Представляємо суперника: «Лівий берег» (Київ)

В суботу, 14 серпня, Спортивний клуб «Чайка» зіграє у гостях з дебютантом Другої ліги України

Столичний футбольний клуб «Лівий берег» був створений 9 вересня 2017 року колишнім президентом олександрійської «Поліграфтехніки» – Миколою Лавренком і відомим українським футбольним діячем та тренером – Миколою Павловим.

Спочатку клуб складався виключно з дитячих команд, а в якості однієї з основних завдань керівництво клубу бачило будівництво інфраструктури.

23 червня 2018 року було відкрито дитячий клубний стадіон 60х40 з трибунами на 500 місць і сучасним табло, а у липні 2020 року в розпорядженні клубу з’явився стадіон на 1500 місць, розташований в київському районі Осокорки. Після цього було вирішено сформувати дорослу команду, яка в листопаді 2020 року було заявлено для участі в аматорському чемпіонаті України, по ходу сезону змінив в групі 2 київський ФК ім. Льва Яшина.

Влітку 2021 року клуб пройшов атестацію для участі у Другій лізі чемпіонату України. В бурхливе життя професіонального футболу клуб влився зі своєю сучасною базою – готелем, зонами харчування, відпочинку, тренажерним і реабілітаційним комплексами, залом для теоретичних занять.

Першу гру на професійному рівні команда провела на домашньому стадіоні 25 липня 2021 року, з рахунком 2:1 обігравши черкаський «ЛНЗ». Дебютний гол «Лівого берега» у Другій лізі забив капітан команди Андрій Запорожан.

Головним тренером «Лівого берега» є відомий український фахівець Анатолій Бузник, який останнього часу керував Студентською збірною України. Клуб має у складі велику кількість досвідчених гравців, які у різні роки виступали за найсильніші клуби нашої країни. Серед них Андрій Запорожан – екс-футболіст премє’рлігової «Олександрії», Микола Іщенко – відомий по виступах за донецький «Шахтар», львівські «Карпати» та маріупольський «Іллічівець», Артем Старгородський – гравець кількох клубів Прем’єр-ліги, Олег Карамушка, Павло Ксьонз та інші.

У поточному чемпіонаті Другої ліги, який є дебютним для киян, «Лівий берег» стартував з трьох перемог. До речі, усі матчі команда провела на своєму полі, хоча у третьому турі «Лівий берег» формально грав гостьову зустріч з «Любомиром».

1 тур «Лівий берег» – «ЛНЗ» – 2:1

2 тур «Лівий берег» – «Епіцентр» – 4:0

3 тур «Любомир» – «Лівий берег» – 0:11

Прес-служба СК «Чайка»