Меморіал Макарова. Результати, статистика (День перший)

ГРУПА «А». КОЛОС (Ковалівка) — ДЖУНІОРС (Шпитьки) — 0:1 (Байдачний, 9). 

СТАЛЬ-U21 (Кам’янське) — МЕТАЛУРГ (Запоріжжя) — 4:1 (Сластінов, 61, пн, Грачов, 68, Якимів, 73, 87 — Сентябов, 60).

Наступні матчі. 18 січня, середа: Металург — Колос (10:00, манеж), Джуніорс — Олімпік (12:00, манеж).

Основною подією стартового дня на Меморіалі Макарова став сенсаційний виграш обласного чемпіона в екс-чемпіона, який уже другий рік виступає в національній першості. Вирішальний гол відбувся в дебюті зустрічі за дещо курйозних обставин. Оборонець «Колоса», намагаючись переправити м’яча своєму воротареві, схибив, а капітан «Джуніорса» Байдачний холоднокровно розстріляв  ціль, покаравши професіонали за недбалість. Більше забитих м’ячів у зустрічі не було, хоча й нудьгувати глядачам не довелося. Динамічна взагалі гра час од часу ще й вивищувалася спалахами виняткової активності, до того ж опоненти почергово перебирали ініціативу на себе. Безапеляційної переваги не мали ні «Колос», ні «Джуніорс», але за моментами поблизу чужих воріт якіснішими виявилися аматори. Міг забити з другого поверху найкращий футболіст області Маринчук, якому допомагав Скороход, а потім і сам Скороход не поцілив у ворота з особливо зручної позиції. Цікаво, що «Джуніорс» мав значно приємніший вигляд, оскільки його командний маневр був осмисленим і цілеспрямованішим. А в «Колоса» тактичний малюнок простежувався мало, футболісти грішили поперечними передачами, гальмуючи стрімкість атакувального пориву, і значними неточностями. Склалося враження, що хлопці зі Шпитьків ретельно підготувалися до матчу з опонентом, якого дуже добре вивчили. Вони застосували рідкісну для вітчизняного футболу схему 5-3-2, за якої третій центральний оборонець доречно долучався до трьох центральних хавбеків, щойно м’яч опинявся в аматорів, а двоє номінальних нападників відпрацьовували за повною програмою на флангах. «Джуніорс» постійно створював чисельну перевагу там, де був м’яч, акумулюючи саме на тій частині поля не лише кадровий, а й ігровий потенціал, і завдяки мобільності своїх вихованців позбавляв опонента можливості швидко переходи від оборони до наступу. З огляду на перебіг подій перемога чемпіона виявилася закономірною і могла бути вагомішою. Хоча, заради справедливості, наголошу, що й «Колос» створював гостроту в чужих володіннях, але надійно зіграв голкіпер аматорів. Склади команд були такими: «Колос» — Литвиненко (Яшков, 46), Гаврилюк (Ковталюк, 46), Лисицький (Коропецький, 46), Семенко, Шевченко, Поздєєв (Вишняк, 46), Задоя (Цибульський, 46), Морозко (Чегурко, 46), Коровіков, Гавриш (Рябов, 46), Бондаренко, «Джуніорс» — Стриж, Бабенко, Ремезовський, Чуприна, Самар, Бутко (Костяний, 46), Скороход, Маринчук, Куба, Бровко (Яблонько, 46), Байдачний (Левенець, 86).

Доволі млявим видався першотаймовий відрізок у протистоянні дублерів «Сталі» та «Металурга». Різка зміна ігрової температури відбулася тільки після несподіваного голу запоріжців. Юнаки з Кам’янського наче чекали саме на такий розвиток подій. Майже одразу вони поновили рівновагу, реалізувавши пенальті, а потім цілком логічно довели зустріч до розгрому. Особливо красивим виявився гол Грачова. Зіграв за сталеварів і найкращий нападник області за підсумками минулого року Лига.

ГРУПА «Б». МЕЖИГІР’Я (Нові Петрівці) — МФК ЖИТОМИР — 0:3 (Слюсар, 21, Гусак, 45, Лисюк, 62).

ФК МУЗИЧІ — ЄДНІСТЬ (Плиски) — 1:0 (Романчук, 10).

Наступні матчі. 18 січня, середа: МФК Житомир — ФК Музичі (12:00, Конча-Заспа, поле №3), Єдність — Чайка (14:00, Конча-Заспа, поле №3)

Особливий інтерес викликав і матч професіоналів у Петропавлівській Борщагівці. Команди обзавелися новими тренерами і переглядають велику групу потенційних новачків. Вищі за рангом домінували впродовж усього матчу, але забити змогли тільки на останній хвилині. Монс опинився на підборі м’яча, що відскочив після невдалої атаки, і з-за межі штрафного майданчика вгатив його в ціль. Уже після зустрічі нам повідомили, що новопризначений наставник ФК «Тернопіль» Роман Максим’юк уже не в колективі…

Несподіваним виявився фінал поєдинку, що відбувся на столичному стадіоні «Локомотив». До перерви сили суперників були рівними, що засвідчив нічийний рахунок, але в другому таймі кияни здійснили багато замін, а команда з Бахмача запасних майже не мала. Не дивно, що знесилені гості під кінець тільки й робили, що відбивалися. Проте й відбитися не змогли. Головним невдахою став граючий начальник команди «Агродім» Гаврильченко. Виконуючи пенальті, він спрямував м’яча на кілька  метрів далі від цілі, а потім ще й записав до пасиву самостріл.

Аж два автоголи зафіксовано в прем’єрній зустрічі, яку новачок — «Авангард» із Бзова — провалив. А серед вільних агентів точним ударом відзначився Коновалов, син українського збірника 90-х років. Доволі легко житомирські муніципали переграли чемпіонів Києва, а музичанці, що мають, либонь, найіменитіший склад серед аматорських колективів, узяли гору над «Єдністю» завдяки голу колишнього гравця національної команди України Романчука. Склад ФК «Музичі» мав такий вигляд: Яковенко, Ніконов (О.Зуєвич, 46), Бойко (Бафталовський, 46), Денисов (Швець, 46), Ткачук (Яременко, 46), Мілько, Старгородський (Лобцов, 46), Катрюк, Хомин (Понєжда, 46), Романчук, Кривошеєнко.

ГРУПА «В». АВАНГАРД (Бзів) — ВАФП — 2:5 (Панфілов, 74, пн, Дорош, 87, у свої ворота — Фабунмі, 11, Пустовіт, 32, у свої ворота, Я.Сокол, 77, Рудюк, 78, Коновалов, 82).

АГРОДІМ (Бахмач) — ЛОКОМОТИВ (Київ) — 1:7 (Резесідзе, 45 — Сирота, 35, Литвин, 53, Чернецький, 65, Яроха, 75, Плясун, 83, Гаврильченко, 86, у свої ворота, Кучинський, 89). Нереалізований пенальті:Гаврильченко (Агродім, 76).

АРСЕНАЛ-КИЇВЩИНА (Біла Церква) — ФК ТЕРНОПІЛЬ — 0:1 (Монс, 90).

Наступні матчі. 18 січня, середа: ФК Тернопіль — Агродім (12:00, П.Борщагівка), Локомотив — Авангард (12:00, стадіон «Локомотив»), ВАФП — Арсенал-Київщина (14:00, манеж).

Джерело: КОФФ