День в історії: 3 листопада

3 листопада 2018 року Спортивний клуб «Чайка» зіграв скандальний матч з рівненським «Вересом»

Це був матч 16 туру Другої ліги сезону 2018/19, який відбувався на стадіоні «Колос» у Млинові. Гра проходила у присутності 1000 глядачів і до 77 хвилини на табло зберігалися нулі. Але за 13 хвилин до закінчення основного часу наша команда відкрила рахунок. Голом відзначився В’ячеслав Панфілов. Перевагу у матчі «жовто-сині» мали до 4 компенсованої хвилини, коли Борис Орловський з «Вереса» зрівняв рахунок, реалізувавши пенальті. Гра тривала ще три хвилини, а на 90+7 господарі залишились у меншості. З поля був вилучений Валерій Сад. Фінальний свисток зафіксував нічию 1:1. Але в чому полягав скандал?

Справа в тому, що під час другого тайму «Верес» провів п’ять замін в період з 53 по 85 хвилину, які дозволені регламентом. Всі ці заміни були відображені і в офіційному протоколі арбітра Павла Дубровца. Однак по ходу матчу відбувся ще вихід на поле форварда Олега Маїка. Це була шоста заміна, яка недозволена регламентом змагань. Пізніше арбітри матчу написали пояснювальні записки щодо цього інциденту, підтвердивши факт шостої заміни.

КДК ФФУ покарав «Верес» за двома епізодами в матчі Другої ліги, де рівненський клуб приймав «Чайку».

По-перше тренерський штаб «Вереса» допустив помилку з кількістю замін, яка призвела до порушення регламенту: замість належних п’яти господарі зробили шість змін по ходу гри. За це «Верес» отримав від КДК покарання у вигляді технічної поразки – 0:3.

Крім того, дисциплінарний орган виніс рішення про те, що наступний домашній матч «Вереса» пройде при порожніх трибунах. Всьому виною епізод, який трапився в тому ж матчі з «Чайкою», коли вони з уболівальників, вибігши на поле, схопив за шию четвертого арбітра.

Ось така історія…