткін, Віталій Марков, Іван Руснак, Асан Мустафаєв, Олександр Войтюк, Валерій Алістаров, Сергій Соботюк… Як наслідок, після першого кола чернівчани перебували на 4 місці.

Під час зимової перерви буковинськими футболістами зацікавилися команди, які могли запропонувати нашим гравцям кращі фінансові умови. Тож згодом у інших клубах опинилися Асан Мустафаєв («Металіст», Харків), Олександр Войтюк («Торпедо», Запоріжжя), Валерій Алістаров («Кремінь», Кременчук), Володимир Циткін («Нива», Вінниця). Вже у розпал ігор другого кола залишив Чернівці півзахисник Володимир Гайдамащук, який перейшов у тираспольський «Тілігул». У «Буковину» були запрошені Віталій Куниця, Володимир Павлов, Роман Шпірнов (усі – «Лада», Чернівці), Сергій Любінецький («Азовець», Маріуполь) та досвідчений Іван Бубісь (з Новояворівська).

На жаль, втрата досвідчених виконавців далася взнаки. Наша команда не могла гідно протидіяти багатьом клубам вищої ліги. У підсумку «Буковина» завершила сезон на 12 сходинці.

Ще до початку сезону – 93/94 багато хто вважав, що «Буковина» навряд чи протримається у вищій лізі, бо наша команда поступалася за фінансами багатьом клубам елітного дивізіону. До того ж залишив «Буковину» досвідчений захисник Сергій Соботюк, який перейшов у вінницьку «Ниву». Поповнили «Буковину» Олег Керстенюк, Володимир Гуралик (обидва – «Лада», Чернівці), голкіпер Павло Решетник (раніше виступав у чортківському «Кристалі»), Орест Швець (екс – гравець тернопільської «Ниви»). Повернувся у «Буковину» Віктор Олійник, якого тренери вирішили використати на позиції захисника. Знову розпочав виступи у чернівецькій команді Дмитро Білоус.

Упродовж усього першого кола «Буковина» перебувала у кінці турнірної таблиці. А під час зимової перерви «Буковина» втратила ще кількох гравців. У івано – франківське «Прикарпаття» перейшли Ігор Крапивкін і Павло Ірічук, у кіровоградський клуб «Зірка НІБАС» подався Іван Руснак, а Віталій Марков повернувся у Росію. На жаль, у одному з поєдинків другого кола зазнав важкої травми досвідчений Василь Задорожняк.

«Буковина» завершила чемпіонат на 17 сходинці. Тож нашим землякам довелося розпрощатися з вищою лігою. Нашій команді не допомогла навіть поява у її складі Ігоря Тарана, Василя Євсєєва («Динамо – 2», Київ), Ігоря Козуба («Нива», Тернопіль) та Олега Заруцького («Темп», Шепетівка). Відзначимо, що у сезоні – 93/94 у лавах «Буковини» дебютували Сергій Гамаль та Ігор Мігалатюк.

Після невдалого сезону – 93/94 «Буковину» залишили Борис Фінкель («Дніпро», Дніпропетровськ), Леонід Федоров, Віктор Олійник (обидва – «Зірка НІБАС», Кіровоград), Василь Бондарчук («Кристал», Чортків), Василь Євсєєв («Нива», Вінниця), Ігор Таран («Динамо – 2», Київ). Прийшли у команду Ігор Цисельський, Валерій Горошинський (обидва – «Верес», Рівне), Валерій Кудлюк («Евіс», Миколаїв), Ігор Зеленюк (раніше виступав у чортківському «Кристалі»), Роман Русак («Прикарпаття», Івано – Франківськ).

На жаль, свої виступи у першій лізі чернівчани розпочали невдало. Згодом команду підсилили досвідчені гравці з чернівецької «Лади» – Юрій Гій, Олег Бурчак, Сергій Темерівський та Дмитро Гордей. Як наслідок, чернівчани зуміли здобути кілька перемог. Зокрема, наші земляки переграли чортківський «Кристал» і київське «Динамо – 2», де виступав Андрій Гусін.

