Олександр Касьяненко: «В «Чайці» я знайшов свою команду»

Захисник Спортивного клубу «Чайка» Олександр Касьяненко відзначився «дублем» у матчі з командою «Облонь-Бровар-2».

При цьому Сашко зіграв не на своїй позиції і за підсумками гри був визнаний як кращий футболіст матчу. Цілком логічно, що після гри саме Касьяненко дав інтерв’ю прес-службі «жовто-синіх»:

– Олександре, вітаємо тебе з першими голами на професійному рівні, з визнанням кращим гравцем матчу в Бучі та потраплянням у збірну 18 туру Другої ліги!

– Дякую, дуже приємно!

– Гру проти «Оболонь-Бровар-2» через дискваліфікацію пропускав В’ячеслав Турчанов. Ти зіграв на його місці – опорним півзахисником. Наскільки важко було пристосуватися до нової позиції на полі?

– Якщо відверте, то невеличкий досвід гри на цій позиції в мене є. Ще в «Олімпіку» я трохи грав в опорній зоні. Також у «Чайці» Тарас Іванович пробував мене на цій позиції під час літніх зборів. Але 90 хвилин я вперше зіграв опорником. Не можу сказати, що було важко. Навпаки, було цікаво, адже у півзахисті треба бути уважним, постійно крутити головою, встигати всюди. На перших хвилинах було трохи незвично, але потім пристосувався.

– А твої підключення до атакуючих дій – це особиста ініціатива чи прохання від тренера?

– Ми награємо такі комбінації на тренуваннях. Можна сказати, що це була домашня заготовка.

– За підсумками всього того, що сталося у Бучі, напрошується питання: може ти не на тій позиції грав до цього часу?

– Після гри багато хто з хлопців так жартував (сміється). Подивимося… Але треба ще хоча б раз спробувати зіграти у півзахисті. Тоді стане зрозумілим – де мені краще грати. Якщо вийде, за два-три матчі наздожену Вову Тименко у реєстрі бомбардирів (посміхається).

– А як взагалі почалася твоя кар’єра футболіста? Де і за кого грав з юних років?

– Я вихованець київського «Арсеналу» з самого початку. Але у команду U-19 мене не взяли. Пограв трохи на першість області за команду РВУФК. А звідти перейшов до «Олімпіка», пограв півтора року за команди U-19 та U-21. Згодом з’явилась можливість спробувати свої сили на професійному рівні. Так я перейшов до тернопільської «Ниви»…

…де пограв небагато. З яких причин не вдався період у Тернополі? Напевно, не потрапляв до складу?

– Одна з причин – висока конкуренція. На моїй позиції грали більш досвідчені футболісти, тому було важко з ними конкурувати. А ще я не відчував довіри з боку тренерського штабу. Я не відчував себе у «Ниві» повноцінним гравцем. Був там як не в своїй тарілці.

– В «Чайці» якось інакше відчуваєш себе?

– Так, в «Чайці» все навпаки. Якщо брати ставлення тренера до мене та відношення серед гравців – можна сказати, що я знайшов свою команду.

– До речі, попереду у нас гра з тернопільською «Нивою». З лідером групи буде складний матч?

– Я не можу сказати, що в нашій групі є важкі, або легкі суперники. Рівень команд приблизно однаковий. З усіма можна грати і перемагати. Не згадаю матч, в якому нас переграли без шансів. Головне – дотримуватися плану на гру від тренерського штабу, концентровано зіграти в обороні та використати свої шанси попереду. Не обов’язково грати другим номером з лідером таблиці. Краще намагатися вести свою гру та доставляти супернику труднощі. Тоді буде успіх.

Прес-служба СК «Чайка»