Чому пролунав свисток Панасюка?

Йшла орієнтовно друга компенсована хвилина до основного часу матчу, в якому наша команда поступалася НК «Верес».

Підопічні Тараса Ільницького проводили одну із останніх атак. Лещенко з правого флангу відправив м’яч у карний майданчик на Тименко. Той трохи недостає шкіряного, але на зустріч Володимиру виходить голкіпер «Вереса», який спочатку грає в м’яч а потім і в нашого гравця. Обидва опиняються на газоні. Здавалося б ігровий момент. М’яч відлітає до Литвина, який за мить може пробити по воротах рівненської команди, але у цей час лунає свисток головного арбітра матчу Тараса Панасюка… Виникає питання: чому? Давайте поміркуємо разом.

https://www.youtube.com/watch?v=tT6bFdOR8Ac&feature=youtu.be

Пряму трансляцію зустрічі вів канал Рівне 1. Поважні коментатори відразу зробили висновок: арбітр зафіксував напад на воротаря. Гаразд, а якщо придивитися уважніше? Чи можна погодитися з такою думкою?

Тименко. Якщо напад на воротаря і мав місце, то виключно з боку Володимира Тименко. Але на відео ми бачимо, що наш нападник не грав у воротаря. Навпаки, під час подачі він чекав на м’яч і навіть не здогадувався, що за мить опиниться на газоні після зіткнення з голкіпером «Вереса». Тименко не порушував правила.

Бабійчук. Звернемо увагу на дії голкіпера команди господарів. Максим робив все правильно, виходячи на вихід грати кулаками. Він стрибав і це помітно на відео. Але зіграв голкіпер не кращим чином. Не так як планував. Бабійчук мав вибивати м’яч кулаками якомога далі від воріт, але не влучив по шкіряному як слід. Навіть промазав по ньому, впав на газон і на кілька секунд був відіграний від епізоду. Це сталося б незалежно від того, було би зіткнення з Тименко, чи ні. М’яч від землі відскочив до Литвина. Ну а далі…

Панасюк. А далі у гру втрутився арбітр зустрічі. Саме втрутився, адже ніякого порушення правил у цьому епізоді не було, з жодної із сторін. Звернемо увагу, що свисток Панасюка пролунав лише за кілька секунд після зіткнення гравців і саме у той час, коли м’яч опинився в ногах Литвина. Ворота не були порожні, майже на лінії воротарської голкіпера своєї команди страхували два захисники. Але вразити рамку без голкіпера було набагато легше, ніж з Бабійчуком у рамці. Ще один цікавий факт: не один із захисників «Вереса» не сигналізував про нібито порушення правил, а продовжили грали до свистка.

Висновок: перед нашим гравцем відкривалася чудова нагода зрівняти рахунок. Так чому пролунав свисток Панасюка?

Прес-служба СК «Чайка»