19 тур Минай 1:2 Чайка

Чайка перемагає на виїзді!

61’  Сергій Пономаренко (п).
74‘  забив Ренат Мірошніков.
90+1‘ Анатолій Нурієв

Початок гри від господарів поля був неймовірно активний і в перший десяток хвилин, розкатали кілька потенційно гольових атак, однак Мусієнко грав впевнено. Команда “Чайки” самовіддано відбивала всі атаки закарпатців, яких було ой як багато.

Після 2-ої хвилини Гегедош гострим ударом завернув зліва, а Пиняшко, після багатоходівки, головою спрямував м’яч над воротами. На 6-ій хвилині Гегедош віртуозно прийняв м’яч у штрафній і другим пострілом пробив з 11 метрів, але наш голкіпер вдало зіграв на виході. За дві хвилини Страшкевич завдавав пострілу з лівого краю штрафної, і знову Мусієнко накриває м’яча.
Біло-голубі не зменшували натиск на ворота “Чайківців”, хлопці відбивавалися великими силами і розраховували лише на контратакувальні дії.

До слова, Мусієнко, зробив чимало героїчних дій. Він протягнув фірмовий штрафний від Нурієва, та ще один вихід, коли Беца скинув Гегедошу і той бив з 9 метрів. Та знову наш кіпер опинився на висоті.. Незабаром Гавриленко після кутового не влучив у ціль ударом головою – м’яч просвистів поруч з каркасом. На 32-ій хвилині Гегедош вже було перекинув воротаря, та захисник “Чайки“, Пономаренко виніс м’яч з лінії воріт.

Гра з перших хвилин ввижалася виграшною для “Минаю”. Каустичні моменти від Гегедоша та Нурієва, цікаві простріли Страшкевича та хронічні атаки від Микуляка та Пиняшка і ось-ось марилося гол прийде. Та неткнені сейви Мусієнка у воротах гостей звели нанівець всі намагання минайців.

За настільки знущальну нереалізацію кулеметних черг, команда “Минаю” могла поплатитися. “Чайка” кілька раз колюче огризалась, і Тименко, відверто кажучи, був неподалік до мети, зі своїм ударом головою, однак м’яч пройшов повз дальню стійку. Декілька разів осині наліти здійснювали Шевчук з Мірошніковим – але, всупереч витраченим силам, без потрясінь. У підсумку перший тайм обійшовся без голів.

1 тайм. “Минай” – “Чайка” 0:0

Все найцікавіше відбувалося у другій половині. Всупереч чуткам, що поширювалися на трибуні, самовіданність “Чайки” вражала навіть прихильників “Минаю“. Гомін над трибуною, коли після скидання Мірошниковим шкіряного, Цурупін майже не впихнув м’яч у ближній кут, помилившись, як сказали би англійці, на трайфел (трішки) . А дослівно вже за  хвилину, ще одне лихо підстерегло “Минай“, вже у вигляді роздратованого арбітру. Реактивного Шевчука, що вже пролітав лівофланговим, спіткав, на свою біду Гавриленко, який вже мав попередження, . У гравця “Минаю” вже була жовта, тож арбітр нагородив його ще одною та випхав з поля.  Першу годину гри господарі поля зустрічали в меншості, і вже наступну хвилину отримують штрафний, який привів до досить безглуздого пенальті – Тименко прокидає м’яч, який чомусь хотів зловити рукою Корнутяк. Досвідчений Сергій Пономаренко розвів, як шкодливих дітей,  воротаря і м’яч по різних кутках0: 1.

Підопічні Бабенка, відчуваючи пекучий дискомфорт, продовжували накочувати хвилі атак на наші ворота. Півзахисник Лобода,тільки опинившись на полі, вийшов на комфортну ударну позицію з 9 метрів, але ближній кут був прикормлений воротарем “Чайки” і категорично відмовився приймати шкіряного гостинця.

Біло-блакитні намагаються відігратися, але попали в осине гніздо з чисельною більшістю, чим гравці “Чайки” і скористалися.  Підопічні Ільницького тримали оборону, не даючи наблизитись до володінь Мусієнка і невдовзі, після пересічного ауту, коли “Минайці” з якогось дива, влаштували поперечну перепасовку,  Ренат Мірошников зробив фатальну, для господарів,  обрізку в центрі поля,, на реактивній швидкості мігрував на лінію штрафного майданчика і вийшовши на побачення з голкіпером , пальнув у дальню “шістку”. Форвард “Чайки” вийшов з битви переможцем – 0:2.

Роз’ятрена атмосфера вкрай напружена, і на полі, і на трибунах. Після чергового зіткнення судді просто розщедрилися на картки через сутичку на полі, коли Лобода збив, а Стасюк з пересердя вдарив м’ячем об лежачого Бартошука. Внаслідок цього жовті отримали Ощипко і запасні Шпак та Попович, також з технічної зони було вилучено обох головних тренерів.

Уже в компенсований час “Минай” вичавив гол зі свого чергового зручного штрафного. Нурієв прошив стінку прямим ударом метрів з 20-ти – 1: 2. Анатолій виконав свій гол гідності, але потім не впорався зі своїми емоціями і отримав в колекцію червону картку.

Арбітр додавав хвилин шість – кінцівка вийшла гарячою, так як “Минай” запускав довгі передачі в розрахунку на форвардів. Але все поламав Нурієв, який, не зумівши втекти в контратаку, від душі в’їхав в захисника Мохначука.Закінчували матч біло-блакитні удев’ятьох.

Минай” у першій домашній грі цього року втрачає не тільки очки, а й гравців.
Чайка набрала 19 очок, відірвавшись від переслідує її Буковини, “Минай” опускається на третю сходинку, яка не дає команді шансів на Першу лігу.

Відоме спортивне інтернетвидання Спортарена відмітила Man of the Match: Сергій Пономаренко

  • І в обороні відіграв впевнено, з лідерськими функціями, і пенальті в важливий момент реалізував бездоганно. Без його досвіду не було б цієї гучної сенсації.

 Голи: Нурієв, 90+3 – Пономаренко, 61 (пен.), Мірошніков, 73.

Минай: Артем Кулинич, Василь Беца, Петро Стасюк, Олег Допілка (Ігор Ощипко, 64), Володимир Корнутяк, Максим Гавриленко, Владислав Микуляк, Анатолій Нурієв, Василь Пиняшко (Роберт Смокоровський, 73), Вадим Страшкевич (Яромир Лобода, 64), Роберт Гегедош.
Запасні: Андрій Попович, Ігор Вагін, Стефан Федак, Олексій Шпак, Іван Капустей, Олег Дмитренко.
Тренер – Дмитро Бабенко.

Чайка: Антон Мусієнко, Олег Чеботарь, Вячеслав Турчанов, Сергій Пономаренко, Сергій Шевчук, Володимир Тименко, Андрій Бартошук, Микола Вечурко, Олександр Касьяненко, Ренат Мірошніков, Артем Цурупін.
Запасні: Євген Шкарбан, Антон Музиченко, Дмитро Мохначук, Олексій Бриженко, Олександр Сухненко.
Тренер – Тарас Ільницький.

Попередження: Гавриленко Максим 12’, Страшкевич Вадим 28’, Гавриленко Максим 59’, Ощипко Ігор 78’, Шпак Олексій 78’, Попович Андрій 78’, Корнутяк Володимир 80’ – Цурупін Артем 23’, Турчанов Вячеслав 42’, Пономаренко Сергій 65’, Сухенко Олександр 88’
Вилучення: Гавриленко, 59, Нурієв, 90+5

 

 

Минай 1:2 Чайка