Артем Цурупін: «Забивати приємно, але це не головна моя функція»

В останньому матчі чемпіонату гравець «Чайки» Артем Цурупін забив важливий гол, який дозволив команді не програти у Хмельницькому. А ще Артем погодився прокоментувати підсумок гри з «Поділлям» та відповісти на інші запитання:

– Артеме, гравці «Чайки» напередодні матчу з «Поділлям» не приховували, що їдуть до Хмельницького за трьома очками. То ж як в команді сприйняли нічию?

– Так, ми дійсно хотіли перемогти у Хмельницькому. Але дивлячись на те, як розгорталися події у матчі – майже повністю другий тайм команда грала у меншості, та навіть змогла відігратися, то вважаю що нічия прийнятний результат. Варто відзначити, що у «Поділля» були гарні нагоди наприкінці матчу. Так само й ми мали шанс реалізувати одну з контратак. Тож нічия більш-менш справедливий підсумок гри.

– До речі, епізод з вилученням нашого капітану викликає запитання до арбітру. Як можеш прокоментувати те, що відбулось?

– Сергій грав у м’яч. В повітрі дуже важко координувати своє тіло. Впевнений, що наш капітан не мав наміру якось нашкодити гравцю команди суперника. Але так вийшло, що гравець «Поділля» натрапив на лікоть Сергія. Арбітр порахував це за фол, та вирішив показати картку. Це його рішення і вже немає сенсу міркувати, що воно могло бути помилковим. Інший рефері міг пробачити…

– Згоден з тобою. Як, до речі, пробачив арбітр Панасенкова, який в’їхав тобі в ноги. Як почуваєш себе?

– Зіткнення було дуже неприємне. Продовжити гру не зміг. Був біль в галеностопі та м’язах. Сьогодні даю спокій нозі, а завтра будемо дивитися. Сподіваюсь, що біль піде та я зможу тренуватися. Дуже хочу зіграти з «Вересом», але поки що зарано говорити про мої шанси вийти на поле.

– У ворота «Поділля» ти забив свій перший гол у футболці «Чайки». А взагалі як часто тобі вдавалося засмучувати воротарів?

– Не часто, хоча забивати приємно. Утім моє головне завдання на поле трохи інше. Як опорний півзахисник я більше відповідаю за те, щоб не забив суперник. В попередніх командах вдавалося забивати, але не багато. Цей гол може п’ятий або шостий в кар’єрі.

– Поєдинок з «Вересом» відбудеться вже за кілька днів. З цим суперником буде важче грати, адже рівненський клуб нещодавно досить легко переміг «Поділля»?

– З «Вересом» граємо вдома, тому шукати зайвої мотивації у бажанні перемогти немає потреби. На мою думку, «Верес» зараз виглядає сильніше, аніж «Поділля». Але це не означає, що з рівненською командою не можна грати і перемагати. До речі, «Діназ» кілька тижнів тому показав, що місця команд у таблиці – це іноді дуже відносна річ. Нам потрібні очки і ми маємо грати лише на перемогу з «Вересом».

Прес-служба СК «Чайка»