Про «Діназ» та його календар

Завтра Спортивний клуб «Чайка» зіграє київське «дербі» з вишгородським «Діназом»

Наш найближчий суперник – відомий боєць на Київщині. Протягом двох останніх десятиліть «Діназ» був постійним учасником обласних змагань та неодноразово вигравав трофеї. Але на професійному рівні клуб з Вишгорода грає перший сезон.

У Другій лізі клуб стартував не досить вдало. У перших семи турах вишгородці здобули лише одну перемогу та двічі зіграли внічию. Потім команда Володимира Бондаренка досить несподівано з рахунком 4:0 нокаутувала рівненський «Верес». А після гри першого кола з нашою командою (0:0) «Діназ» видав п’ятиматчеву переможну серію, за рахунок чого одразу піднявся до гори турнірної таблиці, посівши четверту сходинку. Ця серія розпочалася у кінці першого кола та закінчилася на початку другого. Але після неї клуб й досі не вигравав.

Родзинкою «Діназу» у чемпіонаті є його календар, який відрізняється відсутністю звичного графіку для будь-якої команди. Перші п’ять матчів сезону вишгородці грали вдома. І лише потім перейшли на традиційний графік дом-виїзд. Відповідно друге коло команда розпочала п’ятьма матчами у гостях. У 18 турі «Діназ» мав зіграти вдома з «Поділлям», але той матч  був перенесений за певних причин. Потім команда вирушила до «Вереса» і тільки зараз – в матчі з нашою командою вперше у другому колі зіграє на очах власних вболівальників. Таким чином вишгородці не грали вдома з 18 вересня, тобто майже два місяця.

Слід відзначити, що останнього разу «Діназ» вигравав ще 13 жовтня у Чернівцях (1:0). Після цього наш майбутній суперник двічі програв та виборов нічию у Калуші. Наразі Спортивний клуб «Чайка» відстає від вишгородців на 6 пунктів.

Щодо домашніх матчей «Діназу», то у семи іграх команда тричі вигравала, тричі зазнавала поразки та одного разу зіграла внічию. У цьому чемпіонаті вишгородці мають одну з найкращих серій без поразок – 8 матчів. Тож, на підопічних Тараса Ільницького чекає в суботу, 9 листопада, дуже непроста гра у Демидові.

Прес-служба СК «Чайка»