Андрій Бартошук: «Вірю, що незабаром будемо перемагати»

Один із старожилів «жовто-синіх» Андрій Бартошук відповів на запитання прес-служби Спортивного клубу «Чайка»:

– Андрію, майже усі, хто бачив останній матч чемпіонату з «Поліссям», відзначали зміни у грі команди у позитивний бік. А як тобі здається, команда додає від матчу до матчу?

– Я погоджуюсь з точкою зору більшості. Дійсно в останній зустрічі наша гра вже була більше схожа на ту, яку хочуть бачити тренерський штаб та вболівальники. І це не випадково, адже усі хлопці плідно працюють на тренуваннях.  Тільки зараз ми починаємо зіграватися як команда. Починаємо більше розуміти один одного на полі. На жаль, за цей час втратили багато очок. Але якщо тенденція збережеться – у другому колі маємо покращити результат. Вірю, що незабаром будемо перемагати.

– Який аналіз можна дати першому колу?

– Сподівалися на один перебіг подій – вийшов інший. Звичайно, ніхто не думав, що команда опиниться у такому турнірному положенні. У кількох іграх від нас відверто відвернувся фарт. Навіть у тих матчах, де ми створювали більше гольових нагод ніж суперник та мали перемагати, м’яч не залітав у ворота. Вважаю, що в Ужгороді та Чернівцях, дома з «Оболонью» та «Діназом» ми недобрали очок. Утім сприймаємо результат, який він є та працюємо далі.

– На початку чемпіонату ти грав небагато. В останніх матчах ти частіше виходиш у старті. Як почуваєш себе зараз?

– Ще у грі з «Поділлям» у другому турі я отримав невеличке пошкодження. Після того був вимушений пропустити кілька матчів. А коли відновився, «відвоювати» місце в основі було не так вже легко (посміхається). На позиції правого захисника у мене гідний конкурент – Максим Лещенко, який діє на полі не гірше за мене. Але в останніх матчах Тарас Іванович бачить мене на цій позиції. І я стараюсь виправдати довіру тренера. Взагалі хочу відзначити високу конкуренцію зараз в команді майже на усіх позиціях. Щоб потрапити в основний склад треба викластися на тренуванні на 200 відсотків. Сподіваюсь, це піде тільки на користь команді та дасть результат.

– У суботу грою з «Калушем» ми відкриваємо друге коло. Суперник не потребує представлення, адже два місяці тому «Чайка» вже грала з прикарпатцями. А як взагалі тренерський штаб готує команду до матчів?   

– Напевно у цьому ми не відрізняємось від інших команд. Кожного наступного суперника тренерський штаб досконально вивчає, а потім на перегляді матчів доводить нам важливу інформацію. Як правило за день до гри ми знаємо слабкі та сильні сторони суперника, як грати, на що звертати увагу. Але кожна нова гра це як окрема подія. Можуть бути сюрпризи з боку суперника та інше. Але загальний рівень команд Другої ліги ми усвідомлюємо. Тут немає команд, які на голову переважають інших. Це стосується й ФК «Калуш». Це типовий середняк Ліги з яким можна грати та брати очки. Головне – віддати на полі усе, що можемо. У грі рівних суперників все визначає жага до перемоги. До початку матчу шанси на успіх однакові. А далі – все залежить від нас.

Прес-служба СК «Чайка»