Вячеслав Турчанов: «В команді все гаразд»

Півзахисник Спортивного клубу «Чайка» Вячеслав Турчанов відповідає на запитання прес-служби «жовто-синіх»:

– Вячеславе, в останньому матчі чемпіонату «Чайка» врятувала нічию. Здавалося, що багато чого не виходило у наших гравців. Які враження залишив матч?

– Не можу сказати, що погано зіграли. Але виграючи у рахунку, ледь не програли. Поки що важко зрозуміти чому так сталося. Що в Ужгороді, що в останній грі пропускаємо після 60 хвилини. Не сказав би, що поступаємось фізично суперникам у другому таймі. Але є неприємна тенденція, яку треба змінювати. Можливо десь в підсвідомості хочемо зіграти на утримання рахунку, глибоко сідаємо на власну половину поля, за що нас й карають? Треба розбиратися…

– Здалося, що з гравцями «Оболоні» було важко змагатися у швидкості та єдиноборствах. Знову пропустили після кутового… Питання у командних помилках, чи індивідуальних?

– Дати відповідь на це питання дуже складно. Я можу запевнити, що бажання здобути три очки є у кожного гравця нашої команди. Ми не хочемо боротися за виживання у Лізі. Усі мріють бачити «Чайку» якомога вище у турнірній таблиці. Але помилки дійсно є, які суттєво впливають на результат. Можливо в окремих епізодах не вистачає концентрації, хтось за кимось не поспіває. Гра складається з багатьох дрібних нюансів і поки що вони не на нашу користь.

– Довелось чути думки, нібито є щось таке всередині команди, що впливає на результат. Чи можеш спростувати це? Які відношення у гравців між собою, з головним тренером та його помічниками? Чи дійсно гарна атмосфера в команді?

– Звичайно. В команді все гаразд. У всіх гравців є повага до Тараса Івановича. Всі хочуть втілити на полі те, що він від нас вимагає. Думки про те, що нібито в команді є щось на кшталт конфлікту – чутки, і не більш того. А ось те, що зараз нас супроводжує якийсь нефарт, відзначають майже усі. Навіть якщо згадати весняну частину минулого сезону… Були матчі, де ми поступалися суперникам або по грі, або за моментами, але якщо забивали першими, то завжди брали очки. Зараз усе навпаки. Наприклад, в Ужгороді мали забивати як мінімум чотири м’яча, але відзначились лише одного разу.

– Попереду матч з лідером нашої групи – тернопільською «Нивою». Чи буде ця гра найважчою у цьому сезоні?

– На мій погляд, у Другій лізі немає великої різниці між командами. Аутсайдер може відібрати очки у лідера, і в цьому не буде нічого дивного. Всі команди приблизно однакового рівня. Усе вирішують дрібниці. Один момент може вплинути на результат, один гол може вирішити долю матчу. Тому деякі клуби за рахунок більш вдалої гри знаходяться в лідерах. Але за рівнем гравців команди майже не відрізняються одна від одної. Звичайно, їдемо у Тернопіль давати бій. Ми не радіємо місцю, на якому зараз знаходиться «Чайка».

Прес-служба СК «Чайка»