Олександр Медведь: «Завжди мріяв грати за команду з Київщини»

У першій домашній грі чемпіонату за «Чайку» дебютував один із найдосвідчених новачків нашої команди Олександр Медведь. З нагоди цієї події Сашко люб’язно погодився відповісти на кілька запитань:

– Олександре, по-перше, вітаємо з дебютом у «Чайці». По-друге, не можу не згадати попередню гру нашої команди, в якій ми дуже прикро поступилися «Буковині». Як, до речі, гра виглядала в полі, чому такий підсумок?

– Дякую за привітання! Ми мали вигравати цю гру на двісті відсотків. Але не вдалося реалізувати численні свої нагоди. Моментів було достатньо, щоб забити ще за рахунку 0:0 і тоді, впевнений, перемога нікуди би не втекла від нас. Втім, м’яч не йшов у ворота, ми почали поспішати, помилятися, потім пропустили контратаку суперника і на жаль не змогли відігратися. Це футбол. Але я сподіваюсь, що команда зробить правильні висновки і вже у наступній грі покаже на що здатна.

– А як сам оцінюєш свій дебют? Напевно, бракувало взаєморозуміння з партнерами по команді на полі?

– Начебто розумілися добре. Я знав багатьох хлопців, з кимось ми грали разом в інших командах, з іншими зустрічалися на полі по різних сторонах. Не було такого, щоб не знав куди бігти, кому віддати і таке інше. Але особисто я оцінюю свій дебют скептично. Забити не вдалося, команда програла. Не можу цю гру занести собі в актив.

– Ти вже згадав про те, що багатьох гравців «Чайки» знав раніше. З ким саме перетинався у минулому?

– З Колєю Вечурко ми грали разом за ФК «Суми». З Мішою Цебро – у «Черкащині». Андрія Бартошука я знав ще по юнацькій команді «Оболонь-Бровар», коли ще на аматорах грали. З Антоном Музиченко часто перетиналися на полі. Ще деякіх гравців знав – Вячеслава Турчанова, Вову Тименка…

– Будь-який гравець, коли приходить до нової команди, ставить для себе якусь особисту мету, також бере до уваги командні цілі. Ти пограв у клубах Першої ліги, на більш високому рівні. А які цілі ставитимеш у «Чайці»?                

– Насамперед, це для мене новий досвід. В Другій лізі рівень команд, звичайно, нижче, але прірви немає. Я багато чув про «Чайку», багато моїх друзів пройшли через цей клуб. Знаю, що тут гарний колектив і амбітне керівництво. Мета одна – вигравати у кожному матчі. Якщо нам все вдасться з того, що плануємо, з’явиться нагода поборотися за путівку до Першої ліги. Але за для цього треба значно покращувати гру. Якщо будемо грати як з «Буковиною», нічого не вдасться. Взагалі я рад що граю за команду з Київщини. Я народився у столиці Україні і завжди мріяв грати тут.

– Наступна гра у нас з «Рубіконом». Ця команда дебютувала в Другій лізі і теж, як і «Чайка», не досить вдало стартувала у чемпіонаті. Це означає, що наш суперник буде дуже мотивований у неділю…

– Сто відсотків. Нас очикує важка гра. Знаю багатьох хлопців з «Рубікону», досить досвідчені гравці. Суперник буде сподіватися на перемогу, як і ми. Але я вірю в те, що ми зіграємо краще, ніж з «Буковиною». Вірю, що з цієї гри у «Чайки» пійде біла смуга ігор.

Прес-служба СК «Чайка»