Сергій Ніколаєнко: «Зліт «Чайки» відбувся завдяки Нігруці»

Один з тих людей, які свого часу грали важливу роль у житті Спортивного клубу «Чайка» –  Сергій Ніколаєнко розповів про те, як змінився клуб після приходу в нього Олександра Петровича Нігруци.

Як відомо, «Чайка» у Петропавлівській Борщагівці була заснована ще за радянських часів. Тоді не тільки в містах, але й у кожному селі була своя футбольна команда. За часів Незалежності «Чайка» продовжила існувати, граючи на першість Києво-Святошинського району. Але довгий час команда грала досить аматорському рівні, поки не відбулись певні зміни. Корінний житель Петропавлівської Борщагівки, екс-гравець та екс-тренер «Чайки» Сергій Ніколаєнко розповів, як клуб почав свій зліт на більш високий рівень:

– В моєму житті з дитинства і до цього часу «Чайка» відігравала важливу роль, – згадує Сергій Ніколаєнко. – Ще за часів мого навчання в школі наша команда виступали у різноманітних юнацьких турнірах, маючи назву «Чайка». З часом я грав за дорослу команду, а після того як отримав важку травму, був тренером «Чайки». По моїх стопах пішов і мій син Назар, який до речі наразі захищає честь «Чайки» в юнацькій команді Юрія Єськіна, за що я вдячний тренерам та керівництву клубу.

Але «Чайка» завжди мала статус сільської команди, поки одного разу доля не звела її з Олександром Петровичем Нігруцою. Це був, здається, 2004 рік, коли ми грали кубкову гру Києво-Святошинського району проти команди селища Бузова. Ми тоді дали бій фавориту, а на матчі був присутній Олександр Петрович, з яким ми звісно ще не були знайомі. Після гри він підійшов до мене та запропонував певну допомогу команді. З того часу «Чайка» поступово почала злітати до гори, спочатку ставши топ-командою в районі, а потім і на рівні Київської області. Все, що зараз має «Чайка», вона забов’язана президенту – Олександру Петровичу Нігруці.

Прес-служба СК «Чайка»