Перша розгромна, втретє – на нуль

У пятницю, 27 серпня, наша команда здобула другу звитягу у сезоні 2021/2022 серед клубів Другої ліги

На домашньому полі у Макарові підопічні Владислава Савчука приймали дебютанта ПФЛ і аутсайдера Групи А – ставищенський «Любомир». До цієї зустрічі гостьова команда програла усі п’ять матчів чемпіонату із загальним рахунком 1:21. Було зрозуміло, що «Любомир» будь-яким чином буде намагатися стримати борщагівців, щоб здобути таке омріяне перше очко на професійному рівні. Отже, перед нашою командою стояло завдання якомога швидше підібрати ключі до воріт ставищенців.

У першому таймі борщагівці володіли суттєвою перевагою. Але відкрити рахунок вдалося лише ближче до перерви. Зробити це раніше нашій команді не дозволив воротар «Любомира» Дмитро Черниш. Так на 16-й хвилині він потягнув мяч з-під поперечини після цілеспрямованого удару у д’евятку від Андрія Соловйова. А на 27-й хвилині під час нашої атаки Черниш двічі врятував свою команду, спочатку зреагувавши на удар головою від Дмитрія Сичевського, а за кілька секунд ліквідував спробу Володимира Тименка добити м’яча у сітку.

Та все ж і він був безсилим на 35-й хвилині, коли у штрафному майданчику «Любомира» Тименко відкинув м’яч на Соловйова і Андрій з 8 метрів, за допомогою невеличкого рикошету, відправив шкіряного у ближній кут – 1:0.

Розвинути успіх до перерви борщагівцям не вдалося. Втім, рахунок залишався слизьким, тому с початком другого тайму наша команда продовжувала тиснути на ворота гостей. Одна з атак на 59-й хвилині принісла успіх підопічним Владислава Савчука. Борщагівці перехопили мяч на лівому фланзі, пішов пас від Довгого у напрямок штрафної гостей на Василенка, а там Станіслав видав ідеальний пас на хід Бартошуку. Андрій промчався з мячем метрів 10, на замасі убрав двох захисників і з правої поклав шкіряного у кут воріт – 2:0.

Десь хвилин через 8-9 у «Любомира» був єдиний у матчі шанс забити, але Євгеній Ніколашин схибив з 12 метрів, вдаривши без перешкод точнісінько у руки Дмитру Іванову. Майже одразу Станіслав Василенко міг збільшувати перевагу СК «Чайка», але з 7 метрів не влучив як слід по м’ячу і шкіряний полетів над поперечиною.

Згодом Владислав Валерійович зробив кілька замін. В одній з них за нашу команду у Другій лізі дебютував Іван Лазарець. Саме він на 89-й хвилині заробив пенальті, а Артур Аракелян поставив крапку у матчі, реалізувавши одинадцятиметровий удар.

Отже, Спортивний клуб «Чайка» здобув другу поспіль перемогу в чемпіонаті і першу – з великим рахунком. А ще борщагівці втретє у цьому сезоні зіграли на нуль. Так тримати!

Чайка (Петропавлівська Борщагівка) – Любомир (Ставище) – 3:0 (1:0)

Голи: Соловйов, 35, Бартошук, 59, Аракелян, 90, пен.

Чайка: Іванов, Бартошук, Малишкін, Потопальський, Мосіюк, Соловйов, Сичевський (Мнишенко, 88), Довгий, Василенко (Клименко, 90+2), Русьян (Аракелян, 79), Тименко (Лазарець, 77). Запасні: Міхєєв, Злотар, Нівалдо, Шакун, Кузнєцов

Любомир: Черниш, Паламарчук (Надірадзе, 71), Тимошенко, Бобров, Мельничук, Кияниця, Павленко (Юрченко, 46), Ніколашин (Мельниченко, 83), Терещенко, Марченко, Фаюк. Запасні: Овчаров, Горбаток, Надобенко, Марчук, Ібадов

17:00; 27.08.2021. Макарів. Стадіон ім. М.Бруквенка. 200 глядачів; поле 3; +28С

Суддя: Воєвода Андрій (Дніпро)

Попередження: Павленко, 4, Русьян, 40, Юрченко, 65, Кияниця, 86