Андрій Засуха – обраний голова КОАФ

В Будинку футболу було обрано нового очільника КОАФ (КОФФ), а також відбулось завершення процесу реорганізації Громадської організації «Київська обласна федерація футболу» шляхом її перетворення з громадської організації на громадську спілку

В суботу, 18 січня, відбулась XI конференція Київської обласної федерації футболу та установчі збори Київської обласної асоціації футболу. В заході взяли участь 111 делегатів.

На порядку денному було два головних питання – обрання голови КОАФ та перейменування ГС «Київська обласна федерація футболу» (КОФФ) в «Київська обласна асоціація футболу» (КОАФ).

До речі, питання реорганізації громадської організації Київщини футбольної викликало палкі дискусії делегатів конференції через що головуючий виступив з пропозицією оголосити перерву для проведення додаткових консультацій. Після відновлення роботи конференції за пропозицію завершити процес реорганізації ГО в громадську спілку проголосували «за» всі делегати, присутні в залі під час голосування. Такою ж одностайною стала підтримка питання порядку денного про перейменування ГС «Київська обласна федерація футболу» в «Київська обласна асоціація футболу». Після цього делегати установчих зборів визначили мету діяльності та затвердили статут КОАФ.

На посаду голови обласної організації претендували п’ятеро. Однак перед початком голосування четверо претендентів зняли свої кандидатури на користь Андрія Засухи. Підтримав кандидата голосом і Президент Спортивного клубу «Чайка» Олександр Нігруца. Після короткої презентації своєї програми дій, за нового очільника Київщини футбольної проголосували всі присутні в залі делегати. Таким чином Андрій Засуха обраний новим головою КОАФ.

Після обрання на посаду голови Київської обласної асоціації футболу Андрій Засуха розповів про важливість завершення процесу реорганізації, створення спілки і наміри щодо розвитку футболу в області:

– Сьогодні ми виконали вимогу закону і завершили процес реорганізації. Це надзвичайно важливо, оскільки одна з найкращих футбольних спільнот України має йти в ногу з часом. Київська обласна асоціація футболу відкрита до співпраці і готова спільно з Українською асоціацією футболу робити все необхідне для розвитку футболу в регіоні і країні загалом. Що стосується перших кроків на посаді голови, то на наступному тижні я хочу зустрітися з усіма головами районних федерацій, поспілкуватися, обговорити місцеві чемпіонати. Також найближчим часом обговоримо підготовку до Меморіалу Макарова. Потім будемо готуватися до обласного чемпіонату та старту усіх турнірів, дитячих, юнацьких, дорослих, які проходитимуть під егідою обласної асоціації, – підкреслив Андрій Засуха.

За матеріалами koff.org.ua