Артем Цурупін: «В Ужгород їдемо за очками»

Півзахисник Спортивного клубу «Чайка» Артем Цурупін нещодавно оговтався від травми, а в останній грі в Сумах навіть вийшов на поле з перших хвилин.

Напередодні чергової гри команди Артем відповів на запитання прес-служби «жовто-синіх»:  

– Артеме, по-перше дозволь привітати тебе з поверненням на поле. Як наразі відчуваєш себе? Невже встиг набрати гарну форму, адже в Сумах саме ти вийшов на поле з капітанською пов’язкою?

– Дякую за поздоровлення. Так, дійсно, команду вивів я на гру, але до матчу на це не розраховував. Навіть не думав, що вийду у старті. Так сталося, що з тих хлопців, які поїхали на кубкову гру, я був один із найдосвідчених. Дякую за довіру Тарасу Івановичу. Щодо моєї форми, то десь відсотків на п’ятдесят-шістдесят я вже готовий. У загальній групі провів лише кілька тренувань. Але гра в Сумах була дуже корисною для мене. Я отримав гарні навантаження, вже краще почуваю себе.

– Якщо повернутися до гри в Сумах, на твою думку, чи закономірний підсумковий результат? Чи мала «Чайка» зіграти краще?

– Скажу відверто, було неприємно програвати з великим рахунком. Взагалі, я вважаю, команда продемонструвала не досить впевнену гру. Утім, у нас було вдосталь гольових нагод, щоб забити набагато більше м’ячів. Перший гол ми пропустили на 9-й хвилині. А до цього мали двічі забивати. Створювали і надалі. Тобто за багатьма показниками ми не поступалися супернику. Але прикрі помилки у захисті та погана реалізація власних нагод призвели до такої різниці у рахунку.

– Чим можна пояснити досить прості помилки у захисті? Це відсутність взаємопорозуміння серед гравців?

– На мій погляд, це суто індивідуальні помилки кожного з нас: невірно обрана позиція під час розіграшу стандартного положення, втрата гравця, якого опікуєш, відсутність належної концентрації та ігрової практики. Є й моя провина в цих голах – після кутових забивали з центральної зони, де мав грати я також.

– А взагалі для тих гравців, які отримали шанс в Сумах вийти зі старту, була важлива ця кубкова гра?

– Звичайно, ми виходили на поле виключно з метою перемогти. Думки про те, що Кубок неважливий турнір – такого не було. До того ж, цей матч дійсно для багатьох був шансом щось довести тренерському штабу. Вдалося чи ні – це вже інше питання.

– Наскільки важко грати у такому ритмі, коли ігри на третій-четвертий день? Це допомагає бути в тонусі чи навпаки – накопичується втома?

Зараз тільки початок чемпіонату, тому казати про втому зарано. У Сумах грали хлопці, які відпочивали у грі з «Нивою». Завдяки ротації складу не бачу проблеми грати у такому ритмі. Думаю, все буде гаразд. На «Ужгород» всі мають бути готові.

– Попереду на нашу команду чекає гра з дебютантом Ліги. ФК «Ужгород» наш сусід по турнірній таблиці. Щось відомо про цього суперника?

– Є певна інформація про команду, тренери ще розкажуть нам про сильні та слабкі сторони суперника. Також відомий факт, що команди із західної України завжди відрізняються бійцівськими якостями. Є у складі дуже досвідчений гравець Адріан Пуканич, через якого будується вся гра. Є гравці які пройшли школу «Говерли». Тобто легко з ними точно не буде. Але ми їдемо за очками, будемо битися.

Прес-служба СК «Чайка»