СК «Чайка» – АФСК «Київ». Превью

Спортивний клуб «Чайка» і головна команда Академії футболу спортивного клубу «Київ» вперше зустрінуться на професійному рівні

АФСК «Київ» – це п’ятий дебютант Другої ліги, з яким зустрінеться наша команда у поточному сезоні. Поки що саме з новачками третього дивізіону борщагівці грають вкрай невдало – болючі поразки від «Лівого берега» і «ЛНЗ» з рахунком 0:4, трагедія у грі проти «Мункача» (3:4) і перемога над «Любомиром» (3:0).

АФСК «Київ» – ще одна команда, яка починала свій шлях у дорослий футбол через Києво – Святошинську лігу і згодом отримала професійний статус. Це другий випадок в новітній історії, тобто з моменту створення КСРФФ, після як раз СК «Чайка» з Петропавлівської Борщагівки, коли клуб з нашого регіону піднімається до рівня змагань ПФЛ України.

Столичний клуб створений у 2017 році під назвою «Чемпіон». У 2020 році перейменований в АФСК «Київ». В минулому сезоні брав участь в Аматорському чемпіонаті України. Влітку 2021 року отримав статус професійного клубу.

«Академія Футболу Спортивний Клуб «Київ» (АФСК «Київ») – професійний клуб, дебютант групи «А» другої ліги в сезоні 2021/2022 років, кольори біло – сині (запасний – червоні). Рік заснування – 2017. Стадіон: UrbanSport СityArsenal, Київ (вміщуватиме 1500 глядачів), місто Київ, вулиця Грушевського, 34. Досягнення: друге місце в першому дивізіоні Києво – Святошинської ліги (2020), вихід в півфінал меморіалу Олега Макарова (2021). Президент Володимир Василенко, головний тренер Вячеслав Нівінський.

Оскільки домашній стадіон столичної команди ще будується, перші 10 турів на професійному рівні АФСК «Київ» проводив у гостях. Лише у минулому турі кияни вперше зіграли вдома, приймаючи суперника («Любомир») на стадіоні «Лівий берег» і, до речі, відсвяткували першу перемогу – 2:1. А до цього столична команда мала наступні результати:

Наразі у турнірній таблиці Групи А команда АФСК «Київ» займає 14 місце з 6 очками

Додамо, що у товариських матчах наша команда двічі зустрічалася з киянами. Навесні цього року на «Козак-Арені» перемогли борщагівці – 3:0. А влітку команди зіграли 0:0 на стадіоні Олімпйського коледжу імені Івана Піддбуного (колишнє Республіканське вище училище фізичної культури) у Києві.

Прес-служба СК «Чайка»