«Рубікон» (Київ) – СК «Чайка». Анонс

У 3 турі групи «А» Другої ліги України Спортивний клуб «Чайка» зіграє у гостях з київським «Рубіконом».Це буде 50 гра нашої команди у третьому за силою професійному дивізіоні України

На професійному рівні команди зустрінуться вперше. Але в часи аматорських турнірів «Рубікон» і СК «Чайка» грали між собою як на офіційному рівні, так і в контрольних матчах.

Під час сезону 2017/2018 обидві команди грали в Чемпіонаті України серед аматорів і двічі . На полі «Рубікону» перемогу святкувала наша команда з рахунком 4:3. То був неймовірний за сценарієм матч. «Чайка» програвала 0:3 вже у середині першого тайму. Потім Мохамед Доу (єдиний гравець того складу, який досі в команді) відіграв один гол. За кілька хвилин Сергій Пономаренко не реалізував пенальті. Та все ж наприкінці другого тайму борщагівці змогли забити тричі. Дубль на свій рахунок записав Ярослав Литвин, а переможний м’яч на свій рахунок записав Артем Криворучко. У матчі-відповіді команди голи не забивали.

Двічі команди зустрічалися між собою у лютому цього року на Меморіалі Олександра Щанова. В групі «Чайка» перемогла суперника з рахунком 3:0, а в півфіналі турніру «Рубікон» взяв реванш 1:0.

Цікавий факт: чимало представників сучасного «Рубікону», або минулих складів киян, були раніше пов’язані з нашим клубом. Наприклад, головний тренер «Рубікону» Віктор Курята свого часу був капітаном Спортивного клубу «Чайка», а воротар Антон Мусієнко і півзахисник Артем Цурупін грали за нашу команду вже у Другій лізі України.

На професійному рівні «Рубікон» стартував з першого попереднього раунду Кубку України, де поступився вишгородському «Діназу» (0:2). В Другій лізі «Рубікон» дебютний матч зіграв вдома проти «Чернігіва» і зазнав поразки 0:2, а у минулому турі кияни гостювали у галицьких «Карпат» і здобули одне очко (0:0).

На цей матч призначені такі офіційні особи:

Арбітр – Єгор Кєвліч (Кропивницький)

Асистенти – Сергій Удовенко, Олександр Капленко (обидва – Кропивницький)

Четвертий арбітр – Олексій Бородавка (Київ)

Спостерігач арбітражу – Оксана Єрмакова (Полтава)

Прес-служба СК «Чайка»