Володимир Тименко: «Переконаний, «Чайка» має боротися за призові місця»

Універсал, який у Чайці став провідним бомбардиром, визнаний Sport Arena та ПФЛ героєм туру

Ярослав Кроха, Sport Arena

Герой 17-го туру у Другій лізі форвард Чайки Володимир Тименко поділився своїми враженнями від перемоги над Ужгородом, а також наголосив на амбітних цілях команди.

— Володимире, вдруге в сезоні визнаємо вас гравцем туру? Як для команди з нижньої частини таблиці – це успіх?

— Звісно, приємно перемагати у такій почесній номінації, але цього результату не зміг би досягти без партнерів по команді. Будь-яка перемога – це уже успіх. Чудово, що своїми діями допоміг команді здобути надзвичайно важливі три залікові пункти. Намагатимуся прогресувати від матчу до матчу, щоб у майбутньому радувати своєю грою вболівальників.

— У попередніх матчах команда грала досить непогано, але результату не було. Можна сказати, що відчувався футбольний нефарт чи просто не вистачало холоднокровності у завершальній стадії атаки?

— Дійсно, були моменти, коли нам не щастило, м’яч просто не йшов у ворота. Можна згадати матчі з лідерами Вересом, Поліссям, тим же Поділлям, коли мали перемагати. Вважаю, що індивідуальні помилки вирішували долю матчів. Свої нагоди не реалізовували і суперники нас за це карали.

— На вашу думку, у яких компонентах гри вам треба додавати?

— Обов’язково потрібно вдосконалювати свою гру у завершальній стадії атаки. Необхідно витискати максимум із своїх нагод. У нас досить непогана атакувальна лінія, гравці з досвідом. Якщо не забивати, то результату не буде. На кожному тренуванні працюємо над своїми слабкими сторонами і сподіваюся, що у майбутньому зможемо досягти бажаного.

— Погоджуєтеся з тим, що вашій команді вже нікуди відступати, тому необхідно намагатися перемагати у кожному матчі, щоб вибратися з небезпечної зони? 

— На кожен матч ставимо перед собою максимальні завдання, до того ж турнірне становище нас до цього змушує. Переконаний, що Чайка повинна боротися за призові місця, а не розташовуватися у нижній частині таблиці. У нас іще є достатньо часу, щоб змінити ситуацію.

— Які основні акценти були зроблені тренерським штабом перед грою з Ужгородом? На Пуканичу був особливий акцент?

— Розуміли, що гратимемо проти хорошої, організованої команди. У кожного суперника є свої слабкі сторони і ми намагалися їх використати. Дійсно, тренерський штаб робив акцент на діях Пуканича, адже це ключовий гравець команди. Навколо Адріана будується гра Ужгорода і нам необхідно було максимально уважно проти нього зіграти. Чудово, що змогли повністю виконати тренерську настанову і за рахунок злагодженої гри досягли результату.

— Фактор домашнього поля допоміг вам перемогти у цьому матчі? 

— Завжди приємніше і легше грати вдома, коли тебе підтримують і женуть уперед. Звісно, 100 вболівальників це низький показник, проте необхідно також зважати, що матч відбувався о 15:00 буднього дня. У цей час багато наших вболівальників ще працювали і не могли прийти на гру. Хочеться подякувати всім тим людям, які нас підтримали. Ми завжди граємо для них.

— У моменті з першим забитим м’ячем ви відірвалися від захисників, відгукнулися на простріл і у дотик переправили м’яча у сітку. Награна комбінація?

— На тренуваннях працюємо над такими атаками. Важливо, що вдалося втілити у життя більшість із наших напрацювань. Отримую величезне задоволення, коли у команди йде гра і досягаємо результату.

— У середині другого тайму арбітр вилучив ужгородця Масікевича. У більшості вам було грати легше чи це вилучення особливо не вплинуло на перебіг матчу? 

— Звісно, у більшості грати легше, до того ж на той момент наша команда вже вела у рахунку. На мою думку, вилучення не позначилося на грі, адже нам все одно необхідно було максимально обережно та сконцентровано зіграти у захисті. Продовжували гнути свою лінію і не звертали увагу на суперника.

— У моменті з другим голом ви першим опинилися на добиванні і переправили м’яча у сітку. Націленість на ворота і максимальна концентрація допомогли вам відзначитися?

— Тренер завжди наголошує, шо потрібно кожен епізод догравати до кінця. Важливо бути максимально сконцентрованим і не виключатися із гри. Задоволений, що все склалося якнайкраще.

— Наскільки складно команді у функціональному плані грається під час цього непростого графіку?

— Правильне відновлення допомагає тримати себе у хороших фізичних кондиціях. Почуваємося досить непогано незважаючи на такий складний календар.  Це свідчить про те, що ми на правильному шляху.

— У наступному турі ви зіграєте проти Оболонь-Бровар -2. Чого очікуєте від цього матчу. Готуєтеся до того, що необхідно буде зламати масований захист суперника?

— Очікую складної гри, з великої кількістю боротьби. Прохідних матчів зараз немає і результати цього туру ще раз це довели. Кияни обіграли Верес і додали ще більшої інтриги у нижню частину турнірної таблиці. Якщо зможемо продемонструвати всі свої найкращі якості, то думаю що все у нас вийде.

https://sportarena.com/football/ukraina-vtoraya-liga/timenko-perekonanij-chajka-maye-borotisya-za-prizovi/