Представляємо суперника: «Альянс» (Липова Долина)

Майже рік тому наша команда вже зустрічалася з «Альянсом» в офіційній зустрічі

Було це в матчі другого попереднього раунду Кубку України 2019/2020. Гра відбувалась у Сумах і тоді Спортивний клуб «Чайка» зазнав поразки з рахунком 1:4

«Альянс» – наймолодший професійний клуб України, заснований у 2016 році. За підсумками першого сезону команда стала переможцем другої групи першості Сумської області. Наступного року липоводолинці досягли першого успіху, ставши бронзовим призером чемпіонату Сумської області.

А у 2018 році клуб досяг першого тріумфу. «Альянс» став найсильнішою командою області, та взяв участь у чемпіонаті Аматорської ліги України (3-е місце серед 12 учасників групи 2 – 1/4 фіналу; 24 гри:15 перемог, 4 нічиї, 5 поразок, 57:27, 49 очок).

Також на початку тріумфального сезону клуб очолив відомий та досвідчений фахівець Юрій Ярошенко.

Наступним кроком керівництва клубу став процес проходження ліцензування «Альянсу» для участі у Другій лізі України. Влітку 2019 року команда отримала професійний статус та взяла старт в групі «Б» Другої ліги України.

Таким чином за три роки «Альянс» пройшов шлях від звичайної команди першості області до професійного клубу.

У першому сезоні у якості професіоналів «Альянс» голосно заявив про себе. Команда Юрія Ярошенка зайняла 3 місце у групі В Другої ліги, отримавши право зіграти в стикових матчах за вихід до Першої ліги ПФЛ. А ще «Альянс» блискуче виступив у тому самому розіграші Кубку України, дійшовши до чвертьфіналу, где сумчани поступилися вищоліговому «Маріуполю».

Домашні матчі проводить на стадіоні «Ювілейний» в Сумах. Президентом клубу є Сергій Демченко.

Нагадаємо, що гра відбудеться у п’ятницю, 7 серпня, в Борисполі на стадіоні «Колос». Початок матчу о 17 годині