Випадковість голу Соломки

У домашньому матчі з «Вересом» наша команда зазнала прикрої поразки

На жаль, поразка «жовто-синіх» склалася з помилки Сергія Шевчука та випадкового голу Юрія Соломки. М’яч Володимира Тименка трохи підсолодив негативний підсумок гри для нас, але не більше.

До 43 хвилини на полі точилася більш-менш рівна гра. Так, у «Вереса» був непоганий момент, коли чудову реакцію у рамці продемонстрував Євген Шкарбан. У «Чайки» найкращу нагоду відзначитися мав Бартошук, коли після пасу від Шевчука пробивав у ближній кут з 10 метрів. Удар Андрія вийшов не надто вдалим – Бабійчук впорався. В цілому гості мали невеличку територіальну перевагу, але на якості та кількості моментів це не відображалося.

Наближався до завершення перший тайм. Гості подавали стандарт у карний майданчик, м’яч відлетів до Шевчука, Сергій не став обробляти відразу, а після того як м’яч вдарився о землю, потрапив у руку нашому півзахиснику. Арбітр вказав на «позначку». Прямим ударом Соломка не забив, але він же встиг першим додати м’яча у сітку. Фарт двічі був на боці «Вереса».

У другому таймі сценарій гри майже не змінився. Гості мали момент після кутового, але м’яч пройшов поруч зі стійкою. А на 65 хвилині «Верес» подвоїв рахунок. Гол вийшов випадковим, адже Соломка з лівого флангу намагався зробити навісну передачу у карний майданчик. Але м’яч як то кажуть зрізався, та полетів у бік дальньої стійки. Така траєкторія м’яча застала зненацька голкіпера «Чайки». Готовлячись грати на виході Євген Шкарбан, на жаль, не зумів зорієнтуватися у цьому моменті. Знову фарт був на боці «Вереса». Прикро, що саме цей гол став переможним.

До честі підопічних Тараса Ільницького вони не опустили руки, та намагалися битися за результат до останнього. Гарний гол головою забив Володимир Тименко. Це четвертий влучний постріл нашого бомбардиру у чемпіонаті! На жаль, він не врятував від поразки.

Не сподобалось, як вигадав жовту картку для Турчанова головний арбітр матчу Сергій Подригуля. В епізоді на 51 хвилині Вячеслав просто пробіг поруч з гравцем «Вереса» Шестаковим. Той впав секунд на п’ять, а Турчанов отримав попередження. Як кажуть – без коментарів.

Взагалі арбітр з Луцька досить бережно ставився до сусідів із Рівного після перерви. Дрібний фол з боку гостів не помічав зовсім, двічі зупинив гру на користь «Вереса», коли право на перспективні штрафні мала заробити «Чайка». Ну то таке… Слід визнати, що дії Сергія Подригулі не вплинули на результат матчу.

Наша команда зазнала прикрої поразки, але поки що залишила за собою дев’яту сходинку у таблиці. Наступний тур «Чайка» пропускає, а 19 жовтня на підопічних Тараса Ільницького чекає дуже принципове та дуже важливе з турнірної точки зору протистояння з вінницькою «Нивою».

ХІV тур

СК «ЧАЙКА» – НК «ВЕРЕС» (Рівне) – 1:2 (0:1)

Голи: 0:1 Соломка (43). 0:2 Соломка (65). 1:2 Тименко (76).

Нереалізований пенальті: Соломка (43, стійка).

СК «Чайка»: 23.Шкарбан, 11.Бартошук, 2.Музиченко, 3.Касьяненко, 15.Сафіханов, 18.Турчанов, 21.Долгий (6.Коваленко, 68), 20.Жикол (17.Волк, 76), 89.Шевчук, 14.Головатенко (36.Дарда, 46), 9.Тименко. Запасні: 12.Іванов, 4.Лещенко, 22.Єфремов, 27.Мілютін, 16.Цурупін, 28.Трушенко. Головний тренер: Тарас Ільницький.

НК «Верес»: 1.Бабійчук, 25.Чеботаєв, 3.Ховбоша, 14.Любчак, 4.Солдат, 32.Петько, 29.Кучеров, 33.Мисик (2.Пінчук, 88), 22.Яременко (7.Євдокимов, 80), 69.Соломка (99.Микитин, 80), 9.Шестаков (8.Сад, 90). Запасні: 55.Фіяло, 20.Дударенко, 21.Гребенюк, 23.Ющишин. Головний тренер: Юрій Вірт.

Попередження: Долгий (32), Турчанов (51) – Микитин (90+1).

Арбітр: Сергій Подригуля (Луцьк)

9 жовтня. Макарів. Центральний стадіон ім. М.Бруквенка. 130 глядачів.

Прес-служба СК «Чайка»