Поразка на користь чемпіонату (+фото)

Фіаско в Сумах з великим рахунком залишило, звичайно, неприємні почуття, але…

Напередодні гри з «Альянсом» головний тренер Спортивного клубу «Чайка» Тарас Ільницький опинився у важкому положенні. Щойно команда відіграла виснажливий матч Другої ліги проти вінницької «Ниви», який забрав у гравців основи дуже багато зусиль. А у кінці тижня на «жовто-синіх» очікує надважка подорож до Ужгорода, та важливий поєдинок чемпіонату проти сусіда в турнірній таблиці. Серед цих матчів треба було з’їздити в Суми до «Альянсу» на гру Кубку України. Тому, як то кажуть, тренерський штаб «Чайки» мав правильно розставити пріоритети.

З одного боку, Тарас Іванович ризикував, виставляючи на «Ювілейному», умовно кажучи, найближчий резерв. З тих гравців, які брали участь у матчі з «Нивою», на поєдинок проти «Альянсу» вийшов лише захисник Антон Музиченко. З іншого – у головного тренера «жовто-синіх» не було іншого виходу. А інакше в Ужгороді ми, відносно кажучи, команду не побачили би. До того ж молодим гравцям «Чайки» десь треба набувати досвіду та ігрової практики. Тому кубковий матч мав свою стратегію.

На жаль, на «Ювілейному» не все вдавалося нашим гравцям. Були чудові нагоди відкрити рахунок, а потім забивати ще упродовж матчу, але м’яч лише одного разу переткнув лінію воріт господарів. Разом з тим розчарували окремі дії гравців у захисті. Двічі проґавили суперника під час розіграшу кутових. А ще – необов’язковий пенальті… Тобто, нашій молоді є над чим працювати та є що доводити.

Нічого страшного не відбулось. Сподіваємось, що матч у Сумах піде на користь у тому сенсі, що основа матиме сили на Ужгород, а молодь зробить правильні висновки. Попереду ще багато ігор чемпіонату, у тому числі – через три дні на четвертий, в яких тренерському штабу неминуче прийдеться проводити ротацію складу. В команді усі мають бути готові до цього.

«АЛЬЯНС» (Липова Долина) – СК «ЧАЙКА» – 4:1

Голи: 1:0 Медведєв (9). 2:0 В.Шарай (19). 3:0 В.Шарай (27). 3:1 Сухенко (54). 4:1 Лучик (59).

«Альянс»: 88.Важинський (к), 44.Медведєв, 37.Дугієнко, 11.Пісний, 45.Меженський (33.Пікуль, 63), 8.Лучик, 25.С.Шарай (19.Зрібняк, 72), 9.Піднебенной, 7.В.Шарай, 96.Сидоренко, 99.Сулейман (13.Анцибор, 56). Запасні: 23.Литвиненко, 94.Приходько, 70.Макаров, 24.Гаврась. Головний тренер: Юрій Ярошенко.

«Чайка»: 1.Савчук, 2.Музиченко, 11.Бартошук (22.Єфремов, 46), 27.Мілютін, 16.Цурупін (к) (3.Касьяненко, 61), 14.Головатенко, 6.Коваленко (36.Дарда, 72), 28.Трушенко, 17.Волк, 21.Долгий, 19.Сухенко. Запасні: 23.Шкарбан, 9.Тименко. Головний тренер: Тарас Ільницький.

Попередження: Сидоренко (43), Дугієнко (74) — Бартошук (18), Сухенко (40), Коваленко (52), Долгий (61), Єфремов (66).

Арбітр: П.Децюк (Чернігів), асистенти арбітра – Д.Потькало (Полтава), М.Катющев (Одеса).

Четвертий арбітр: Я.Пєсоцький (Суми).

Спостерігач арбітражу: О.Дробітько (Полтава).

Делегат УАФ: А.Прохорович (Суми).

27 серпня. Суми. Стадіон «Ювілейний». 3 000 глядачів.

Прес-служба СК «Чайка»