Андрій Бартошук: «Зараз до «Чайки» з повагою ставляться усі клуби Другої ліги»

Герой матчу у Демидові – захисник Спортивного клубу «Чайка» Андрій Бартошук дав ексклюзивне інтерв’ю прес-службі клубу:

– Андрію, вітаємо з «дублем»! Раніше в нас був один голеадор, а відтепер у «Чайці» забивають навіть захисники. Спочатку Касьяненко, а зараз ти! Як це можеш пояснити?

– Для мене нічого дивного в цьому немає. Це не є випадковістю, адже на тренуваннях ми награємо комбінації, які стосуються гри в зоні суперника. В них беруть участь захисники також. Наша задача робити те, що каже тренер. Як бачите, домашні заготовки спрацьовують. Це стосується як голів Сашка Касьяненко, так і моїх. Так що все гаразд!

– Чотири перемоги поспіль і наша команда вже сьома у таблиці. А до якої сходинки нам дістатися по силах?

– Це покаже весна. Але я вважаю, що саме зараз ми беремо свої очки. У першому колі зробити це не вдалося. Були втрати в матчах, де ми мали набирати. Зараз команда відчула смак перемог і нас буде важко зупинити, адже є бажання перемагати ще і ще і ще… Не дивлячись навіть на суперника: чи лідер він, чи на низу турнірної таблиці. На моє глибоке переконання, потенціал нашої команди значно більший, аніж середняка Ліги.

– В цьому чемпіонаті в тебе вже два голи – це вдвічі більше, аніж було у минулому сезоні. А можеш згадати як саме ти забив свій перший м’яч на професійному рівні влітку минулого року?

– Це було в Черкасах. Я вийшов на останні 10 хвилин матчу. Був простріл з флангу і я ударом в дотик з лінії карного майданчику поцілив у кут. Мій гол приніс тоді нічию «Чайці». До речі, був у мене шанс відзначитися трохи раніше і у цьому чемпіонаті. Напевно усі пам’ятають, як у грі з «Ужгородом» після мого удару м’яч влучив спочатку в одну стійку, потім в іншу та вилетів в поле. Я тоді дуже засмутився.

– Чи можеш передати словами ті емоції, що відчуває захисник, який забиває переможні голи у гостях та ще такій міцній команді як «Діназ»?

– Звичайно, це неймовірні почуття. Емоції переповнюють. Тем більше сталося це у дербі Київщини, що вдвічі приємніше. Але відкрию маленьку тайну: під час стандарту, з якого я забив другий гол, в мене було відчуття що заб’ю. Так і вийшло!

– Тобто, певне відчуття голу в тебе є, так?

– Воно, напевно, нікуди не поділося. До «Чайки» я грав у півзахисті та навіть нападником. А коли певний час граєш попереду, то якісь навички залишаються, забути це майже неможливо.

– Згадай, будь ласка, де починалася твоя футбольна кар’єра та як ти дійшов до рівня професійної команди?   

– Років до чотирнадцяти я грав у футбол на своїй Батьківщині – у Хмельницькій області. А потім допоміг «його величність – випадок». Ми грали по ДЮФЛУ з ФК «Княжа» та переграли суперника. Мене одразу запросили до Києва. Три роки пограв за «Княжу», а потім потрапив до команди «Оболонь-Бровар». Закріпитися у складі «пивоварів» не вдалося і я трохи пограв у першості Київщини за команду РВУФК. Вже звідти відбувся мій перехід у «Чайку», допоміг один з тренерів, який був пов’язаний з клубом. І ось я тут вже більше чотирьох років!

– За цей час які зміни ти помітив у питанні розвитку клубу? Що змінюється безпосередньо у грі команди?   

Наприклад, сьогодні клуб має власну Академію. Є кілька юнацьких команд, в яких тренується та грає підростаюче покоління «Чайки». Я вважаю – це супер! Значно зріс імідж клубу на всеукраїнському рівні. Якщо раніше про «Чайку» майже ніхто не знав, то зараз до нас з повагою ставляться усі клуби Другої ліги.   

– Ти як старожил команди можеш відповісти на таке питання: сьогоднішній склад «Чайки» можна рахувати найсильнішим за останні роки?

Я можу сказати, що з кожним роком в клубі стає дедалі більш професійним відношення до гри. Щодо сили… Коли команда грала в аматорських турнірах, то її склад відповідав за силою тому рівню. Зараз ми другий сезон граємо у Другій лізі і склад команди відповідає професійному рівню. Вважаю, що на цей час в нас дуже добрий підбір виконавців.     

– Попереду домашній матч з «Буковиною», командою, яка два тури поспіль переграє лідерів чемпіонату. Яку очікуєш гру в суботу?

В Чернівцях, наскільки я знаю, молода команда, яка підкріплена кількома досвідченими гравцями. У футболістів «Буковини» є гарні бійцівські якості. Це типова західноукраїнська команда, яка б’ється за перемогу з першої до останньої хвилини. Буде досить важко грати проти них. Але ми не збираємось зупинятися. Як я відзначав раніше – ми відчули смак перемог, тому хочемо продовжити в тому ж руслі. Впевнений, що наш тренерський штаб якнайкраще розбере сильні та слабкі сторони у грі суперника та доведе до нас як саме досягти результату.

Прес-служба СК «Чайка»