Браво, «Чайка»! (+фото)

Серію домашніх матчів осінньої частини чемпіонату Спортивний клуб «Чайка» завершив розгромною перемогою над чернівецькою «Буковиною»

Так сталося, що після звитяги над «Діназом» у минулому турі команда із Петропавлівської Борщагівки вже переписала історію. Чотири перемоги поспіль – таке з клубом трапилося вперше на професійному рівні. Утім, «жовто-сині» не збиралися на цьому зупинятися. Та й правда навіщо це робити, коли гра йде а м’яч залітає у ворота?

Черговий суперник, якого приймали підопічні Тараса Ільницького, був з Чернівців. Після феєричних перемог над «Поділлям» (1:0 у гостях) та «Вересом» (5:4 вдома) «Буковина» їхала до Макарова дати бій «Чайці» та відібрати очки. Утім, з делегацією у 14 гравців зробити це було надзвичайно важко. На заміні у чернівецької команди було чомусь лише два польових гравця.

Ледве стартувала гра, як наші хлопці відправили суперника у нокаут. Касьяненко та Долгий поборолися за м’яч у центрі поля, пішов пас на Тименко, який кинув у прохід лівим флангом Волка. Павло почекав поки Володя вбіг у карний майданчик та зробив на нього простріл. Тименко майстерно прибрав м’яча від захисника, зробив крок та вийшовши на ворота пробив з лівою Медведєва – 1:0. Йшла 25 секунда матчу!

Такий старт збентежив команду гостей. Їм знадобилося чимало часу, щоб прийти до тями. Ближче до середини тайму «Буковина» оговталася та провела кілька небезпечних атак, з якими Дмитро Іванов впорався на відмінно. А коли наш воротар фізично не міг врятувати, йому на допомогу прийшов Павло Волк, вибивши м’яч з порожніх воріт.

У відповідь «Чайка» теж мала забивати. Наприклад у чудовій позиції знаходився Дарда, та його удар вийшов слабким. Непогано загострював Сухенко, але кілька разів Сашку не вистачило останнього пасу.

Але найсумніша подія першого тайму, це, звичайно, травма В’ячеслава Турчанова. На жаль, Слава в одному із епізодів потягнув м’язи та не зміг продовжити гру. Замість нього на полі з’явився Сухенко і як виявилося пізніше – не даремно!

На початку другого тайму гості знов перейшли до атак. Іноді їх перевага відчувалася у центрі поля, але до справжніх гольових нагод справа не доходила. Загалом «жовто-сині» досить впевнено захищалися та чекали свого шансу. Рано чи пізно у гравців «Буковини» мали закінчитися сили попереду та з’явитися помилки ззаду. Так і вийшло. На 76 хвилині «Чайці» вдалась стрімка атака, м’яч у центрі отримав Сухенко, протягнув його до карного майданчику та вистрілив у самісінький кут – 2:0. Таким чином Сашко зробив почин у цьому чемпіонаті.

А за дві хвилини наша команда упіймала суперника на контратаці. Сухенко з центра відправив Дарду віч-на-віч з воротарем «Буковини», Андрій майстерно обійшов голкіпера та поцілив у порожні ворота – 3:0. Це була жирна крапка у п’ятиматчевій переможній серії нашої команди!

Скориставшись поразкою «Діназу» у Вінниці підопічні Тараса Ільницького вийшли на шосту сходинку турнірної таблиці. Попереду у «жовто-синіх» ще одна гра – у Житомирі проти «Полісся» і після цього настане час зимової відпустки. Але з яким би рахунком не завершилася остання гра осінньої частини, вболівальники вже зараз цілком можуть сказати команді: «Браво, «Чайка»!

ХХІ тур

СК «ЧАЙКА» – «БУКОВИНА» (Чернівці) – 3:0 (1:0)

Голи: 1:0 Тименко (1). 2:0 Сухенко (76). 3:0 Дарда (78).

СК «Чайка»: 12.Іванов, 8.Пономаренко-к, 11.Бартошук, 2.Музиченко (28.Трушенко, 90), 15.Сафіханов (4.Лещенко, 55), 3.Касьяненко, 21.Долгий, 18.Турчанов (19.Сухенко, 18), 36.Дарда, 17.Волк (89.Шевчук 46), 9.Тименко (6.Коваленко, 81). Запасні: 23.Шкарбан, 14.Головатенко. Головний тренер: Тарас Ільницький.

«Буковина»: 74.Медведєв, 11.Гакман, 19.Полянський, 35.Томнюк, 23.Ходаковський, 9.Сантрапинських, 25.Орловський (13.Шишагін, 76), 20.Мунтян, 17.Іванченко, 6.Жумига, 77.Палагнюк-к. Запасні: 1.Чопко, 21.Сивка. Головний тренер: Степан Маковійчук.

Попередження: Сухенко (45), Лещенко (61), Касьяненко (70) – Орловський (10), Іванченко (55), Палагнюк (77).

Вилучення: Касьяненко (80, друге попередження).

Арбітр: Ярослав Пєсоцький (Суми).

16 листопада. Макарів. Центральний стадіон ім. М.Бруквенка. 100 глядачів.

Прес-служба СК «Чайка»