«Чайка» продовжує перемагати (+фото)

Після трьох поспіль звитяг у чемпіонаті Спортивний клуб «Чайка» зняв скальп і з вишгородського «Діназу»

Перемога у Демидові має історичне значення, адже вперше на професійному рівні наша команда виграє чотири матчі поспіль. За тиждень «жовто-сині» матимуть змогу оновити рекорд, але про це поговоримо пізніше.

Зустріч з вишгородським «Діназом», звісно, не обіцяла легкої прогулянки. Команда Володимира Бондаренка є досить міцним колективом, незважаючи на дебютний сезон у Другій лізі. На рахунку вишгородців у чемпіонаті досить почесні перемоги над «Вересом» та тернопільською «Нивою».

Але ще до стартового свистку Тарас Ільницький дав зрозуміти, що «жовто-сині» гратимуть виключно на перемогу. В атаці «Чайки» з’явилося одразу чотири гравця лінії нападу. Володимир Тименко, Андрій Дарда, Олександр Сухенко та Павло Волк мали завдання тримати оборону «Діназу» у постійній напрузі.

Задум коуча «Чайки» спрацював вже на 14 хвилині. Саме Дарда заробив стандарт на правому фланзі, Турчанов подав у карний майданчик, де оборонці господарів поля проґавили підключення Андрія Бартошука. Правий захисник нашої команди дотиком у падінні відкрив лік власним голам у чемпіонаті.

У подальшому «жовто-сині» впевнено захищалися, та дуже гостро контратакували. Одного разу Павло Волк міг покарати воротаря команди суперника, коли обікрав його у карному майданчику, але молодому гравцю «Чайки» забрало досвіду використати нагоду. А у другому моменті Волк ледве не замкнув простріл від Дарди. А за хвилину до свистка на перерву Сухенко заробив дуже перспективний стандарт на відстані 20 метрів до воріт. На жаль, Антону Долгому не вдалося його виконати результативно.

З початком другого тайму «Діназ» значно додав, адже господарі дуже хотіли відігратися. Певного часу нашій команді довелося захищатися, суперник змусив відійти назад. Саме у цій відрізок матчу гравці «Чайки» припустилися єдиної помилки, яка коштувала пропущеного м’яча.

Що цікаво, майже одразу «жовто-сині» мали виходити вперед. Недалеко від карного майданчику господарів поля м’яч влучив в руку гравцю «Діназу», Турчанов зробив блискучу подачу а Довгий з п’яти метрів без перешкод розстрілював воротаря вишгородців. На жаль, Крупниченко зреагував.

Але на цей час нашій команді вже вдалося перехопити ініціативу і згодом другий м’яч влетів у ворота вишгородців. Волошин брутально зупинив на лівому фланзі Шевчука, Турчанов знову навісив на лінію воротарського майданчику, Крупниченко здавалося б відбив, але м’яч зустрівся з ногою Бартошука. Андрій записав на свій рахунок «дубль»!

Попри тиск господарів «Чайка» втримала рахунок 2:1 на власну користь, продовживши переможну ходу. За цю звитягу та за останні вдалі матчі кажемо «Браво» команді Тараса Ільницького!

І ще один цікавий факт: якщо брати виключно результати другого кола, наша команда йде серед лідерів чемпіонату. На цей час «жовто-сині» поділяють друге-третє місця з хмельницьким «Поділлям», поступаючись лише рівненському «Вересу». Це вже ні аби як тішить, пані та панове! Втім… тільки вперед «Чайка»!

Прес-служба СК «Чайка»        

ХX тур

«ДІНАЗ» (Вишгород) – СК «ЧАЙКА» – 1:2 (0:1)

Голи: 0:1 Бартошук (14). 1:1 Безпалий (62). 1:2 Бартошук (73).

«Діназ»: 30.Крупниченко, 8.Крохмаль-к, 23.Помазан (9.Корешков, 46), 4.Дмитренко, 24.Волошин, 2.Гарбар (11.Безпалий, 46), 70.Ічанський, 15.Бовтрук (17.Капаністий, 81), 10.Марченко, 81.Бриженко, 75.Терещенко (19.Авдалян, 46). Запасні: 97.Ізотов, 7.Каркошкін, 20.Зубленко, 22.Прима. Головний тренер: Володимир Бондаренко

СК «Чайка»: 12.Іванов, 2.Музиченко, 8.Пономаренко-к, 11.Бартошук, 15.Сафіханов, 21.Долгий, 18.Турчанов, 19.Сухенко (89.Шевчук, 46), 36.Дарда, 17.Волк (4.Лещенко, 66), 9.Тименко. Запасні: 23.Шкарбан, 6.Коваленко, 14.Головатенко, 28.Трушенко. Головний тренер: Тарас Ільницький

Попередження: Бовтрук (13), Бриженко (33), Ічанський (38), Дмитренко (45+1), Безпалий (67), Марченко (70), Волошин (72) – Сафіханов (82).

Арбітр: Сергій Подригуля (Луцьк)

9 листопада. Демидів. Стадіон «Діназ». 200 глядачів