Олег Лига: «Маємо бажання пройти далі»

Новобранець Спортивного клубу «Чайка», нападник Олег Лига розповів клубній прес-службі про те, як він з’явився в команді, а також поділився враженнями від найближчого матчу з житомирським «Поліссям»:

– Олеже, не буду оригінальним, якщо запитаю як взагалі з’явився у тебе варіант з «Чайкою»?

– Мені зателефонував Президент клубу Олександр Петрович Нігруца і запропонував потренуватися з командою. Ми домовилися, що якщо я підійду Тарасу Івановичу, то стану гравцем «Чайки». Коли команда вийшла з відпустки я приїхав до лав борщагівців і після тижня тренувань моє питання було вирішено. Радий, що так вийшло цього разу, адже у недалекому минулому я вже був на перегляді у «Чайці», але мені тоді було лише 17 років, а команда грала в чемпіонаті України серед аматорів і щось тоді не склалося.

– Що стало вирішальним у твоєму рішенні стати гравцем «Чайки», адже напевно в тебе були якісь інші пропозиції?

– Так, були. Але головну роль в моєму рішенні зіграла особистість Президента. Олександр Петрович – людина слова! Ще мені дуже імпонує методика роботи Тараса Івановича Ільницького. Він ще доволі молодий тренер, але дуже по-сучасному дивиться на розвиток футболу. Він хоче від команди, щоб вона грала у яскравий атакуючий футбол. Також Тарас Іванович робить акцент на розвиток молодих гравців. В такій команді я хочу грати.

– Яке було твоє перше враження від партнерів по команді? Чи змінилося воно з часом і з ким, можливо, вдалося подружитися найбільше?

– В колективі немає негативу – це головне! Всі хлопці професіонали, ніхто нікому не каже щось у спину, або «за очі». Все добре. Можливо частіше серед усіх гравців спілкуюсь з Андрієм Бартошуком, тому що ми живемо поруч.

– Ти вже бачив команду на тренуваннях, бачив можливості партнерів в контрольних іграх. На твою думку, які завдання «Чайка» має ставити на сезон?

– На мій погляд, «Чайка» має якісний підбір виконавців, з якими можна ставити мету у бік підвищення команди у класі. Звичайно, ціль клубу на сезон – це питання у компетенції головного тренера і керівництва. Але ігри з «Поліссям» і «Альянсом» показали, а на сьогодні це команди Першої ліги, що ми не гірше за них. Так чому б не спробувати поборотися за вихід у наступний дивізіон?

– Як раз найближча гра з «Поліссям» на Кубок. В товариському матчі, що була на початку серпня, ми перемогли, але це буде зовсім інша гра…

– Так, і за статусом «Полісся» напевно буде вважатися фаворитом матчу. Втім, переможця визначить лише сама гра. Шанси 50 на 50. Але «Чайка» має бажання пройти далі і ми зробимо усе можливе, щоб перемога була на нашому боці.

Прес-служба СК «Чайка»