Представляємо суперника: «Епіцентр» (Дунаївці)

Втретє у цьому чемпіонаті наша команда зіграє з дебютантом Другої ліги України

Футбольна команда в Дунаївцях була заснована у 1960 році. Впродовж своєї історії кілька разів змінювалась її назва. У 1960-х роках команда носила назву ФК «Колгоспник», в період 1991-1992 років – ФК «Текстильник», 1992-1993 – ФК «Тернава», 1993-2006 роки – ФК «Нива-Текстильник» та ФК «Колос-Текстильник», виступаючи певний період з двома назвами в різних рівнях футбольного чемпіонату України та Хмельницької області. З 2007 року команда заявлена під назвою ФК «ІНАПіК». В 2008 році – ФК «ПТП ІНАПіК», 2009-2013 роки – ФК «Верест-ІНАПіК». У 2014 році з погодження Міської ради міста Дунаївці прийнято рішення про перейменування клубу на ФК «Дунаївці».

З появою у 2019 році нового спонсора дунаєвецька команда приймає участь у змаганнях під назвою ФК «Епіцентр» (Дунаївці). Відтак, місцева футбольна команда успадкувала спонсорські сині кольори та назву. Також до складу ФК «Епіцентр» перейшли нові гравці, що мали досвід виступів в обласних та аматорських першостях, а також на найвищому рівні професійної футбольної ліги України. Петро Бадло, який протягом попередніх двох років захищав кольори дунаївчан, тепер увійшов до тренерського складу команди. На посаду головного тренера команди був призначений Ігор Климентійович Бадло.

Першим успіхом дунаївчан у 2019 році стало здобуття Кубка Хмельницької області з футболу. У фінальному матчі, який проходив на стадіоні «Поділля» міста Хмельницького, «Епіцентр» із рахунком 3:0 здолав «Іскру» з Теофіполя. А вже згодом дунаївчани підкорили і обласний чемпіонат, не зазнавши при цьому жодної поразки. Цього чемпіонського звання дунаєвецькі вболівальники чекали довгих 15 років.

В цьому році ФК «Епіцентр» не брав участь в обласному чемпіонаті, хоча вдруге поспіль виграв Кубок області з футболу, здолавши у фіналі ФК «Перлина Поділля» (Білогір’я) із рахунком 2:0. Після дисятирічної перерви знаковою подією стала участь дунаєвецької команди у розіграші Чемпіонату України з футболу серед аматорів. У підсумку ФК «Епіцентр» завершив регулярний чемпіонат на другій сходинці Групи 1, поступившись лише ОДЕК (Оржів) та отримав право виступати у фінальній частині чемпіонату (плей-оф). Почергово здолавши з рахунком 4:1 ФК «Вовчанськ», а потім ФК «ЛНЗ-Лебедин», впешре у своїй історії дунаївчани вийшли до фіналу аматорсього чемпіонату України з футболу, де їх суперником стала досвідчена команда ФК «Вікторія» (Миколаївка). У фіналі 16 серпня 2020 року ФК «Епіцентр» (Дунаївці) поступився і став срібним призером Чемпіонату України з футболу серед аматорів.