Сергій Пономаренко: «В поразках можемо звинувачувати тільки себе»

Капітан Спортивного клубу «Чайка» Сергій Пономаренко дав досить критичну оцінку виступу команди, та відповів на інші запитання від прес-служби:

– Сергію, добігає кінця перше коло змагань – результат невтішний: команда посідає одну з останніх сходинок у турнірній таблиці. Чому так сталося?

– На це питання немає однозначної відповіді. Вважаю, що є кілька причин такого виступу. В першу чергу кожен з гравців, і я особисто, має визнати відповідальність за такий результат. Програли? Значить не було достатнього бажання перемогти. Десь не дограли епізод, десь поступилися фізично, десь інше – гра складається з дрібниць. У підсумку маємо те що маємо. В поразках можемо звинувачувати тільки себе.

Але є інша сторона проблеми – у нас на жаль досі немає оптимального складу. Це моя особиста думка. Майже у кожній грі змінюються гравці на дві чи три позиції. Я розумію, що таким чином тренерський штаб намагається знайти схему, яка буде давати результат. Плюс дає можливість усім мати ігрову практику. Але з іншого боку гравці не встигають звикнути один до одного. Це впливає на зіграність, на порозуміння між ланками, а у підсумку й на результат. Його поки що немає.

– На твою думку, теперішній склад команди слабкіше або сильніше за той, який був навесні?

– Можу сказати, що як тоді, так і сьогодні ми маємо у складі непоганих гравців. Так, влітку команда втратила досвідчених та швидкісних гравців, зокрема таких як Ренат Мірошніков та Микола Вечурко. Обидва були дуже корисні насамперед в атаці, таких гравців зараз не вистачає. Прийшли нібито теж непогані хлопці, але може вони ще мало часу провели в команді? Напевно, не завадив би другий нападник, такий собі помічник до Володі Тименка. Але питання складу – це відповідальність тренерського штабу.

Я можу констатувати лише одне – ситуація повторюється: у минулому сезоні ми стартували дуже погано, зараз теж. Торік невдачі списували на те, що більшість гравців команди вийшла з аматорів. Зараз нібито усі хлопці професіонали, тому виправдання немає.

– Попереду гра з житомирським «Поліссям» – одним з лідерів групи. Чи є в нас шанси на позитивний результат у цьому матчі? 

– Шанси є завжди (посміхається). Треба вміти їх використовувати. Так, у «Полісся» дуже зіграна команда, індивідуально сильні гравці, які намагаються постійно тримати м’яч у себе. Наш суперник безперечно є фаворитом майбутнього протистояння. Але у Другій лізі грати можна з усіма командами. Головне мати величезне бажання, точніше – жагу до перемоги. Від себе можу сказати, що на сильні команди легше налаштовуватися. Морально більш відповідально готуєшся до матчу. Але я бачу, що усі хлопці працюють на тренуваннях із задоволенням. Адже хочемо якнайшвидше виправити турнірне становище.

Прес-служба СК «Чайка»