Ілля Малишкін: «Нікого в команді не влаштовує те, що маємо на сьогодні»

Захисник Спортивного клубу «Чайка» Ілля Малишкін прокоментував початок сезону 2021/2022 для нашої команди

– Ілля, поразка 0:4 в останньому матчі чемпіонату Другої ліги України стала найболючішою для борщагівців за часів виступу на професійному рівні. На твій погляд, чому так сталося і чи заслужила команда саме такої поразки?

– На мою думку, підсумковий рахунок матчу не по грі. Суперник реалізував майже усе, що мав біля наших воріт. Натомість наша команда змарнувала кілька стовідсоткових нагод забити. Початок гри взагалі пройшов під нашим контролем. Але за рахунок індивідуальної майстерності та досвіду «Лівий берег» зумів у першому таймі втілити у голи дві свої атаки.

– Так, на перерву команди пішли за рахунку 2:0 на користь господарів поля. Щоб врятувати гру, попереду був ще другий тайм. Які зміни вніс у перерві тренерський штаб і чому не вдалося переломити хід гри?

– Я можу лише підтвердити, що на другий тайм ми виходили з бажанням врятувати гру. У перерві тренер попросив нас діяти агресивніше в атаці та частіше проявляти бійцівські якості. Але так сталося, що сюжет першого тайму повторився. Ми не забили свої моменти, а суперник покарав нас за помилки у захисті.

– У грі проти «Лівого берега» ти зіграв у центрі захисту, що для тебе не зовсім звично. Як себе почував на цій позиції і чи можна вважати відсутність трьох основних центральних захисників однією з основних причин болючої поразки?

– Не можу сказати, що позиція центрального захисника для мене не звична. У попередніх командах я грав в тому числі і на цій позиції. Щодо кадрових проблем… Звичайно, відсутність у складі основних гравців далася в знаки. Але у нас є хлопці, які готові замінити будь-якого травмованого гравця і допомгти команді. Можу лише повторити – так, неприємно було залишати стадіон з таким результатом, але рахунок матчу не відображує того, що було на полі.

– Давай коротко підіб’ємо підсумки старту сезону. В 4 матчах ми ще не вигравали. У гостях програємо, дома – ділимо очки. На цей час треті знизу у таблиці. Як прокоментуєш ці цифри?

– З одного боку сумно дивитися на наше положення у турнірній таблиці. З іншого, ми розуміємо, що повинні реабілітуватися якомога раніше. Повірте, нікого в команді не влаштовує те, що маємо на сьогодні. У нас зібрався гарний колектив. На тренуваннях кожний з нас робить усе, щоб бути сильніше і краще. З нетерпінням чекаємо на наступні матчі, щоб виправити положення і довести, що такий старт сезону – це прикра випадковість.

– Якщо взяти склад нашої команди, то більшість гравців мають вік 20 – 22 роки. Тобто, багатьом не вистачає досвіду на професійному рівні. Владислав Валерійович працює з командою лише 1,5 місяці. За таких обставин на який результат може розраховувати СК «Чайка» цієї осені?

– Попри те, що гравці молоді і їм бракує досвіду, команда має завдання у кожній грі грати на перемогу. У нас дуже амбітний тренер, амбітні футболісти. Попереду ще багато матчів і ми зробимо усе, щоб піднятися якогома вище по турнірній таблиці.

Прес-служба СК «Чайка»