Звитяга над лідером

Спортивний клуб «Чайка» вперше переміг тернопільську «Ниву» на професійному рівні

На матч проти лідера групи «А» підопічні Тараса Ільницького виходили без свого капітана – Сергія Пономаренка, який через дискваліфікацію пропускав цю зустріч. Виконати роль капітана команди, як вже неодноразово було в таких випадках, належало В’ячеславу Турчанову.

«Нива» хоч і передувала у таблиці, але відверто слабо проводила останні матчі. Тернополяни не вигравали та не забивали протягом чотирьох турів, що вказувало на деякий ігровий спад команди. В цьому і був шанс нашої команди зачепитися за очки.

У першому таймі на полі точилася рівна боротьба. Але найкращу нагоду відкрити рахунок втратили саме «жовто-сині». Після прострілу з флангу Павло Волк отримав м’яча в районі одинадцятиметрової позначки та вирішив пробити на влучність – трохи не вийшло.

А після перерви значно цікавіше виглядала вже команда Тараса Ільницького. «Чайка» поступово наближалася до воріт суперника та згодом скористалася помилкою гравців «Ниви» у захисті. Атаку розпочав Антон Долгий, далі пішов пас на Сергія Шевчука, який блискуче пройшовши лівим флангом віддав у воротарський майданчик на Тименка. Захисник команди гостей ніби перехопив м’яча, але відпасував його прямісінько на набігаючого В’ячеслава Турчанова. Капітан «Чайки» з лівої смачно приклався до м’яча – 1:0.

А за п’ять хвилин наша команда вперше у цьому чемпіонаті здобула право на пробиття пенальті. На краю карного майданчика Олександр Сухенко першим був на м’ячі, але Андрій Герт трохи зачепив нашого гравця. Вирок арбітра виконав кращий бомбардир «жовто-синіх» Володимир Тименко – 2:0.

Після цього гості пішли відіграватися усією командою та в решті решт піймали господарів на контратаці. Андрій Різник блискуче реалізував свій шанс, та перервав «суху» серію Дмитра Іванова в 268 хвилин. У «Ниви» було ще близько 5 хвилин для того щоб врятувати гру. В одній з атак гості поцілили у поперечину. Але «Чайці» вдалося вистояти.

Наша команда здобуває третю перемогу поспіль та покращує своє турнірне становище. Наразі «жовто-сині» піднялися на 7 сходинку у турнірній таблиці. Поки що це найкращий результат протягом цього сезону.

ХІХ тур

СК «ЧАЙКА» – «НИВА» (Тернопіль) – 2:1 (0:0)

Голи: 1:0 Турчанов (71). 2:0 Тименко (76, з пенальті). 2:1 Різник (88).

СК «Чайка»: 12.Іванов, 11.Бартошук, 2.Музиченко, 3.Касьяненко, 15.Сафіханов, 21.Долгий, 18.Турчанов-к, 36.Дарда (4.Лещенко 90+3), 17.Волк (89.Шевчук 46), 19.Сухенко (6.Коваленко 90+1), 9.Тименко. Запасні: 23.Шкарбан, 28.Трушенко, 14.Головатенко. Головний тренер: Тарас Ільницький.

«Нива»: 1.Механів, 7.Герт, 33.Демчук, 37.Даценко, 5.Хруставка, 15.Мороз-к, 20.Ілюк (9.Кисленко 51), 2.Скакун, 19.Проців (14.Різник 60), 8.Дедух (18.Малащук 78), 11.Гатала. Запасні: 12.Єрмолов, 22.Бідний, 17.Волохатий, 23.Залізняк. Головний тренер: Василь Малик.

Попередження: Касьяненко (23), Бартошук (69), Дарда (89) – Мороз (21).

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк).

2 листопада. Макарів. Центральний стадіон м.. М.Бруквенка. 100 глядачів.

Прес-служба СК «Чайка»