Антон Музиченко: «Кожен з нас має «померти» на полі, але здобути перемоги у найближчих іграх»

Захисник Спортивного клубу «Чайка» Антон Музиченко відверто про невдалий весняний старт команди у Другій лізі і про інше

Про причини двох поразок від «Діназу» і галицьких «Карпат»…

– Про це неприємно говорити, але говорити треба – на жаль, в команді немає зараз достатньої конкуренції між гравцями, бракує досвідчених футболістів, не вистачає лідера. Не хочу нікого образити, але певні гравці у програних матчах не викладалися на полі так, як повинні викладатися. Вважаю, що це неприпустимо. І не важливо, прийшов ти в команду недавно, або граєш кілька років – якщо ти в заявці на матч, ти повинен віддати на полі все. Така філософія була в цьому клубі і така буде надалі, а хто незгоден – має піти. Це перше.

Друге. Усі гравці, які виходили у цих двох матчах, мають нести відповідальність за цей результат. І усі питання, претензії кожний гравець спочатку має пред’явити до себе, чому він сам недопрацював, помилився і так далі, а вже потім питати партнера. Зрозуміло, що коли команда пропускає у двох матчах п’ять м’ячів, то перш за все провина лежить на лінії захисту. Я і з себе не знімаю відповідальності також, але винні усі без виключення захисники нашої команди. Скажемо відверто, ми, я маю на увазі лінію оборони, погано провели ці матчі, припустилися помилок, які не мають бути на такому рівні. Це треба визнати і рухатись далі.

Про те, як в команді сприймають ситуацію, яка виникла сьогодні…

– Ніякої трагедії не сталося. Ми програли командам, які мають мету підвищитися у класі. Перед «Чайкою» такого завдання наразі немає. Але це не означає, що ми можемо грати спустивши рукави. Поразки бувають різні. Так, як ми програли «Карпатам» – це забагато. По грі, я вважаю, ми не заслуговували на 0:3 від Галича. Зрозуміло, що в нас немає тепер іншого виходу, як виправитися вже наступної суботи проти «Буковини». Падати нижче команді вже нікуди. Нам соромно перед Президентом, вболівальниками і кожен з нас має «померти» на полі, але здобути перемоги у найближчих іграх.

Про те, що чекає СК «Чайка» у найближчому майбутньому…

– Я впевнений, що рано чи пізно результат прийде. На жаль, так склалося що у цьому сезоні з командою працює вже четвертий головний тренер. До того ж у міжсезонні у складі з’явилися нові гравці, яким потрібен час на адаптацію. Зрозуміло, що за таких умов команда не може ставити якісь серйозні завдання. Та попри все ми будемо битися до кінця і боротися за місце у п’ятірці турнірної таблиці.

А ще я можу відверто сказати, що зараз вже будується команда на наступний сезон. Президент створює для цього усі умови. В’ячеслав Павлович Богодєлов досвідчений фахівець, який знає що треба робити. Незабаром ми будемо мати власних вихованців з нашої Академії. Вважаю, що самі яскраві сторінки у житті клубу ще попереду.

Прес-служба СК «Чайка»