Поразка з шансами на нічию

У третьому турі Національного чемпіонату у Другій лізі на Спортивний клуб «Чайка» чекав дуже важкий поєдинок.

Підопічні Тараса Ільницького мали зустрітися з амбітним суперником – рівненським «Вересом», який ставить за мету повернутися до когорти найсильніших клубів України. Господарі небезпідставно вважалися фаворитами зустрічі. Проте гравці нашої команди сподівалися відібрати очки у суперника, як одного разу їм це вдавалося зробити у минулому сезоні.

У першому таймі значну перевагу мала команда Юрія Вірта. Гравцям «Вереса» вдалося створити кілька гольових нагод, які на щастя для «жовто-синіх» не були реалізовані. В деяких епізодах блискуче зіграв наш воротар Богдан Савчук, врятувавши команду від голу.

А ось після перерви гості продемонстрували зовсім інший футбол. Підопічні Тараса Ільницького вирівняли гру та виглядали в атаці не гірше за суперника. Так після розіграшу стандарту небезпечно підключався Сергій Пономаренко – м’яч після його удару полетів вище воріт. У наступній атаці блискучий прохід метрів на 70 вдався Мілютіну, але пробити потужно у ближній кут Олексію не вистачило сил. А на 62-й хвилині майже бездоганну багатоходівку Мілютін – Шевчук – Жикол мав завершувати пострілом з лінії карного майданчику Єфремов. Але удар у Андрія вийшов слабким і Бабійчук впорався з м’ячем.

На жаль, після оптимістичного для нас відрізку, суперник забив, як виявилося, єдиний гол у матчі. Розігрував «Верес» кутовий, пішла повторна подача у володіння Савчука, де захисники нашої команди залишили без нагляду Ховбошу. Тому вдався ідеальний за траєкторією постріл головою у верхній кут – без шансів для воротаря.  

Утім, гравці СК «Чайка» руки не опустили. За кілька хвилин підопічні Тараса Ільницького оговталися від нокдауну, та повели нові атаки на ворота «Вереса». В одній з них Єфремов закидав м’яча за комірець Бабійчуку, але той перевів шкіряного на кутовий. Згодом вдало увійшов у гру Литвин. Саме він заробив кутовий на 82-й хвилині, після розіграшу якого наша команда мала стовідсоткову нагоду зрівняти рахунок. Після подачі снаряд потрапив до Пономаренка. Капітан «Чайки» пробив потужно та був готовий святкувати взяття воріт, але воротар господарів якимось дивом врятував власну команду.

Гравці СК «Чайка» до останнього намагалися забити такий важливий гол, але фінальний свисток зафіксував другу поспіль поразку для нашої команди. Тішить одне: у другому таймі звітного поєдинку наша команда продемонструвала гідний футбол та створювала справжні нагоди для взяття воріт. Чекаємо на голи…    

ІІІ тур

НК «ВЕРЕС» (Рівне) – СК «ЧАЙКА» – 1:0

Гол: Ховбоша (63).

НК «Верес»: 1.Бабійчук, 25.Чеботаєв, 3.Ховбоша, 32.Петько, 4.Солдат, 29.Кучеров, 10.Морозенко (7.Євдокимов, 89), 11.Тимофієнко (21.Гребенюк, 76), 69.Соломка (99.Микитин, 90+3), 8.Сад (19.Іваночко, 71), 9.Шестаков (22.Яременко, 87). Запасні: 55.Фіяло, 23.Федак, 2.Пінчук, 14.Любчак, 20.Дударенко. Головний тренер: Юрій Вірт.

СК «Чайка»: 1.Савчук, 8.Пономаренко, 4.Лещенко, 18.Турчанов, 89.Шевчук, 3.Касьяненко, 22.Єфремов, 9.Тименко, 2.Музиченко, 20.Жикол (7.Литвин, 80), 27.Мілютін. Запасні: 23.Шкарбан, 19.Сухенко, 6.Коваленко, 28.Трушенко, 17.Волк, 36.Дарда. Головний тренер: Тарас Ільницький.

Попередження: Шестаков (84), Яременко (88), Гребенюк (90), Бабійчук (90+3) – Пономаренко (66), Музиченко (84).

Арбітр: Тарас Панасюк (Бердичев)

10 серпня. Млинів. Стадіон «Колос». 1000 глядачів.

Прес-служба СК «Чайка»