Володимир Тименко: «Поки що на тренуваннях виходить забивати більше, ніж під час матчів»

Герой п’ятого туру у Другій лізі півзахихсник Чайки Володимир Тименко поділився своїми враженнями від перемоги над вінницькою Нивою (2:1), а також подякував вірним вболівальникам за палку підтримку.

— Володимире, наскільки приємним для вас є визнання найкращого гравця туру?

— Напевно, для кожного спортсмена дуже важливо, коли його визнають, тому я не є виключенням. Задоволений, що зміг перемогти у цій почесній номінації, але відзначу, що без партнерів по команді не зміг би досягти такого успіху. Намагатимуся не зупинятися на досягнутому і ще більше радувати вболівальників грою і допомагати команді досягати позитивного результату.

— У грі з Нивою ваша команда здобула  омріяну дебютну перемогу у цьому сезоні. Можна сказати, що видихнули з полегшенням?

— Усі з нетерпінням очікували на першу у сезоні перемогу. Ретельно готувалися до матчу, вивчали суперника. Прагнули перед власними вболівальниками продемонструвати змістовний футбол і разом з ними відсвяткувати перемогу. Дійсно, після цього матчу видихнули з полегшенням. Вважаю, що перемога у грі з Нивою додасть нам упевненості у власних силах на наступні протистояння.

— У цьому турі Чайка забила свої перші мячі у чемпіонаті. На вашу думку, чому не вдавалося відзначитися раніше? Позначилася нестача зіграності, адже у літнє міжсезоння команда суттєво перезавантажила склад?

— У стартових турах створювали моменти, але нас підводила реалізація.  У деяких епізодах просто не щастило, а в інших не вистачало майстерності, дещо поспішали у завершальній стадії атаки. Головне, що у нас були моменти, тому були впевнені, що забиті м’ячі обов’язково прийдуть.

— Наскільки суттєвими для команди стали втрати Мусієнка, Вечурка та Мірошникова? Вже навчилися грати без цих гравців?

— Незамінних людей не існує. Ми повинні бути готовими до того, що лідери залишатимуть команду, адже такі реалії футболу. Звісно, спочатку було складно призвичаїтися діяти без цих виконавців, але вважаю, що поступово навчилися справлятися без них. Хочеться побажати хлопцям удачі у новому колективі. Буду радий бачити кожного з них, якщо захочуть повернутися до команди.

— Надмірне бажання перемогти допомагало вам у цьому матчі чи навпаки заважало? Зважали на той факт, що гратимете проти останньої команди Групи А?

— Зараз всього лише початок сезону, тому не можна говорити хто лідер, а хто аутсайдер. Виходимо на кожен матч з бажанням перемогти, ставимо перед собою максимальні завдання. У жодному випадку не можна недооцінювати суперника, адже зараз всі команди більш менш рівні, тому необхідно ретельно готуватися до кожного протистояння і поважати свого опонента.

— Пропущений мяч від Долинського змусив вас змінити свій першочерговий план на гру чи продовжували гнути свою лінію?

— Він додав ще більшої спортивної злості кожному гравцеві. Важливо, що не опустили руки, не почали панікувати, а продовжували крок за кроком йти до своєї мети. Почали грати агресивніше на чужій половині поля, тим самим змушували суперника помилятися. Чудово, що у підсумку така тактика принесла свої результати.

— У моменті з першим забитим мячем ви відгукнулися на передачу Шевчука і у стрибку ударом головою відправили мяча у сітку. Награна комбінація?

— На зборах у одній із контрольних ігор забили м’яч у подібному стилі. Тому  зараз було внутрішнє відчуття, що Сергій навісить саме у ту зону.  Чудово, що наші комбінації почали приносити свої результати.

— Пригадаєте, скільки мячів забили головою?

— Зараз не можу відповісти на це питання. Поки що на тренуваннях виходить забивати більше ніж під час матчів. Зроблю все від себе залежне, щоб забивати частіше.

— На 45-й хвилині ви відгукнулися на простріл з флангу і в дотик відправили мяча у сітку. Тренер наголошує постійно вриватися за спину захисникам, змінювати позиції?

— У тому епізоді побачив, що не проходить передача на ближню стійку, тому довелося змінювати свою позицію. Намагаємося грати варіативно, постійно переміщуватися по полю, щоб ускладнювати життя захисникам.

— На якій позиції та за якої тактичної схеми вам найбільш комфортно грається?

— На даний момент мені комфортно грати нападником, хоча раніше доводилося виступати на різних позиціях. Щодо тактичної схеми, то не можу виділити якоїсь конкретної, намагаюся призвичаїтися до будь-якої моделі ведення гри.  Головне, коли тобі довіряє тренер і ти граєш у стартовому складі.

— На матчі було не так багато вболівальників. Відчувалася підтримка глядачів? Вони гнали вас уперед?

— Звісно, хотілося бачити більше вболівальників на наших домашніх матчах, але ті глядачі, які завітали на гу з Нивою віддавалися грі так само, як і гравці. Хочеться подякувати нашим вірним фанатам, які не зважаючи на результати завжди з командою. Відчуваємо вашу підтримку і для нас вона дуже важлива.

— У наступному турі на вас очікує складний виїзд до Ужгорода. Чого очікуєте від цього матчу? Які сильні сторони суперника можете відзначити?

— Поки не розбирали гру суперника, але точно можу сказати, що на нас очікує дуже непросте протистояння. З максимальним налаштуванням підходимо до зустрічі у Ужгороді, адже зараз у Другій лізі немає прохідних суперників і кожна гра є випробуванням. Сподіваюся, що збережемо свій переможний настрій і у наступному турі.

— Як би ви оцінили конкуренцію у Групі А у цьому сезоні?

— Як і у минулому сезоні відчуваю, що інтрига у боротьбі за чемпіонство збережеться до останнього туру. Вважаю, що це і є головним показником цікавості змагань.

Ярослав Кроха, SPORTARENA.com