Напередодні другого кола чемпіонату – 94/95 головним тренером «Буковини» знову став Юхим Школьников. У Чернівці приїхала велика група досвідчених футболістів. Серед них – Павло Сіротін («Кремінь», Кременчук), Богдан Самардак, Олег Кучер, Денис Филимонов (усі – «Верес», Рівне), Олег Бенько, Ігор Сарнавський, Сергій Бонецький (усі – «Волинь», Луцьк), Андрій Матюха («Хімік», Житомир), Ярослав Заєць («Нива», Вінниця). Також з’явилися у Чернівцях киянин Юрій Жабинський. Повернувся у «Буковину» Віктор Мглинець. Наша команда дуже вдало виступала у рідних стінах. А ось у виїзних поєдинках буковинці, на жаль, переважно програвали. У підсумку чернівчани завершили чемпіонат на 15 сходинці.

Чернівецька “Буковина” напередодні сезону – 1995/1996

У сезоні – 95/96 перед нашою командою стояло завдання здобути путівку у вищу лігу. Чернівецька «Буковина» отримала непогане поповнення. У буковинський клуб повернулися Борис Фінкель («Дніпро», Дніпропетровськ), Віталій Мінтенко (виступав у Ізраїлі). Приїхали у Чернівці Ігор Харковщенко, Теймураз Гаделія, Володимир Чолокава (усі – «Верес», Рівне), Юрій Мелашенко («Десна», Чернігів), Сергій Сапронов («Зірка НІБАС», Кіровоград). Пізніше до команди приєднався екс – гравець одеського «Чорноморця» та московського «Динамо» Сергій Процюк («Верес», Рівне).

На жаль, за регламентом змагань до вищої ліги входила лише команда, яка посідала перше місце. Боротьба за чемпіонство йшла між нашою «Буковиною» та полтавською «Ворсклою». Кращою виявилася полтавська команда, яка мала потужний фінансовий ресурс. Хоча у Чернівцях підопічні Юхима Школьникова переграли полтавський клуб із рахунком 2:1. У другому колі в складі «Буковини» дебютував Микола Головачук (СК «Одеса»). Також у Чернівці повернулися Віталій Марков і Віктор Олійник.

Срібними призерами у сезоні – 95/96 стали: Павло Сіротін, Юрій Мелашенко, Олег Бенько, Роман Русак, Ігор Харковщенко, Ігор Сарнавський, Сергій Сапронов, Віталій Марков, Юрій Гій, Валерій Шаповалов, Богдан Самардак, Олег Кучер, Денис Филимонов, Ярослав Заяць, Дмитро Білоус, Віктор Мглинець, Василь Задорожняк, Вадим Заяць, Борис Фінкель, Віталій Мінтенко, Юрій Жабинський, Сергій Процюк, Теймураз Гаделія, Володимир Чолокава. Президент клубу – Василь Федорюк, головний тренер – Юхим Школьников, тренер – Валерій Богуславський, адміністратор команди – Віктор Сіроус.

Коли «Буковина» не змогла потрапити у вищу лігу, то Чернівці залишило багато кваліфікованих гравців. У одеський «Чорноморець» перейшов Віктор Мглинець, склад дніпропетровського «Дніпра» поповнили Ігор Харковщенко, Денис Филимонов і Валерій Шаповалов, у тернопільську «Ниву» подався Богдан Самардак. Згодом припинив роботу в Чернівцях Юхим Школьников. Посаду головного тренера «Буковини» обійняв Валерій Богуславський. Щодо гравців, то склад «Буковини» поповнив 36 – річний Михайло Олефіренко, який пограв у київському «Динамо» та донецькому «Шахтарі». Повернувся у «Буковину» Сергій Гамаль (ЦСКА, Київ). На жаль, у сезоні – 96/97 стабільної гри не демонструвала.

Вже після завершення першого кола «Буковина» оновила свій склад. Нашу команду залишили Павло Сіротін, Віталій Мінтенко (обидва – «Прикарпаття», Івано – Франківськ), Олег Бенько («Металург», Запоріжжя), Михайло Олефіренко («Верес», Рівне), Сергій Черняк («Динамо – 2», Київ). Також пішов з «Буковини» росіянин Віталій Марков. Натомість прийшов у «Буковину» півзахисник Василь Тофан («Кристал», Чортків), яким також цікавилися клуби вищої ліги. Буковинці зуміли у другому колі здобути кілька блискучих перемог та завершити сезон на 9 сходинці.

