Тарас Ільницький: «Ми постійно у пошуках футболістів, які можуть нас підсилити»

Головний тренер Спортивного клубу «Чайка» Тарас Ільницький відповів на запитання пресс-служби:

– Тарасе Івановичу, тренувальний збір триває вже другий місяць. Чи готова вже команда до офіційних ігор, та чи задоволені ви тим, яку форму наразі мають гравці?

– Команда готова приблизно відсотків на вісімдесят. Остання гра у Житомирі дала певну їжу для роздумів, ми побачили над чим ще треба працювати. Так, формою та відношенням гравців до справи я задоволений. Але є суттєва проблема – у нас чимало травмованих футболістів.

– Під час підготовки до чемпіонату України наш клуб взяв участь у Меморіалі Щанова. Було б цікаво дізнатися: яка ваша оцінка виступу команди на цьому турнірі? Чи корисними були ігри, та чому не вдалося вийти до фіналу?

– Почну з відповіді на останнє запитання: найперша причина поразки в півфіналі турніру, на мою думку, це недооцінка суперника. Чому так сталося? В групі ми з «Рубіконом» зіграли досить вдало, впевнено перемогли цю команду. Тому, напевно, думками наші гравці були вже у фіналі. Але є інший бік цієї поразки. Команда грала на турнірі під час підготовчого циклу. Ми не робили ніяких поблажок на тренуваннях напередодні ігор і футболістам було важко тримати рівень на тлі навантажень. Далась в знаки втома та перенасиченість футболом. Таке теж трапляється. Я розумію гравців в цьому.

Щодо користності ігор, так – гарний турнір, цікаві суперники, але для нас був один недолік – це здвоєні матчі на вихідних. В наших умовах, коли ми намагалися використовувати два рівноцінних склади в одній грі, це не зовсім підходило. До того ж, гравці отримували травми і це додавало проблем.

– Нещодавно склад нашої команди поповнили новачки – нападник Олександр Ярмак і воротар Даниїл Тумко. Це молоді футболісти. Чому ваш вибір пав саме на цих гравців? Які якості Ярмака і Тумка вас зацікавили?

– Скажу відверто, ми шукали саме молодих гравців. Зараз в команді є чимало досвідчених футболістів, але наша мета – поступово зробити команду з більш молодих гравців, з якою можна було б працювати на перспективу. Тому ми полювали саме за молодими.

Чому підписали Тумка? Ми шукали воротаря, адже грали осінню частину чемпіонату з двома голкіперами і коли хтось з них мав пошкодження, ми залишалися з одним воротарем. Цього не може бути у професійній команді. Окрім того, Даниїл підходить під наші вимоги: він молодий, має талант, працює сумлінно.

Що стосується Олександра Ярмака, ми хотіли підсилити напад. Так, в нас є Володя Тименко, але йому, як і будь-якому іншому гравцю, потрібна конкуренція. Чим нас зацікавив Ярмак? Ми переглядали його у складі іншої команди і нам сподобалась гарна швидкість та поставлений удар Сашка. Він виконував своє головне завдання на полі – забивав голи. А що найголовніше – Олександр хоче вчитися та працювати.

– Чи плануються до відновлення чемпіонату ще якісь придбання?

– Наші двері відкриті, ми постійно у пошуках футболістів, які можуть нас підсилити. Якщо такий гравець з’явиться, клуб обов’язково запропонує йому співпрацю.

Прес-служба СК «Чайка»