Олександр Цимбалюк: « З року в рік СК «Чайка» рухається лише вгору»

Засновник «Чайки», а нині – адміністратор клубу Олександр Цимбалюк згадав про історичні літописи нашої команди , що є візитною карткою Петропавлівської Борщагівки

– Сан Саничу, на логотипі нашого клуба є рік заснування – 1976. Чи відповідає це дійсності?

– За великим рахунком, команда збиралася і раніше. Але саме з 1976 року «Чайка» почала грати у першості Києво-Святошинського району. Команда була створена на базі Дослідно-експериментального заводу ЦК ДТСААФ в селі Чайки. Тобто, за команду грали працівники заводу, мешканці нашого села. У першому же сезоні «Чайка» виграла Кубок району. Згодом команда брала участь у першості Київської області і навіть одного разу виграла бронзові нагороди.

– А якою була ваша роль в «Чайці» того часу?

– В першості району я не грав, адже отримав важку травму і міг займатися лише організаторською діяльністю. В той час я працював на заводі, мав посаду бригадира, а також був спортивним інструктором. А в 1976 році виступив організатором команди «Чайка» для участі у першості району.

– Як взагалі у вас склалася кар’єра гравця? Де довелося пограти?

– Пограв за кілька команд майстрів. Першою була команда «Політвідділ» з Ташкенту. Це був 1969 рік. Потім грав за брестське «Динамо» і київський СКА. Це був рівень Першої ліги чемпіонату СРСР. А ще в юності пройшов всі вікові категорії в збірній Київської області.

– Тривалий час, а це кілька десятиліть, «Чайка» була виключно аматорською командою і її гравці навіть не мріяли про щось більше. З чого почався зліт команди?

– З приходу в команду Олександра Петровича Нігруци. Він спочатку придивлявся до команди, а десь року з 2009 вже взявся за справу по-справжньому. Кілька разів клуб виграв першість Києво-Святошинського району, а потім став досягати успіху і на рівні чемпіонату області. Можу констатувати, що з року в рік СК «Чайка» рухається лише вгору.

А ще велику роль в становленні команди зіграв і й досі грає сільський голова Петропавлівської Борщагівки Олексій Іванович Кодебський. По мірі можливості він піклується про команду і ця спортивна база, яка сьогодні є в селі, з’явилася в тому числі і завдяки ньому.

– Дійсно, за останнє десятиліття СК «Чайка» отримав звання найтитулованішого клубу Київщини на аматорському рівні. А хто ще, окрім вже згаданих осіб, причетний до успіхів команди? 

– Це, насамперед, тренери нашої команди і я можу виділити двох з тих, хто тоді працював в клубі. З Олександром Ігнатьєвим «Чайка» виграла чемпіонат і Кубок Київської області, неодноразово ставала призером Київщини. З Віктором Яїчником наша команда виграла Кубок України серед аматорів, а також була бронзовим призером першості.

– А кого за останнє десятиріччя можна було б назвати лідером команди? Чи є, або був такий гравець? 

– На мій погляд таким гравцем був Роман Баранович. Він був капітаном «Чайки» і справжнім лідером. Шкода, що травма завадила йому продовжувати кар’єру професійного гравця.

Прес-служба СК «Чайка»