У сезоні – 97/98 «Буковині» довелося боротися за виживання у першій лізі. На щастя, підопічні Михайла Лахнюка (Михайло Миколайович замінив на посаді головного тренера Валерія Богуславського) зуміли зберегти першолігову прописку. У перехідному турнірі наші земляки зіграли унічию з хмельницьким «Поділлям» – 1:1 та обіграли херсонський «Кристал» – 2:1. Після сезону – 97/98 «Буковину» залишив Василь Тофан, який перейшов у харківський «Металіст». На жаль, вже у чемпіонаті – 98/99 чернівецький клуб посівши 18 місце серед 20 команд, залишив перший дивізіон.

Чемпіонат – 1999/2000 підопічні Михайла Лахнюка розпочинали у другій лізі. Звичайно ж, уболівальники сподівалися, що буковинська команда зможе за один сезон повернутися у першу лігу. У «Буковину» прийшли непогані футболісти Ельдар Ібрагімов і Владислав Мальцев («Прикарпаття», Івано – Франківськ). Хоча чернівецькій команді суттєво допоміг лише Ібрагімов.

Після першого кола «Буковина» перебувала на другій сходинці. Хоча відставання від хмельницького «Поділля» складало сім очок. Згодом головним тренером чернівчан став Юрій Гій. У команду повернулися досвідчені Павло Сіротін, Ігор Крапивкін, Юрій Шелепницький, Віктор Мглинець, Дмитро Білоус. Прийшли у команду Іван Федик (ФК «Львів»), Юрій Суліменко («Шахтар», Караганда), Петро Голубка («Поділля», Хмельницький). З Кривого Рога приїхав захисник Олександр Дергачов. У другому колі команда майже не втрачала очок. Тож наші земляки зуміли повернутися у першу лігу. У чемпіонському сезоні вдало зіграли воротар Павло Сіротін, захисники Володимир Павлов, Роман Шпірнов, Орест Швець, півзахисники Ігор Мігалатюк, Сергій Гамаль, Руслан Гунчак, результативну гру продемонстрували Віктор Мглинець, Дмитро Білоус, Ельдар Ібрагімов. Вдало відіграв у останніх матчах сезону новачок команди Юрій Суліменко.

У чемпіонському сезоні у «Буковині» виступали: Павло Сіротін, Василь Раковіца, Валентин Копільчук, Андрій Мельничук, Ігор Крапивкін, Орест Швець, Володимир Павлов, Роман Шпірнов, Юрій Шелепницький, Віталій Ісаєв, Олександр Дергачов, Микола Будзан, Ігор Мігалатюк, Сергій Гамаль, Руслан Гунчак, Дмитро Білоус, Іван Федик, Роман Големба, Роман Зароченцев, Ярослав Солкан, Василь Шеремета, Олександр Доскалюк, Віктор Мглинець (граючий тренер), Ельдар Ібрагімов, Микола Головачук, Юрій Суліменко, Петро Голубка, Валерій Гуцуляк, Владислав Мальцев, Руслан Платон. Президент клубу – Костянтин Кучер, віце – президент – Микола Потапчук, головний тренер – Юрій Гій (у першому колі – Михайло Лахнюк), граючий тренер – Віктор Мглинець, адміністратор команди – Віктор Сіроус, лікар – Валерій Чинчик.

Для того, щоби гідно виступати у першій лізі, чернівецька «Буковина» потребувала на підсилення складу. На жаль, цього не сталося. До того ж поїхав у Житомир один із кращих футболістів команди Ельдар Ібрагімов. Пізніше став гравцем ФК «Красилів» Микола Головачук. Відсутність фінансів не дозволяла головному тренеру Юрію Гію запросити нових гравців. Тож команда опинилася у нижній частині турнірної таблиці.

