Тарас Ільницький: «За два роки клуб зробив якісний крок вперед»

Ексклюзивне інтерв’ю нашому сайту дав екс-наставник Спортивного клубу «Чайка» Тарас Ільницький

– Тарасе Івановичу, ваша відставка на початку сезону була певною несподіванкою. Яка причина була такого рішення?

– Відставка тренера у футболі – це один із способів щось змінити у грі команди для досягнення результату. На думку керівництва «Чайка» мала стартувати краще в чемпіонаті і на цей час набрати більшу кількість очок. Але так не сталося. Тому я розумів, що для емоційного сплеску гравців були потрібні кардинальні зміни. Відбулась зустріч з президентом, я подав у відставку, вона була прийнята.

– Головним тренером «Чайки» ви були майже два роки. Як можете охарактеризувати цей період для вас і для команди. Що із запланового вдалось зробити, а що – ні?

– Я завжди підкреслював одне: головна мета нашої спільної роботи – розвиток клубу. З цієї точки зору пройдений великий шмат роботи і за два роки клуб однозначно зробив якісний крок вперед. Зокрема, за цей час ми перейшли від процесу простого набору нових гравців, до процесу відбору футболістів на ту, чи іншу позицію. Також взяли курс на омоложення команди, що дає змогу працювати з перспективою. А головне – нам вдалося стабілізувати склад та викорінити миграцію футболістів через клуб. Більшість гравців прийшло до команди щоб зростати і здобувати результат, а не з метою перебитися до наступного трансферного вікна. З нашого боку витримувалися усі умови перед гравцями, а це репутація президента і клуба в цілому. Це важливо у наш важкий час.

Не можна сказати, що щось не вдалось. Клуб на шляху розвитку, є постійні процеси, які ще тривають. Команда поетапно виконувала завдання, які були поставлені. Вважаю, що на цей час перед гравцями можна ставити нові амбітні завдання, вони до цого готові. Але, безумовно, завжди є що покращувати у грі. Важливо стабілізувати результат.

– Чи маєте ви плани на найближчий час? Якщо про це можна говорити, чим збираєтесь займатися у подальшому?

– Хочу відпочити і проаналізувати роботу, яку виновував останніх два роки. Звісно, з часом повернуся до футбольної діяльності. Вже є пропозиція, точніше – попередня домовленність, але про неї зарано говорити, адже немає конкретики.

– Щось маєте побажати команді на останок?

– Ми вже спілкувалися під час нашої останньої зустрічі. Тому можу лише повтори – бажаю успіхів у кожному матчі та досягти поставленої мети!

Прес-служба СК «Чайка»