Пенальті у темряві, або як борщагівці програли «лотерею»

П’ятий похід за Національним Кубком для Спортивного клубу «Чайка» обмежився однією грою

У середу, 18 серпня, в рамках Другого попереднього етапу Кубка України команда Владислава Савчука приймала у Макарові представника Другої ліги ПФЛ – ФК «Чернігів». Основний час гри не виявив переможця, як, до речі, і додатковий. А у серії післяматчевих пенальті фортуна посміхнулася гостям.

Головний тренер борщагівців у цьому матчі вирішив переглянути тих гравців, які ще жодного разу у сезоні не виходили на поле зі старту. Так справа у захисті місце зайняв Андрій Кузнєцов, В опорній зоні зіграв Олександр Довгий. Справа та зліва у півзахисті вийшли Артур Аракелян і Сергій Русьян. А на вістрі атаки з перших хвилин грав Станіслав Василенко. Отже, стартовий склад СК «Чайка» мав досить експериментальний вигляд. Тому знадобився певний час, щоб футболісти нашої команди стали демонструвати біль-менш комбінаційну гру.

До речі, матч розпочався із запізненням на 50 хвилин (о 17:50). Сталося це через те, що гості з Чернігова досить довго долали київські пробки. До Макарова ФК «Чернігів» прибув лише о 17:30 і після коротенької розминки гостей Василь Файда дав стартовий свисток.

Як це не дивно, але довга дорога до стадіона ім. Бруквенка ніяк не позначилася на діях гостьової команди. Перші хвилин 20 матчу краще на полі виглядав саме ФК «Чернігів». Спочатку «тиграм» вдалося відкрити рахунок після розіграшу стандартного положення, а на 14-й хвилині вони заробили пенальті. На щастя для борщагівців, команду врятував Дмитро Іванов, який після тривалої перерви повернувся на поле.

Після екватору тайму наша команда вирівняла гру, але все одно було помітно, що багато чого не вдається на полі. У нападі бракувало гостроти, гості легко справлялися з атаками борщагівців. Не було належної агресії з боку наших гравців.

Зміни у грі СК «Чайка» з’явилися у середині другого тайму, коли склад підсилили гравці основи Андрій Бартошук, Олег Лига і Тимур Погранічний. Поступово наша команда заволоділа ініциативою і згодом Василенко міг зрівнювати рахунок, але поцілив у стійку воріт. В останні 15 хвилин основного часу гри гості думали лише про захист. А наполегливість борщагівців принесла користь. Після розіграшу стандарту гравці ФК «Чернігів» записали в пасив «самостріл». Отже, гра перейшла у доданий час.

Протягом овертайму команда Владислава Савчука створила чимало нагод для того, щоб дожати ФК «Чернігів» і минути футбольну лотерею. Але численні спроби Тименка, Нівалдо, Сичевського і Лиги пробити голкіпера гостей виявилися марними.

Серія післяматчевих пенальті відбувалася майже у темряві. А доленосним став перший удар борщагівців. На жаль, Максим Потопальський, який у цей день святкував свій День народження, не зміг переграти воротаря ФК «Чернігів». Всі інші удари з позначки були результативні.

Отже, Спортивний клуб «Чайка» вперше в історії на всеукраїнському рівні зіграв матч з додатковим часом і пусляматчевими пенальті. Але він, на жаль, видався програшним…

СК ЧАЙКА – ФК ЧЕРНІГІВ – 1:1, пен. 3:5

Голи: Лакеєнко (76, автогол) — Порохня (12). Нереалізований пенальті: Чаус («Чер», 14).

Післяматчеві пенальті: 0:1 Борщ. 0:1 Потопальський (воротар). 0:2 Порохня. 1:2 Погранічний. 1:3 Зенченко. 2:3 Довгий. 2:4 Шумило. 3:4 Нівалдо Родрігес. 3:5 Кривобороденко.

СК «Чайка»: Іванов (к), Довгий, Тименко, Русьян (Бартошук, 62), Аракелян (Лига, 62), Сичевський, Потопальський, Малишкін, Василенко (Лазарець, 88), Мосіюк (Нівалдо Родрігес, 106), Кузнецов (Погранічний, 73). Запасні: Міхєєв, Клименко, Мнишенко, Соловйов. Тренер: Владислав Савчук.

ФК «Чернігів»: Рощинський, Вересоцький (Самойленко, 35), Борщ (к), Зенченко, Лакеєнко, Бибік, Мироненко (Кривобороденко, 82), Макаренко (Сердюк, 62), Чаус, Порохня, Литвиненко (Лазоренко, 62). Запасні: Ширай, Шумило, Романченко. Тренер: Валерій Чорний.

Макарів. Центральний стадіон ім. М.Бруквенка. 250 глядачів. Арбітр — Файда В.О. (Львів), асистенти арбітра — Бамбурак В.Б. (Чернівці), Брик М.М. (Тернопіль), четвертий арбітр — Грицай В.О. (Київська обл.), спостерігач арбітражу — Сидорук І.І. (Суми).

Попереджені: Кузнецов (14), Довгий (28), Малишкін (32), Мосіюк (98), Нівалдо Родрігес (116) — Зенченко (18), Литвиненко (23), Бибік (29).