Дмитро Іванов: «Почуваю себе комфортно в «Чайці»

В останній грі чемпіонату проти ФК «Ужгород» Дмитро Іванов вперше провів у складі «Чайки» усі 90 хвилин. Наш воротар надійно відстояв у рамці, не пропустивши жодного м’яча. А після матчу Дмитро погодився відповісти на запитання прес-служби клубу:

– Дмитре, дозволь привітати тебе з першим повноцінним матчем у складі «Чайки», в якому до того ж ти відстояв «на нуль». Ти деякий час заліковував травму, як зараз почуваєш себе?

– Дякую за привітання. Все добре, грати готовий, хоча потрібно ще трохи часу покращити свої кондиції. Дякую Тарасу Івановичу, що довірив вийти у грі проти «Ужгорода». Буду намагатися і надалі не підводити тренера та команду.

– Цікаво дізнатися, як ти взагалі потрапив до «Чайки»?

– Ще влітку я був гравцем київського «Арсеналу» та разом з командою готувався до сезону. Але, як всім відомо, за кілька днів до старту чемпіонату керівництво «Арсеналу» вирішило припинити діяльність професійного клубу. Знайти нову команду у короткий термін було не просто, але зателефонував Тарас Іванович та запропонував перейти до «Чайки». Я довго думав, але все ж таки прийняв пропозицію і зараз анітрохи не шкодую.

– Як тебе прийняли в команді, як швидко вдалось налагодити стосунки та порозуміння з гравцями, тренерським штабом?

– З Тарасом Івановичем я знайомий кілька років, адже в «Арсеналі» наші стежки перетиналися. Щодо гравців, багатьох з них я знав раніше, прийняли добре, почуваю себе комфортно в «Чайці». Подобається, що в будь-яких справах хлопці намагаються допомагати один одному.

– Помітив, що у грі з «Ужгородом» ти багато підказував партнерам, намагався їх тримати в тонусі. Це було таке прохання від тренера?

– Ні, це моя робота. Воротар бачить гру зі сторони. Йому видніше коли треба підбадьорити гравців, коли дати вказівку не розслаблятися і таке інше.

– До речі, головний тренер закарпатців Василь Варга після матчу висловив думку, що рішення арбітра вплинули на результат. А його команда навіть у десятьох грала краще за «Чайки». А яка твоя думка по грі?

– У кожного своя думка. Тренер «Ужгорода» також має право на свою думку. Зі свого досвіду можу сказати, що коли програєш, то частіше шукаєш причину поразки в чомусь, або в комусь. Я вважаю, що за гольовими моментами ми виглядали переважніше. Арбітр? Він судив як міг, на рівні своєї кваліфікації. Червона картка гравця закарпатців була цілком заслужена. Часом наша команда може і поступалася супернику. Але треба зрозуміти, що на нас давить результат. Команда йде внизу турнірної таблиці. Поки що важко даються перемоги. Тому дуже добре, що у цій грі нам вдалося взяти очки.

– Ти бачив рівень майже усіх команд у Другій лізі. Чи є якась різниця між командами стосовно гри та підбору футболістів?

– На мою думку, як такої різниці немає. Все залежить від того, в кого буде більше бажання, хто проявить характер та реалізує моменти в конкретному матчі. Зокрема наша команда нічим не поступалася тернопільській «Ниві», «Поліссю» чи «Вересу». Реалізуй ми хоча б один-два моменти у цих матчах – результат був би іншим. До речі, перемога другої команди «Оболоні» над «Вересом» в останньому турі яскраве тому підтвердження.

– До речі, з «Оболонью» у нас наступна гра…

– Так, гра буде важка. В «Оболоні» грають молоді футболісти, які мають амбіції. Вони довели, що вміють грати у футбол. Хто краще реалізує моменти, хто менше зробить помилок – той виграє.

Прес-служба СК «Чайка»