Антон Долгий: «Ми відчули смак перемог»

Антон Долгий зовсім нещодавно став гравцем основи команди та відзначився першим голом. Наразі прийшов час трохи ближче познайомитися з півзахисником Спортивного клубу «Чайка»:

– Антоне, друге коло «Чайка» проводить значно краще, аніж першу частину чемпіонату, набравши вже вдвічі більше очок. На твою думку, в чому причина такої різниці?

– Вважаю, що нам потрібен був час притертися один до одного. Водночас тренерський штаб шукав оптимальний склад. Саме в першому колі і відбувались ці процеси. К початку другого кола команда вже зігралася. Ми зрозуміли що потрібно для результату. Ми відчули смак перемог і хочемо продовжувати у тому ж напрямку.

– Ти не проходив з командою тренувальний збір до початку сезону, з’явившись у клубі вже коли перше коло розпочалось. Чи важко було увійти до складу? Наразі можна казати про те, що в тебе вже є гарні порозуміння з партнерами?

– Дійсно, я потребував певного часу увійти до складу команди. Я мав зрозуміти яка моя роль на полі та що від мене хоче головний тренер. Але адаптація в колективі пройшла досить швидко. Зараз усе гаразд. Відчуваю себе в команді як вдома, ми як одна велика сім’я!

– Що можеш сказати про свою теперішню команду? Наскільки цілі та завдання клубу відповідають твоїм амбіціям?

– В нас гарна команда, перед якою ставиться адекватне завдання – бути у шістці найкращих. Прийшовши в клуб я теж прийняв цей виклик. І хочу зробити усе, щоб працювати на цілі команди. Але дізнавшись про кваліфікацію та рівень гравців «Чайки», вважаю що цілі у команди навіть занижені.

– Останні чотири роки ти грав за межами України, пробував свої сили у чемпіонатах Португалії та Греції. Чому вирішив повернутися в Україну і чому зробив вибір саме на користь «Чайки»?

– Я не хотів повертатися в Україну. Але так вийшло, що в мене не склалися відносини з іноземними агентами, тому приїхав до Києва. Перед тим як прийти до «Чайки» я проходив передсезонну підготовку з київським «Арсеналом», де сподівався грати у подальшому. Але команда раптом припинила існування і я звернувся до Тараса Івановича Ільницького. Він взяв мене до «Чайки», за що я йому дуже вдячний.

– До кінця осінньої частини залишилось три матчі. Який підсумок у цих протистояннях влаштує нашу команду?

– Тільки максимальний підсумок! Хочемо здобути дев’ять очок. Інший результат нас не влаштує.

Прес-служба СК «Чайка»