Поразка, за яку не соромно

Спортивний клуб «Чайка» на мінорній ноті завершив виступ у першому колі змагань.

Домашня гра проти житомирського «Полісся» вийшла однією з кращих для «жовто-синіх» у поточному чемпіонаті. Попри те, що «Чайці» протистояв один з лідерів групи, клуб – який має завдання підвищитися у класі, підопічні Тараса Ільницького не виглядали «хлопчиками для биття». Навпаки, наша команда грала у розумний, комбінаційний футбол, не програвала у боротьбі та бажанні, та час від часу змушувала суперника думати про захист. Але, на жаль, одна помилка коштувала нам очок.

Матч розпочався з хвилини мовчання. За мить до початку гри на Житомирщині сталася страшна дорожньо-транспортна аварія, в якій загинуло 9 людей. Напевно саме тому у першому таймі ультрас «Полісся» спостерігали за матчем мовчки.

Гості забили з кутового на 76-й хвилині. На жаль, захисники «Чайки» не встежили за Ярославом Галенко, який ударом головою відправив м’яча у ворота. Відігратися «жовто-синім» не вистачило сил.

Окремо хотілось би прокоментувати дії головного арбітра. Великих питань до Мирослава Липко немає. Але йому чомусь не сподобався наш Володимир Тименко. Він принципово приймав рішення не на користь нападника «жовто-синіх». Якщо в епізоді з падінням Володимира у карному майданчику «Полісся» ще можна зрозуміти рішення арбітра, то у випадку коли Тименка збивали поруч з лінією карного майданчика, а суддя дав свисток та показав у бік воріт «Чайки» – залишалося лише розвести руками. Ще більш незрозуміле його рішення призначити пенальті у ворота Євгена Шкарбана. Мало того що він дав свисток із запізненням, та ще і під тиском гравців «Полісся», які разом закричали «Точка»! Ай-яй-яй…

Отже, ми програли «Поліссю». Рахунок на табло. Наступною грою Спортивний клуб «Чайка» розпочне друге коло змагань. Це буде у суботу, 28 вересня. До Макарова приїде ФК «Калуш» з Івано-Франківщини.

XI тур

СК «ЧАЙКА» – «ПОЛІССЯ» (Житомир) – 0:1 (0:0)

Гол: Галенко (76).

Нереалізований пенальті: Немтінов (74) – вище воріт.

СК «Чайка»: 23.Шкарбан, 3.Касьяненко, 8.Пономаренко-к, 11.Бартошук, 15.Сафіханов,  14.Головатенко (17.Волк, 60), 16.Цурупін (21.Долгий, 81), 18.Турчанов, 20.Жикол,  36.Дарда, 9.Тименко (89.Шевчук, 66). Запасні: 12.Іванов, 2.Музиченко, 4.Лещенко, 27.Мілютін, 19.Сухенко, 28.Трушенко, 6.Коваленко, 22.Єфремов. Головний тренер: Тарас Ільницький

«Полісся»: 1.Мозіль, 3.Швець, 6.Кузнєцов, 7.Бринько, 15.Власюк, 8.Чернецький (99.Тимошенко, 90), 10.Даудов (77.Задерецький, 82), 11.Немтінов (66.Корохов, 86), 73.Боровець (25.Терзі, 88), 17.Галенко, 19.Семчук (9.Галенков, 83). Запасні: 70.Федотов, 21.Мочевінський, 96.Донцов, 14.Мосіюк. Головний тренер: Анатолій Безсмертний.

Попередження: Тименко (33), Жикол (64) – Галенко (68), Семчук (81), Галенков (84).

Арбітр: Мирослав Липко (Івано-Франківськ)

23 вересня. Макарів. Центральний стадіон ім. М.Бруквенка. 150 глядачів.

Прес-служба СК «Чайка»