Вже під час зимової перерви «Буковину» залишив воротар Павло Сіротін, який перейшов у тернопільську «Ниву». На оглядини у інші команди їздили Володимир Павлов («Нива», Тернопіль), Ігор Мігалатюк («Поліграфтехніка», Олександрія), Сергій Гамаль (Росія), Руслан Платон («Шериф», Тирасполь), Юрій Суліменко («Сталь», Алчевськ)…Однак, усі ці гравці залишилися у команді.

Перед другим колом сезону – 2000/2001 президентом команди став колишній гравець «Буковини» Валерій Сарафінчан. Команду поповнили Сергій Скирда, Віктор Хурса, Володимир Балик, Валерій Ющенко. З ФК «Красилів» повернулися Віталій Ісаєв і Роман Зароченцев. На жаль, прихід нового президента чернівчанам не допоміг. Наша команда посівши останню сходинку, вилетіла у другу лігу.

Напередодні старту у другій лізі чернівецьку команду залишили майже усі досвідчені футболісти. Зокрема, Ігор Мігалатюк («Чорноморець», Одеса), Сергій Гамаль (ФК «Черкаси»), Орест Швець («Динамо», Львів), Віктор Хурса (ФК «Вінниця»). А ось нападник Руслан Платон опинився у львівських «Карпатах». Вже після першого кола перейшов у івано – франківське «Прикарпаття» Руслан Гунчак. Також під час чемпіонату пішов з команди її президент Валерій Сарафінчан. Врешті – решт, чернівчани завершили чемпіонат на 7 місці. У наступних сезонах у другій лізі чернівчани виступали так: 2002/2003 – 13 з 15, 2003/2004 – 12 з 16, 2004/2005 – 6 з 15, 2005/2006 – 6 з 15, 2006/2007 – 10 з 15. У цих сезонах у складі «Буковини» виступали такі непогані футболісти, як Юрій Суліменко, Степан Маковійчук, Олександр Степанов, Олександр Дележа, Роман Михайлюк, Роман Зароченцев… Також захищали кольори чернівецького клубу досвідчені Павло Сіротін, Василь Раковіца, Василь Тофан, Сергій Гамаль, Ігор Мігалатюк, Валентин Грегуль… На жаль, поборотися за вихід у першу лігу буковинці не змогли.

У сезоні – 2007/2008 чернівчани посіли 4 сходинку, а минулої першості – дев’яту. Напередодні сезону – 2009/2010 у чернівецькій команді з’явився новий головний тренер – Микола Трубачов. Йому допомагали відомий у минулому гравець Віталій Пушкуца та Віктор Мглинець. А ось у 2010 році тренерський місток “Буковини” очолив Вадим Заяць.Саме він і вивів чернівецький клуб у першу лігу. У першому дивізіоні буковинська команда виступає після 9 – річної перерви.

Чемпіонський склад “Буковини – 2009 – 2010”: воротарі – Андрій Мельничук, Микола Збарах, Юрій Бахтіяров, Андрій Ленчінков, Ярослав Іщенко, захисники – Петро Климус, Павло Іванов, Сергій Шевцов, Євген Чуприна, Ілля Гагуха, Сергій Жижиян, Денис Стоян, Олександр Маковійчук, півзахисники – Ігор Мігалатюк, Роман Ємельянов, Роман Дорош, Олександр Донець, Сергій Ільїн, Роман Марченко, Владислав Рудченко, Олег Керчу, Андрій Драголюк, Сергій Дяченко, Вадим Пислар, Валерій Блажко, Євген Кубай, Іван Щербак, нападники – Владислав Коробкін, Степан Маковійчук, Роман Степанков, Григорій Гаранян, Артур Гущин, Олександр Лакуста, Олександр Георгійчук. Президент клубу – Василь Орлецький (у першому колі – Василь Федорюк), віце – президент – Валерій Королянчук, головний тренер – Вадим Заяць (у першому колі – Микола Трубачов), тренер – Сергій Черняк (у першому колі – Віталій Пушкуца та Віктор Мглинець), спортивний директор – Віктор Олійник, адміністратор команди – Віктор Сіроус (перше коло), лікар команди – Валерій Чинчик, масажист – Віктор Сава.